PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108340}

Więzienie Oz

Oz
1997 - 2003
8,0 5,9 tys. ocen
8,0 10 1 5892
9,3 3 krytyków
Więzienie Oz
powrót do forum serialu Więzienie Oz

stary, ale JARY

ocenił(a) serial na 10

To że 1 sezon tego serialu rozpoczą się w 1997r. wcale nie oznacza że nie warto go obejrzeć. Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych seriali telewizyjnych jakie powstały (a widziałem ich naprawde sporo),jest praktycznie nieobecny w polsce - w sumie to nie wiem dlaczego. Polskie stacje telewizyjne pokazują shit taki jak PB czy LOST zamist naprawde dobre produkcje !!!

Serial uderza zabójczą REALISTYKĄ. Pokazana jest w nim cała prawda o życiu za kratkami.

Ci co mają problem z angielskim, lepiej niech nie zaczynają oglądać bo napisy są tylko do niecałych 2 serii, a cały serial składa sie z 6.

Według mnie szkoda sie wciągną w takie arcydzieło a potem przestać oglądać z powodu braku napisów.

Tak czy inaczej, GORĄCO POLECAM

ocenił(a) serial na 8
outlaw_87

Napisy bym zaczął tłumaczyć bo angielskie są dostepne ale jednak to sporo pracy i bez pomocy kogoś trudno mi sie za to zabrać. Moze gdyby zgłosił się ktoś do współpracy to mobilizacja byłaby większa.

ocenił(a) serial na 9
tomjey_2

Hmm, brakuje mi trochę mroczniejszego klimatu i muzyki. Poza tym rzeczywiście świetny.

ocenił(a) serial na 2
outlaw_87

"Serial uderza zabójczą REALISTYKĄ. Pokazana jest w nim cała prawda o życiu za kratkami."
...to się ubawiłem :D
skoro piszesz o zabójczej realistyce, to rozumiem, że są też inne realistyki, tak? (mnie się wydawało i wciąż wydaje, że jest tylko jedna :) )
Podobnie z całą prawdą... a może być pół prawdy? lub ćwiartka? :D
A poza tym jestem ciekaw, skąd to twierdzenie - autopsja? :D Mam zupełnie odmienne zdanie na temat tego serialu i jego realizmu. Jest nuuudny i nieciekawy! Nie przeszedłem pierwszego sezonu mimo wielu podejść. Szkoda czasu na kolejne!

ocenił(a) serial na 9
Cretinos

Zaluj zaluj, ja skonczylem go wczoraj i chce wiecej :>

ocenił(a) serial na 10
Cretinos

Widocznie nie dorosłeś jeszcze do poziomu OZ. Teraz na 100% znajdujesz sie na poziomie dennym czyli taki PB. Serial nie posiadający jakiejś zawrotnej akcji 350 razy na minutę , jest dla Ciebie po prostu nudny.
Znaczy to mniej więcej tyle że jesteś głupim leszczem który do końca życia będzie oglądał jakiś produkcje typu Barwy szczęścia a od dobrych tutułów uciekał. haha

Pisząc o realistyce gamoniu, miałem na myśli że nie jest tak jak w jakimś zasranym PB że jak chcą kogoś zabic to akcja trwa przez cały odcinek a bohater i tak uchodzi z życiem.
Oz to inna półka ,skoro nie przebrnołeś pierwszego sezonu to nie wypowiadaj sie na temat jak serial jest zrobiony.
Doucz sie troche to wtedy pogadamy

ocenił(a) serial na 10
outlaw_87

aha i polecam sprawdzic jego oceny na seriale ,haha co za tym OZ dał 2 a Londyńczycy dostali 3 ,Heros - 5 ,hahaha
Nic dodac nic ując ,poziom na maxa

ocenił(a) serial na 9
outlaw_87

Serial naprawde genialny, a tez duzo ich widzialem(w zasadzie te wszystkie bardziej popularne)

Ostatnio na bierzaco ogladalem z napisami pl ktore sie co jakis czas pokazuja ale gdy przyszlo czekac na kolejne 2 tygodnie podziekowalem i teraz jade z angielskimi, dialogi sa raczej proste i idze te 80% tekstu zrozumiec a zadnym anglista nie jestem
Dzis bede konczyl 4 sezon takze jeszcze troche przede mna

ocenił(a) serial na 9
Cretinos

Się czepiasz, a nie masz racji. Cretin(os).
Jeśli coś może być całkiem realistyczne, to również może być bardziej realistyczne (aniżeli coś innego).
Z kolei istnieje (uwierz) coś takiego jak hasła typu "jest w tym gram prawdy". Jest to znaczenie figuratywne Cretinie.

Cya
PS: serial wymiata

ocenił(a) serial na 7
outlaw_87

Tylko jedno pytanie - skąd pomysł, że filmu z 1997r możliwe, że nie warto oglądać??

ocenił(a) serial na 10
addam23

chodziło mi o to że jak pisałem pierwszy post to wszyscy jarali sie lostami ,pb i innymi gównami ,same nowe seriale . dlatego też ktoś jakby usłyszał że pilot miał 10 lat wtedy to mógłby powiedzic że to napewno jakieś stare gówno,dlatego nie warto oglądac.

Chciałem od razu wybic to wszystkim z głów ;p

ocenił(a) serial na 10
outlaw_87

Przecież PB to zupełnie inny serial, rzekłbym że 'zupełnie inna płaszczyzna' ;) a jedyne co je łączy, to akcja w więzieniu (i to tylko 1 sezonu w PB). Ja bym nawet nie porównywał (aczkolwiek oba lubię).

Jestem po 1 sezonie Oz i bardzo mi się podoba, żałuję, że nie mam czasu oglądać więcej niż odcinek-dwa dziennie, ale może i dobrze, na dłużej będę mógł się nim cieszyć ;)