PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724861}

Wersal. Prawo krwi

Versailles
2015 - 2018
7,9 5,6 tys. ocen
7,9 10 1 5611
Wersal. Prawo krwi
powrót do forum serialu Wersal. Prawo krwi

Rozczarowanie.

ocenił(a) serial na 3

Do Tudorów nawet się nie umywa.W pierwszy odcinku na pierwszym planie sex i homoseksualizm.Dobry pomysł zmarnowany.

ocenił(a) serial na 9
aandin

1. Po polsku pisze się "seks" - litery x nie ma w polskim alfabecie. 2. Seksu i homoseksualizmu w Tudorach nie brakowało. Wolę to niż amerykańską hipokryzję ze scenami łóżkowymi w bieliźnie albo z kominkiem.

ocenił(a) serial na 3
lifter67

Nie wymądrzaj się.Napisz swój komentarz a nie komentuj mojego.

ocenił(a) serial na 9
aandin

A co, jest zakaz komentowania komentarzy? Szkoda, że nie stać cię na nic więcej, jak tylko obrażanie rozmówcy. Typowo gimbusiarskie podejście - ktoś wytyka rzeczywisty błąd, to zamiast zrozumieć, że to jest błąd, atakuje się wytykającego.

aandin

Opcja "odpowiedz" jest chyba po to, żeby komentować czyjeś wpisy ;-) także każdy ma do tego prawo

ocenił(a) serial na 9
lifter67

Tak dla ścisłości litera x nie jest używana w słowach pochodzenia polskiego,co nie znaczy że nie widnieje w alfabecie polskim.

ocenił(a) serial na 9
german1

"Litery Q (ku; majuskuła: Q; minuskuła: q), V (fał, rzadziej: we[3]); majuskuła: V; minuskuła: v) oraz X (iks; majuskuła: X; minuskuła: x) nie są zaliczane do liter polskiego alfabetu" - dokładniej tu https://pl.wikipedia.org/wiki/Alfabet_polski

lifter67

a ja gupi cale życie zamawiałem taxi zamiast taksi i uprawiałem sex zamiast seks :(

aandin

W pierwszych odcinkach The Tudors też było dużo scen Henryka VIII ze swoimi kochankami. A co do homoseksualizmu, to myślę, że dlatego w tym serialu jest częściej poruszanymy tematem, ponieważ XVI,XVI- wieczna Francja jest kojarzona z większą rozwiązłością, w relacjach na dworze aniżeli np. Anglia.

aandin

Ten homoseksualizm uzasadniony, bo Filip miał spore grono kochanków.

ocenił(a) serial na 3
AngelicaMaria

Dlatego muszą epatować widzów obrzydliwymi aktami homoseksualnymi?Mnie się to nie podoba.

aandin

Dla jednych to obrzydliwe, dla innych nie. Nie da się znaleźć złotego środku. Rozumiem Cię. Ale skoro pokazali liczne romanse Ludwika, to postanowili pokazać też w jakimś stopniu życie intymne Filipa.

ocenił(a) serial na 9
aandin

Oni tu nie epatują, tylko informują. Epatują geje podczas "parad równości".