Już dłuższy czas zabieram się do obejrzenia tego serialu ale sama nie wiem... nie lubie się nastawiać i a potem po raz kolejny zawdzić. Czy to to jest podobne do Skazanego na śmierć? Oby nie... Do czego to można porównać?
jeżeli chodzi o mój gust to podobało mi się true blood, twin peaks...?
z tego co tu podales ogladalem tylko PB ale mam zamiar ogladnac true blood.moim zdaniem warto i podobnie bedzie z innymi chociaz jestem dopiero po 3 odc ale serial wciaga.a skazanego oz, po tym jak ogladalem poczatek raczej mi go nie przypomina
ze Skazanym Oz nie ma nic wspólnego. Oz to serial dużo bardziej poważny i dorosły (że tak powiem). może chwilę potrwać zanim się wciągniesz (mi to zajęło 3, może 4 odcinki), ale naprawdę warto spróbować.
chociaż przed obejrzeniem pod uwagę musisz wziąć też to, że w serialu bardzo często poruszany jest temat gwałtów, przemocy, narkotyków, śmierci i tego tupu rzeczy... więc radzę też się dobrze zastanowić przed zabraniem się za Oz.
PB i OZ sa podobne jedynie z miejscem akcji - wiezienie, w Prison Break to wyglada jak gimnazjum zas Oz meskie pieklo gdzie nie mozna nikomu ufac. Brac i ogladac, i nie przestawac po jednym odcinku bo trudno ocenic serial po jednym, pewne maja odrazu swoja fabule i wciagaja jak Prison Break w 1 sezonie zas inne musza sie rozkrecic jak Jericho
Taa, dokładnie jak obejrzałem Oz i potem przypomniałem sobie pierwszy odcinek PB gdzie Scofield patrzy przez kraty jak strażnicy leją więźnia i pokazane jest "wielkie zło" tamtejszego pierdla, chce mi się śmiać :)
Ten serial nie przypomina żadnego do tej pory przeze mnie obejrzanego. Realizm, brutalność, balansowanie na krawędzi faktu i fikcji (na pierwszy rzut oka niezwiązana z tematem, genialna narracja Hilla, "musical" w 5x06) no i te akcje.
Bardzo mocny obraz. Szczerze polecam
Serial genialny. Być może przy pierwszych odcinkach wyda Ci się nieciekawy - słyszałem takie opinie. Mimo tego warto obejrzeć. Jedyny w swoim rodzaju. Nie znajdziesz nic podobnego, a już na pewno nie Prison Break.
dzieki wam chyba tez obejrze ten serial ;p czytalem jakas opinie ze podbny do prison breaka tylko lepszy .. zobaczymy ..