PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=877761}
7,4 106 tys. ocen
7,4 10 1 105529
6,5 36 krytyków
Wednesday
powrót do forum serialu Wednesday

o masakra

ocenił(a) serial na 1

nic tu nie gra, żadnej energii Addamsów, aktorzy niedobrani, a fabuła zwyczajnie nudna, nic się nie dzieje, lubie Burtona jako rezysera i to wydawać by się mogło że jest to idealny kandydat do odtworzenia rodziny Addamsów, a jednak zawalił po całości.. tu nic mrocznego nawet nie ma, te pseudo ''inteligentne'' teksty itp.. no żenua.. nic nie przebije Addamsów z lat 90 i raczej sie nie szykuje na to, głowna a,ktorka nie pasuje na Wednesday, to nie jest ten charakter tej postaci.. poza tym widac brak pomyslu na fabule.. takie rozlane mleko troche..

neela96

Najgorzej z Gomezem. No dramat. Przecież to był zawsze w uniwersum facet bardzo atrakcyjny. Inteligentny, przystojny, wysportowany, silny, zaradny, opiekuńczy, namiętny. A tu ...no co się wydarzyło. Nie ogarniam.

ocenił(a) serial na 8
felis5

bo ten jest bardziej wierny wersji z komiksu niż z filmów.

ocenił(a) serial na 6
felis5

Akurat Gomez jest wierny oryginalowi, czyli komiksom.

użytkownik usunięty
felis5

Najgorsze jak ktoś się wypowiada w temacie nie mając zielonego pojęcia o czym mówi.Nie ogarniam

Ale mi się nie podoba. Ma prawo?

użytkownik usunięty
felis5

Skoro piszesz że nie wiesz co się wydarzyło,że Gomez wygląda tak a nie inaczej...no to to jest po prostu głupie.Ti znaczy że nigdy nie byłaś fanką rodziny Adamsów tylko jej wyidealizowanej wersji

neela96

Nie dałem rady nawet pierwszego odcinka skończyć. Paskudne, sztywne, nieśmieszne. Jeszcze ostatnio obejrzałem „Rodzine Adamsów” z początku lat 90., która była lekka luźna. To tu mamy nastoletnie kino pseudohorrorowe. Szkoda, bo wizualnie całkiem nieźle i Wednesday to naprawdę ciekawa postać, ale tu ją dosłownie zmasakrowano.

ocenił(a) serial na 1
loku64

mam podobne odczucia, oglądając miałam wręcz ciarki żenady.. moje oczekiwania nie były najwyższe bo już sam zwiastun je maksymalnie zminimalizował, ale myslalam że choć trochę wpisze sie to w klimat Addamsów.. niestety nawet te minimalne oczekiwania poszły w siną dal.. tragedia.. nawet zeta jones w roli Mortici.... no nijak.. Anjelica Houston choć może nie ładniejsza od Zety miała to coś czego jej brak.. była prawdziwą damą, taką famme fatale.. Zeta nie ma tej energii. Aktorzy dobrani dobrani źle, a do tego fabuła zmasakrowana, nie polecam nikomu

ocenił(a) serial na 7
neela96

Niestety myślę podobnie. Serial nie jest zły, ale klimatu Addamsów brak.

ocenił(a) serial na 8
neela96

A mi się bardzo podobała fabuła i postać Wednesday ,wciągnął mnie niesamowicie,nie było tu kwintesencji Burtona,ale nie wszystko co robi musi być na jedno kopyto-mroczne i groteskowe.Nie możesz pisać ,że nie polecasz nikomu,bo każdy ma inny gust i raczej w tyłku mam Twoja opinię ;)

ocenił(a) serial na 1
cookiexkannibal

gust, jasne, choć komu dorosłemu coś takiego by się spodobało? to może zaciekawić nastolatków, ale nie osobę dorosłą.. Addamsowie z lat 90 byli dla każdego :) dla przykladu piraci z karaibów 1-4 część zajebiste kino przygodowe a 5 jakby robiona pod przedszkolaków.. tutaj niestety zauważa się podobną reżyserię, szkoda czasu na to coś.. bo z Addamsami to to nie ma nic wspolnego poza mylącą nazwą ktorą się tak podle zniesławia wypuszczając takie gówno

ocenił(a) serial na 8
neela96

A czy to serial o Addamsach ? O.o" i co jest mylącego w nazwie ????? Mam coraz większe wrażenie,że nie obejrzałaś tego serialu..mam 32 lata i świetnie się bawiłem oglądając go,poza tym to serial dla każdego,po cholere go szufladkujesz

ocenił(a) serial na 1
cookiexkannibal

tak to serial o Addamsach, bo Wednesday o ile pamiętam ma na nazwisko ADDAMS... a jak ci sie podobał to.. hm, nie powiem dziwi mnie to, widocznie masz niskie wymagania co do produkcji :>  dla mnie to mierne kino dla dzieci do 12 roku zycia juz bajka barbie ma wiecej zwrotow akcji niz to. Poza tym po co sie produkujesz? to moja opinia, swoimi wypocinami jej nie zmienisz, brr 3/10 to o wiele za wysoka ocena jak na to cos. poza tym ja uwielbiam Burtona, mial w swojej karierze lepsze i gorsze produkcje, ta jest chyba najslabsza ze wszystkich.. Wednesday to nie Wednesday tylko jakaś nieznana dziewczyna ktorej nadali takie imie, takie niestety odczuwam wrazenie po tym serialu. Wednesday to postac bardzo charakterystyczna, kto jest fanem prawdziwych addamsow to wie o czym mówię ;) to jest mierna próba podrobienia ale nieudana... mogliby zrobić taki serial ale nie mieszac w to addamsow bo to hanba

ocenił(a) serial na 8
neela96

Neela jesteś w błędzie. To opowieść o Wednesday a nie o wszystkich członkach rodziny, dlatego też oni pojawiają się gościnnie, a cała akcja toczył się wokół Wed.

ocenił(a) serial na 5
neela96

Zgadzam się, zawiodłam się, brak czarnej komedii, brak żartu w stylu rodziny addams, brak baśniowego polotu w stylu Bartona.

Skojarzył mi się ten serial z Sabrina, nastroletnia czarownica. Serial dla nastolatków, buu

ocenił(a) serial na 1
agatap86

właśnie.. a moglo wyjść coś naprawdę świetnego.. dziwie się że burton tak to schrzanił. typowy serial dla nastolatkow jakich wiele..

ocenił(a) serial na 8
neela96

TWOIM ZDANIEM ...bądź trochę subiektywna w tym co piszesz i się tak nie mądruj,serial ma ocenę 7,5 na filmwebie i nagle pojawiła się przemądrzała hejterka ,która myśli,że jak zjedzie
ten serial to nagle wszyscy będą jej bić brawo i przyznawać jej rację.W dupie mamy Twoja opinię już się tak nie produkuj,idź oglądać swoje indyjskie musicale.

ocenił(a) serial na 1
cookiexkannibal

ale ja nie rozumiem nadal w czym ty widzisz problem, jak ci nie odpowiada to co czytasz to po kij tu wchodzisz?  32 lata a móżdżek nadal ptasi jak widać ;) a jak widac większość komentujących sie ze mną zgadza, wiec nie każdy ma to gdzieś ;)  ja przynajmniej tego gniota obejrzałam i oceniam na tej podstawie, a założę się że Ty indyjskich musicali nie, a radziłabym bo jak w każdym kinie są filmy złe ale są również perełki ;) popatrz sobie na moje najwyżej ocenione i obejrzyj w końcu ujrzysz wartościowe kino o ile jeszcze wiesz co to znaczy

ocenił(a) serial na 7
neela96

Dla mnie prawdziwa rodzina addamsow to ta z lat 60, uwielbiam wersję z lat 90, myślę że gdyby dać wolna rękę Burtonowi zrobił by to jeszcze inaczej, ale teraz robi się produkcje bezpieczne takie, byleby nie stracić kasy a jak stracić to nie za dużo. Uważam że jest ok, a jestem 32 letnim typem. Nie możesz mówić komuś obejrzyj to co oceniłam na 10 to zobaczysz wartościowe kino, ja oceniłem kilka filmów na 9/10, chociaż wiem że, obiektywnie to nie są najlepsze w historii filmy, ale to moja subiektywna do granic możliwości ocena i jej nie zmienię, bo ktoś tak mówi.

ocenił(a) serial na 1
ramzesik90

no ja też nie zmienie zdania bo ty tak mowisz, dla mnie ten serial jest mocno przeciętny.. powiedz mi jakie ma zalety?... bo dobre kino ma dużo mocnych stron, dobre aktorsto ( które w tym serialu jest karykaturalne i sztywne ), dobrze dobranych aktorów ( co w tym serialu również kuleje) , i świetną fabułę nierzadko z przesłaniem ( w tym serialu fabuła to najsłabsze ogniwo, bo nie ma ani napięcia, ani nowości, ani fajnego przesłania)... sumując... nie jest to kino najwyższych lotów jak to probujesz obronić niestety.. wiem że nie każde kino jest dla każdego, ale litości, jest coś takiego jak ogólny obraz.. to jest przerost formy nad treścią.. i tyle.. jest to serial dla nastolatków, a jak byłam młodsza obejrzaam ich multów i każdy był lepszy od tego.. chociażby buffy postrach wampirów czy czarodziejki.. tam przynajmniej coś się działo, tutaj taki serial mógłby zrobić początkujący reżyser, ale nie reżyser z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem, który POTRAFI zrobić dobre kino... no nie po prostu, kłóć się ile chcesz ale jest to kino kategorii B. mowisz ze to subiektywna ocena, otóż po części, bo każdy trzeźwo myślący porównbując np film '' Zielona mila '' z ''Boski żigolo'' też ci powie ze zielona mila to film najwyższych lotów a boski żigolo nie. ale znajdzie sie ktoś taki jak ty co powie że boski żigolo to kino najwyższej klasy, a zielona mila to gniot...no ludzie xd .. na tej samej zasadzie ten serial ci sie podoba ale wybitny to on nie jest nie oszukuj sie

ocenił(a) serial na 8
neela96

Mówisz o słabym aktorstwie w Wednesday a za lepszy przykład serialu podajesz Buffy postrach wampirów - proszę Cię przecież SMG w tym serialu była tak zła aktorka ze bardziej się chyba nie da, za sam przykład już wiem ze nie masz pojęcia o czym w ogóle piszesz. A i jeszcze jedno - to ze Wednesday ma na nazwisko Addams nie znaczy ze to serial o ich całej rodzinie, tutaj wszystko skupia się wokół niej u fakt faktem najciekawsze sceny to te w których jest ona sam na sam z rączka a to zasługa bardzo dobrej gry Ortegi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 1
BrunoNaBani

aha czyli nie masz nic konkretnego do powiedzenia, tylko teksty typu '' jestes tepakiem, ja wiem lepiej'' właśnie pokazałeś swój brak rozumu wieśniaku ;) idź dalej oglądać Wednesday i  Spidermana bo to twoj poziom :) i  znajdz sobie lepsze zajęcie niż komentowanie moich postów bo widzę że coś za nudne masz życie, i to tego tysiąc kont na filmwebie za każdym razem odpisując z innego, ehh że też takie coś po ziemi chodzi o ludu

ocenił(a) serial na 8
neela96

Ktoś tu ma zbyt wielkie mniemanie o sobie, mam ciekawsze rzeczy do roboty niż śledzenie wpisów jakieś zarozumialej siksy a konto mam tylko jedno. Ale jak już to wcześniej zauważyłem ... "pępek świata" ;)

ocenił(a) serial na 1
BrunoNaBani

tak masz wiecej do roboty właśnie widać, ale jak to mówią głupszy musi mieć ostatnie słowo więc dalej gadaj sam do siebie :*

ocenił(a) serial na 1
BrunoNaBani

o jaaa.......... nie mow ze ty tak serio? nie zajarzyłeś sensu wypowiedzi? ... teraz to wygrałeś internety ;) przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem, albo ci wytłumaczę. zapisane to jest w cudzysłowie i odnosiło się do Ciebie, a nie że ja o sobie pisałam xD i kto tu jest tępy?  omg........ memy o tobie chyba zaczną robić

ocenił(a) serial na 8
neela96

Serio są jeszcze ludzie, którzy używają kontrastu gustu jako argument do "wygrania" dyskusji? I taka osoba jeszcze powoływała się na wiek osób, które jako jedyne mogą uznać tę produkcję za interesującą, z odniesienia do ptasiego móżdżka u starszej widowni? Pisałaś, że "tytuł jest mylący", chociaż odnosi się do AŻ JEDNEJ osoby z rodziny Addamsów... no i wyzywasz od "wieśniaków", jakby wiejskie pochodzenie było powodem do wstydu. Nie masz się czym chwalić.

Spróbuj spaść jeszcze niżej. Jak na razie jesteś na poziomie drugiej podstawówki. Brakuje tylko tupnięcia nóżką i cofniesz się do zerówki.

ocenił(a) serial na 8
neela96

festiwalu żenady ciąg dalszy

ocenił(a) serial na 1
BrunoNaBani

oj już się gubisz z którego konta odpisac? nie rozumiem cie, skonczylam dyskusje a ty dalej, serio udaj się po porade do psychologa bo to podchodzi pod paranoje ;)

ocenił(a) serial na 8
neela96

Ty dalej z tymi kontami? Masz coś z głowa co nie?

ocenił(a) serial na 8
neela96

Ale powiem Ci szczerze, już mi się nie chce, do pewnego momentu nawet może przez chwile myślałem ze jesteś ciekawym przeciwnikiem ale po tej farsie z niezalapaniem mojego przekazu udowodnilas ze jesteś kolejna miernota, zatem over, myśl sobie co chcesz, nawet to ze "wygralas" xd

ocenił(a) serial na 1
BrunoNaBani

'' kończ waść, wstydu oszczędź''

ocenił(a) serial na 8
neela96

Tobie? A i owszem :*

ocenił(a) serial na 1
Vid

nie szkoda ci czasu na zamieszczanie tu komentarzy? wspolczuje zycia internetowy randomie xd robotą się zajmij a nie wypisaywaniem do nieznajomych :*
poza tym co nie trzyma się kupy?... raz że ten serial mi się nie podoba to jedno a dwa to to że nie jest to kino wybitne bo nie jest, taka prawda, więc zesraliście to się chyba wy ;) ale czego oczekiwać po fanach spider mana czy deadpoola.. i serio nie wysilaj się, idź zaloz osobny wątek i wylewaj tam swoje zale, mam prawo napisać co myślę, a jak tobie to nie podchodzi to co ty tu robisz? najlepiej wyjdź xd

ocenił(a) serial na 1
BrunoNaBani

koleś ktory odpisuje enty raz podczas gdy 2 razy już cie zignorowałam xD Ty serio idź do lekarza psychopato ;) bo normalny to ty nie jesteś to podchodzi pod stalking ;) poza tym facet używający takich słów jak ty... oj słoma z butów wychodzi ;) widzę ze nie mozesz beze mnie żyć.. wchodzisz tu co chwila i jeszcze o mnie piszesz... zaczyna się robić dziwnie :>  na tym kończę, prowadźcie sobie te dyskusje dalej ;) wiecej nie odpiszę, ale będę zgłaszać więc... powodzonka psychole

ocenił(a) serial na 9
neela96

Typowa malkontentka przyszła wypisywać swoje złote myśli, podkreślać swój pseudo elitarny gust i do tego nie potrafi ustosunkować się do żadnego komentarza w sposób konstruktywny, bez kija wiadomo gdzie. Szkoda marnować czasu na wdawanie się z tobą w dyskusje.

ocenił(a) serial na 8
neela96

Nie pisałem do Ciebie ale cóż, uderz w stół a nożyce się odezwa :)

ocenił(a) serial na 2
neela96

Ta cała dyskusja jest tak gówniana i żenująca jak ten serial.