PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724861}

Wersal. Prawo krwi

Versailles
2015 - 2018
7,9 5,6 tys. ocen
7,9 10 1 5607
Wersal. Prawo krwi
powrót do forum serialu Wersal. Prawo krwi

homo propaganda

użytkownik usunięty

jest w tym serialu?

Czy to ważne?

użytkownik usunięty
Kasss1711

taak bo obrzydza i traci czas

No to nie oglądaj, proste.
Przejdź na "M jak miłość", tam jest na ogól "po Bożemu".

użytkownik usunięty
Kasss1711

jestem ateistką

To obrzydzaj się ateistycznie dalej:)
Albo nie oglądaj. Nie masz większych problemów?

użytkownik usunięty
Kasss1711

zapytałam tylko o coś, żeby ich nie mieć, a Ty masz jakąś misję skrzywiania ludziom umysłów, żeby zaczęli myśleć "o faktycznie, niewazne ze ktoś jest pedałem/lesba/transem, liczy się wnętrze" ;)

Taaaaaaaaaaaaa....rozgryzłaś mnie, w końcu się komuś udało, w CV mam wpisane w rubryce "Hobby- uwielbiam skrzywiać ludziom umysły- level master".

To nasz Filip może wywołać obrzydzenie? Nie wierzę. To niemożliwa historia. A zupełnie już poważnie, przecież ważne jak ten temat jest podany. A tu, to sama radość, zanaczam, że nie jestem ateistką, jestem dość konserwatywną kobietą. Lubię jedynie zdrowo myśleć, bo to służy każdemu.

użytkownik usunięty
spondylodeza

temat homo nigdy nie moze być dobrze podany bo z definicji jest niezdrowy, niezaleznie od tego co przekupione zakłamane naukowczyki twierdzą

,,Temat jest z definicji niezdrowy". Coś tu styl na bakier. Rozumiem, że chodziło Ci o to, że homoseksualizm jest z definicji chorobą, czymś anormalnym. Nie dyskutujemy tu o definicjach orientacji seksualnych. Mówimy zaś o serialu, w którym jedną z głównych postaci jest Filip Orleański. Był homoseksualistą. I to jest pokazane. Mylisz się twierdząc, że nie ważne jak pokazuje się miłość cielesną. Można ją zobrazować na wiele sposobów. Również między kobietą i mężczyzną. I może to być wulgarny obraz. W Wersalu, ta para homoseksualna, to uroczy faceci, piękni, wrażliwi, mądrzy.... Ludzie! Film jest adresowany, jak większość obrazów filmowych do widza ciekawego siebie i drugiego człowieka. Ocena postaw i stylu życia innych nie może być nacechowana pogardą. To niekonstruktywne.

spondylodeza

Spondylodeza- żeby "zdrowo" myśleć, to najpierw trzeba w ogóle myśleć:)

ocenił(a) serial na 9

Nie, zmienili bieg historii. Tu Filip Orleański nie jest gejem, tylko przykładnym mężem, ojcem i heterykiem jak w mordę strzelił.

użytkownik usunięty
MirrorQueen

nie raz w filmach robi się pederastów z normalnych postaci więc powinno to też działać w drugą stronę ;)

MirrorQueen

A wiesz, o ironio, że Filip nie był chyba złym mężem, mimo, że jak tu niektórzy twierdzą był ,,nienormalny". Chciał zabrać żonę ze świata, w którym czuł się niedoceniony i wykorzystywany. Podobnie widział rolę żony na dworze brata. Był gotów uznać i pokochać dziecko, które z dużym prawdopodobieństwem było nie jego. Znał fizyczne dolegliwości żony. Siedział przy niej, kiedy dochodziła do siebie po poronieniu. Cierpiał i nie odstępował ani na chwilę, kiedy umierała. Wielu ,,normalnych" facetów, którzy zamiast kochanków mają kochanki, nie interesują się żonami, kiedy te są chore. A trzeba zaznaczyć, że żona go nie kochała. Może więc Naczelna_Desperatka mogłaby dać szansę tej postaci i nie powinna domagać się, by przerobiono Filipa w ,,drugą stronę".

spondylodeza

naczelna Desperatka musiałby najpierw przestawić trybiki w głowie, a tym już mamy problem Houston...;)

Kasss1711

Nie mogę pojąć, jak ludzie mogą tak bardzo być pewni racji swoich przekonań w kwestiach ogólnie uznawanych za powiedzmy ,,trudne". A taki wie i koniec. Powie, że to jest nienormalne, bo jest, i kropka. No mnie rozrywa od środka.

spondylodeza

Mogą być. Spróbuj obejrzeć wiadomości w TV...i posłuchać "najmądrzejszych w całej wsi"...

Kasss1711

Biedni ludzie, a nie czują tej swojej biedy. Chyba nie chcą pomocy. Szkoda.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem