PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=670340}
8,4 6,4 tys. ocen
8,4 10 1 6351
7,5 2 krytyków
Wentworth. Więzienie dla kobiet
powrót do forum serialu Wentworth. Więzienie dla kobiet

W końcu Franky doczekała się swojego szczęśliwego zakończenia... z Bridget. Naprawdę zasługiwała na to.
Jednakże coś mi się wydaje, że już jej nie zobaczymy w następnych epizodach

ocenił(a) serial na 9
_AGENT_NSA_

Cudowne zakończenie :) mam nadzieję, że jeszcze będą ją pokazywać (choćby jako odwiedzającą) ale z drugiej strony, ciąża Nicole... poza tym zamknęli wątek, więc kto ich tam wie.
Tak czy siak, jestem szczęśliwa.

ocenił(a) serial na 9
kusiowa

chociaż to pożegnanie z Booms, Allie i Liz było dosyć wymowne.

ocenił(a) serial na 8
kusiowa

.. ale z tego co mówiła Franky na widzeniu do Booms "bedziesz mnie miała jeszcze dość" (czy cos w tym stylu ) pozwala nam mieć nadzieję :)

ocenił(a) serial na 9
angel94_filmweb

ja to tłumaczę jako "nie pozbędziecie się mnie tak łatwo" i odbieram to jako usprawiedliwienie jej obecności w sali odwiedzin, a nie jako zapowiedź powrotu do więzienia. ciekawe czy tą scenkę nagrywali w tym samym stylu co scenkę odwiedzin Franky u Bea (aktorki wtedy długo się nie widziały)

ocenił(a) serial na 8
kusiowa

w każdym razie, wielka szkoda gdyby się juz nie pojawiła a zapewne tak bedzie.

_AGENT_NSA_

Taaa, ptysie, lukier i wisienka na czubku. Cała historia Doyle w 6 sezonie to jaka fantastyka, nawet nie naukowa :D

ocenił(a) serial na 8
DiableAuCorps

Niestety masz rację. W 5 sezonie zmarnowano potencjał tej postaci, a w 6(co można było przewidzieć) zakończono jej wątek kompletnie niewiarygodnym happy endem.

Pat_Scorovitz

Hejo! Nie wiem czy nadal oglądasz. Jestem po finale 7mki i cóż Wentworth staje się serialem o zombie... 8mka już klepnięta, ma mieć 20odc. i jeśli pójdą w kierunku takim, jak sugeruje ostatnia scena finału, to zaczynam wierzyć w zmartwychwstanie Bea :D:D:D

ocenił(a) serial na 8
DiableAuCorps

Siemanko, oglądałam wczoraj i ...nawet nie bylam zaskoczona tą ostatnią sceną, bo nawet chyba na tym forum przewidywałam, ze co by się nie działo ta Pani wróci... ;)
Siódmy sezon nie byłby zły, gdyby była chociaż jedna charyzmatyczna postać, te wszystkie nowe które miały zastąpić BS,FD, JF a nawet Sonię(to ostatnia z interesujących szwarccharakterów)nie podołały temu zadaniu. Jedno jednak mnie cieszy wreszcie pożegnaliśmy Liz, jej watki od dłuższego czasu były po prostu irytujące.

Pat_Scorovitz

Serio? No mnie to zaskoczyło i to na minus, "like WTF"? Przecież nawet ją odkopali żeby sprawdzić... Mi się 7demka podobała, aż do ostatniej sceny. Zdecydowanie lepszy sezon niż 5 i 6. Fajnie poprowadzony wątek sióstr z rdzennymi aktorkami, a nie ciągle białe blond niebieskookie laski. Było kilka zgrzytów jak to w tym serialu bywa. Pojawienie się Frankie i ta jej scena z Liz, czy Booms totalnie z dupy. Dla mnie wyglądało to jak jakaś niewykorzystana scena z 6 sezonu, bo widać, że aktorka była w ciąży. W każdym razie, zupełnie nie rozumiem decyzji scenarzystów. W tym sezonie wyczyścili obsadę z prawie wszystkich oryginalnych postaci, ostała się jeno Booms i Will. Idealne podłoże pod nowy sezon, żeby wprowadzić nowe charaktery i wykreować nowe wątki, odświeżyć serial. Ale nie, po co, jak można dosłownie wygrzebać trupy. "Fear of the walking dead" aussie edition :D No nic, poczekamy, zobaczymy. Dzięki za odpowiedź.
p.s. Jedynie Kaz szkoda, ona była charyzmatyczna. Fajnie byłoby zobaczyć jak radzi sobie ze zdradą ze strony Willa.

ocenił(a) serial na 8
DiableAuCorps

Oczywiście, ze nie jestem zachwycona powrotem JF, po prostu nie zaskoczyło mnie. ;)
Franky naturalnie tez z doopy wzięta(nie pojawiła się gdy Booms wyszła na warunkowy, by jej pomóc, ale pojawiła się gdy w zasadzie nie była nikomu i niczemu do niczego potrzebna). Ze starych to jeszcze jest Vera i ta blondi klawiszka, co to lubi pohazardować ;)
Jeśli chodzi o Kaz to najpierw mnie potwornie irytowała, a potem była mi obojętna, zatem i jej zgon o ile mnie zaskoczył to jakoś szczególnie nie sponiewierał. ;)
Ty mi nie mów o FTWD, ten serial od połowy poprzedniego sezonu nie nadaje się do oglądania. Morgan przeszedł z TWD do FTWD i praktycznie ten drugi zamordował.