PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=162141}

Weronika Mars

Veronica Mars
2004 - 2007
7,7 23 tys. ocen
7,7 10 1 23240
8,7 3 krytyków
Weronika Mars
powrót do forum serialu Weronika Mars

Wczoraj skonczylem ogladac dopiero pierwszy sezon tego swietnego serialu, ale juz dzis zaczne ogladac drugi :))
Serial jest swietnie napisany, super zagrany przez bardzo dobrze dobrana obsade (Kristen Bell wymiata jako Veronica Mars), w ogole wszyscy sa super. Zakonczenie pierwszego sezonu zupelnie mnie zaskoczylo - SWIETNE !!!!!!
Dobrze, ze taki serial powstal - teraz to jest jeden z moich faworytow.

ocenił(a) serial na 10
johndorian1984

prawda? prawda?? :)

Ale ja się dziwie, że wytrzymałeś od wczoraj z pierwszym odcinkiem 2 sezonu :D ja od razu oglądnełam - nie chciałam czekać...

Aintha

Musialem, bo dopiero zaczalem "zakupywac" 2 sezon :)
Pewnie wiesz, ze Veronica bedzie teraz emitowana na antenie stacji The CW. Odwiedzilem stronke http://www.cwtv.com/ [www.cwtv.com/]
i jest zawalista zajawka od razu jak sie wchodzi, widac Logana i Veronice :)
Tam tez jest serialowa zawartosc tej stacji, jest Veronica Mars i oczywiscie, nie ogladalem jeszcze 2 sezonu, ale jak wejdziesz to jest clip z zwiastunem 3 sezonu - chyba to 3, ale pewnie juz widzialas :)

ocenił(a) serial na 10
johndorian1984

a niee - ale chętnie zobaczę :)... tylko juz rano, bo wszystkich w koło pobudze :D

ocenił(a) serial na 10
Aintha

to niestety jest połączenie sezonu 1 i 2 :) ale dobrze było go oglądnąć :) VM rulez!! :)))))

johndorian1984

Veronica jest świetna! Obecnie mój ulubiony serial, z niecierpliwością czekam na sezon 3, choć przyznam, że pierwszy znacznie bardziej podobał mi się od 2...

ocenił(a) serial na 10
mala_n

Myślę, że drugi był coraz lepszy od 14 odcinka :)... Czy Ty też tak uwielbiasz LoVe?: )))))

Aintha

Taaak :)

SPOILER SPOILER

Nie mogłam znieść Duncana... On był taki nudny... Grrr... Nie mogłam się doczekać kiedy Logan będzie z Veronicą... Uwielbiam sceny z nimi i tą chemię :)) W końcówce 2 serii chciałam zobaczyć jak Logan i Veronica do siebie wracają, powoli, stopniowo... A tymczasem wszystko stało się tak szybko.. za szybko... :(

ocenił(a) serial na 10
mala_n

jak szybko :D wolno im szło :) ich związek jest jak epos, albo epopeia :D już nie pamiętam :D ale za to Logan ma kompletnie zakręcone i niesamowite teksty nie wspominając o cytatach na automatycznej sekretarce...

Sakoda, że do 3 października tak daleko :)

ocenił(a) serial na 8
Aintha

za każdym razem gry Logan ratuje Vronice oni sa potem razem :) taka sytulacja była w 1 sezonie i tak samo jest w 2
mam tylko nadzieje ze teraz ze sobą troche dłużej pochodzą :)

ocenił(a) serial na 10
Bene

Hm.. rozwiać Ci nadzieję, czy nie??? :) Obawiam sie, że oni są jak Rachel i Ross... będą razem ale dopiero w ostatnim odcinku serialu :)

ocenił(a) serial na 8
Aintha

w sumie to sama nie wiem czy wole jak sie kochają czy jak sobie dogryzają :)
wystarczy porównac sobie zwiazki V i D i V i L
Veronica i logan sa dla siebie idealni !

ocenił(a) serial na 10
Bene

no chemia ekranowa jest między nimi niesamowita :D

Aintha

A ma ktoś może do sprzedania veronive na plytkach?za pomoc bede dozgonnie wdzieczna

ocenił(a) serial na 10
baskabb

posiadam 2 sezony Veronici Mars :P super serial nie mogę doczekać sie 3 sezonu i też jestem za LoVe :D

wiola_11

a moglabys mi go sprzedac, prosze daj znac baskabb@poczta.fm

ocenił(a) serial na 10
baskabb

Logan jest chyba najseksowniejszym serialowym bohaterem od czasów Spike'a z Buffy. Heh ten sam sarkazm...

ocenił(a) serial na 10
olamanola

Ps niech się schowają wszystkie Chady Michaele Murraye i inne wypierdki mamuta... ;-)

ocenił(a) serial na 8
olamanola

dokładnie !!!! całkowicie sie zgadzam !!!

johndorian1984

ostatni odc.2 serii jest super..poprostu wymiata;D

ocenił(a) serial na 8
Viva_La_South_Park

dokladnie ale szkoda z bohater ktorego tak lubilam okazal sie mordercą :(

ocenił(a) serial na 9
Bene

no ja tak samo wogle sie nie spodziewałam;] a 3 paxdziernik juz tuz tuz;]

ocenił(a) serial na 10
astghik07

Ja już sama nie wiem które zakończenie bardziej mnie zaskoczyło, 1 czy 2 serii, ale ogólnie cała 2 seria była bardziej zaskakująca niż 1. Wkurzyło mnie to jak załatwili sprawę Aarona, chyba nigdy nie poznamy do konca prawdy na temat mordestwa Lilly. Duncan wkurzał mnie przez cały czas gdy był, ale potem mi go trochę brakowało, ale to chyba dlatego że brakowało mi nabijania się Logana z jego "związku" z V. ;)

ocenił(a) serial na 10
trish_2

Hm.. jak to nie poznamy, przecież dokladnie wszystko wyjasnili. On ja zabił i kropka!

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Nie do końca, pozostawili tą furtkę uchyloną, a biorąc pod uwagę formułę tego serialu mogą wyjść z tego dość niespodziewane rzeczy (tak jak było np. z gwałtem...).

ocenił(a) serial na 10
trish_2

Jak to nie?? Chyba coś gdzieś zgubiłam? Gdzie tu furtka?:)))

ocenił(a) serial na 10
Aintha

A gdzie zostało wszystko wyjaśnione ?
Prawda jest taka, że to zależy od podejścia (jeśli ktoś chce to może uznać, że Aaron zabił Lilly), ale biorąc pod uwagę dawkę zaskakujących zwrotów akcji jaką mieliśmy juz w tym serialu, można się spodziewać, że to jeszcze nie koniec sprawy, która od początku jest podstawą serialu.
No ale zacznijmy od początku, nie wiadomo nawet do końca co było narzędziem zbrodni (popielniczka czy Oscar), ale jeśli uznamy że sprawa z Oscarem została spreparowana przez ludzi Aarona, to trzeba się zastanowić skąd wzięli krew Lilly (z włosami Duncana poszło łatwiej) i jak zakopali go na posesji Kane'ów ? Jeśli chodzi o samo przyznanie się Aarona Veronice, to to akurat niczego nie dowodzi (Abel też chętnie opowiadał o swoim domnienanym morderstwie).
Duncan i jego epilepsja, być może zabił Lilly w czasie ataku, a moze tylko chciał aby jego rodzice tak myśleli. Pozostaje też kwestia zlecenia zabójstwa Aarona, być może chciał się ześcić na mordercy siostry, a może chciał się pozbyć jedynej osoby, która mogła go pogrążyć...
Weevil, Lilly go nie chciała, może w przypłwie wściekłości walnął ją w głowę pierwszą rzeczą jaka leżała pod ręką.
Jake'a i Celeste pominę, bo to było już omawiane w serialu.
No i pozostaje według mnie najciekawsza teoria - Logan, Veronica i Duncan nie znaleźli listu, który rzekomo zostawił Lilly w jej samochodzie wraz ze szklanką...

trish_2

dobrze wyjaśnione(powiedziane):)

Viva_La_South_Park

Halu! Bardzo proszę o odpowiedź na jedno pytanie bo chyba nie usnę: kto przychodzi do Veronici na koniec 1 sezonu? Tak ładnie kogos wita:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem