PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=162141}

Weronika Mars

Veronica Mars
2004 - 2007
7,7 23 tys. ocen
7,7 10 1 23215
8,7 3 krytyków
Weronika Mars
powrót do forum serialu Weronika Mars

Czy ktoś mógłby dokładnie streścić mi trzy ostatnie odcinki pierwszej serii ze spoilerem? Szczególnie z uwzględnienie rozwiązania zagadki śmierci Lilly (nie tylko, kto, ale i czemu, i jak)oraz o co chodzi z Loganem i Duncanem?

Bylabym bardzo wzdzieczna.
Z góry dziekuje.

ocenił(a) serial na 10
lady_elizabeth

Hej ;)

nie pamietam dokladnie co sie wydarzylo w 20odcinku, ale ogolnie co sie wydarzylo u glownych bohaterow streszcze jak tylko moge najdokladniej :P

veronica zasugerowala duncanowi ze to on mogl zabic lilly, on ucieka z domu, ojciec weroniki go odnajduje na kubie, ale rodzice duncana nie chca wyplacic keithowi naleznej nagrody poniewaz weronika obiecala odnalezienie duncana wzamian za uwolnienie weevila, keith pozywa ich do sadu, celest obiecuje wyplate jesli veronica zrzeknie sie wszystkich praw do majatku kane'ow (chodzi o to ze duze prawdopodobienstwo jest tego ze veronica jest corka jake'a kane'a) veronica bez namyslu podpisuje to, wtedy jej tata pokazuje jej wynik testu DNA ktory potwierdza to ze jest ona corka keitha ;D

veronica i logan staja sie oficjalna para po tym jak na przyjeciu niespodziance wszyscy widza ich calujacych sie, tego wieczoru ida do domku goscinnego logana, veronica odkrywa tam kilka kamer zawieszonych nad lozkiem

wychodza nowe dowody w sprawie smierci lilly, beaver mowi veronice ze w dniu smierci lilly logan wrocil do neptune z zamiarem porozmawiania z lilly (wiedzial ze go zdradza) veronica zaczyna sie zastanawiac czy to nie logan zabil lilly, zawiadamia o tym policje. ojciec veronici w tym czasie udowadnia ze lilly nie zabil skazany abel koonz, duncan chce dowiedziec sie od rodzicow co dokladnie sie stalo, oni mowia ze to duncan zabil lilly a oni chcieli go chronic

veronica szukajac listu logana do lilly, ktory ma go oczyscic z zarzutow, znajduje tasmy video na ktorych widac jak lilly uprawia sex z ojcem logana - aaronem

no i to wlasnie on zabil lilly, za to ze zabrala owe kasety i chciala je upublicznic ;D

logan zalamany tym ze veronica doniosla na niego na policje, idzie na most, z ktorego skoczyla jego matka i ostro pije chodzac po barierce. przyjezdza weevil z kumplami zeby go pobic, gdyz weevil myslal ze to logan zabil lilly (podsluchal rozmowe veronici i keitha przez telefon)

to by bylo na tyle... mam nadzieje ze zrozumiale jest ;) troche duzo tego ;P jakby cos to pytaj ;)

pozdrawiam

ada_rtc

Bardzo bardzo Ci dziekuje. Ale mam jeszcze pare pytan: Czemu rodzice Duncana powiedzieli mu, ze to on zabil Lilly ? I czy jest cos powiedziane na temat tego kto zgwalcil Veronice?

ocenił(a) serial na 10
lady_elizabeth

heh nikt nie zgwałcił veroniki ona kochała się z Duncanem ;) tylko on uciekł bo dowiedział się że jest jego siostrą a to jest nie prawda ! a co do śmierci Lilly to oni tak myśleli bo Duncan ją znalał po śmierci i wszoku ją uściskał a oni spotkając go tak myśleli że ją zabił i utuszowali sprawę...

ocenił(a) serial na 10
lady_elizabeth

rodzice duncana znalezli go jak trzymal lilly w ramionach i byl caly zakrwawiony dlatego ze wzgledu na te jego ataki agresji sadzili ze to on podczas takiego napadu zabil siostre ;)

co do gwaltu:

jak sie okazalo GHB (tabl gwaltu) przywiozl do neptune logan z kolegami, dick chcac 'rozluznic' swoja dziewczyne madison wlal jej to do drinka, ona widzac veronice jak wchodzi na impreze naplula do drinka, ktoreego dostala od dicka i dala go veronice (taki zarcik zwany 'trip to the denstist' - stad nazwa odcinka taka - 1x21) veronica nie dostala go celowo ;) bo madison nie wiedziala ze ma tam taka niespodzianke. iii tu jak sie okazuje veronici nikt nie zgwalcil, przespala sie z duncanem, bo oboje byli pod wplywem tej tabletki (duncanowi wsypal do drinka ja logan, ktory chcial zeby duncan po smierci lilly sie troche zabawil) emocje wziely gore, ale duncan jak sie rano obudzil i zobaczyl ze spal z veronica to uciekl bo myslal ze ona jest jego siostra

koniec ;D

ada_rtc

Wielkie dzieki tylko, ze znowu mam pare pytan. Sory ze Cie tak mecze ale jestem bardzo ciekawa. Nie mialam mozliwosci obejrzenia wszystkich odcinkow.
Kto i czemu szantazowal matke Veronici i w ogole czemu ona nie wrocila do Keitha skoro juz cala sprawa jest wyjasniona? I skad u Duncana podejrzenia, ze jest bratem Veronici?

lady_elizabeth

mama weroniki sypiala z ojcem duncana przed i po slubie z keithem... i sama nie wiedziala kto jest ojcem dziewczyny... matka duncana domyslala sie o romansie swego meza z matka weroniki i dodala dwa do dwoch... a ze nie za bardzo lubila weronike to powiedziala synkowi (zapominajac dodac 'chyba') ze weronica jest jego siostra :) i niechciana dziewczyne miala z glowy...
matka weroniki wrocila do keitha,a ale kiedy on lezal w szpitalu to weronika kazala jej odejsc :0 stwierdziala ze matka nie da jej ojcu szczescia na jakie zaslugiwal, i ze nie jest za dobra kobieta...
matke szantazowal szef ochrony firmy ojca duncana na polecenie matki duncana (troche to zamatwane ale nie pamietam jak sie pisze ich nazwisko :P) ... tylko tesh nie bardzo rozumiem czemu ja szantazowala... moze nie chciala aby ta dalej spotykala sie z jej mezem - tzn. na pewno tego nie chciala :P ale nie jestem pewna czy akurat te zdjecia byly po to :) ...
przynajmniej ma mam taki poglad na twe pytanka ;)
milego ogladania :) swoja droga bardzo mnie zastanawia czy weronica bedzie z duncanem... sa siebie warci - cudowne charakterki maja oboje ;P

ocenił(a) serial na 9
lady_elizabeth

ja tez mam proźbe, bo dzisiaj nie ogladałam całego odcinka i dokładnie nie wiem co sie działo między veronica a loganem i nie wiem czemu juz nie sa razem i czy veronica jest Duncanem?? z góry thnx:*

ocenił(a) serial na 10
lady_elizabeth

dodam jeszcze ze veronica kazala matce odejsc bo tego dnia rano znalazla alkohol w butelce po wodzie mineralnej jej matki no i domyslila sie ze matka nie dokonczyla odwyku i nie skonczyla pic

veronica zostawila logana poniewaz stwierdzila ze przy niej nie zachwouje sie normalnie (przed calymi wydarzeniami), ze caly czas sie bawi i uwazala ze jesli od niego odejdzie to logan moze sie troche otrzasnie i beda mogli byc znowu razem

a ze duncan wrocil do neptune i co wieczor przesiadywal w knajpie gdzie pracowala veronica to jakos tam sie znowu zblizyli i tak o sa razem teraz ;D