PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=241203}

Wichry namiętności

Tramontane
1999
8,0 101  ocen
8,0 10 1 101
Wichry namiętności
powrót do forum serialu Wichry namiętności

Oj... ja go pamiętam.. leciał kiedyś w TV - ogromnie mi się podobał.. Szkoda, że nie ma możliwości go sobie przypomnieć..

ukulele20

Ja nie oglądałem, nawet nie umiem go sobie przypomnieć, ale nie mówię że nie lubię dramatów. Tak szczerze to po tytule ten serial skojarzył mi się z filmem "Wichrowe wzgórza" ale spojrzałem na zdjęcie i rok produkcji i wybiłem się z błędu..
To tak, żeby nie było całkiem nie na temat, bo w innym celu piszę. Natknąłem się na Twoje pytanie o możliwość zakupu filmu "Kochanek" i jakbyś jeszcze nie miała lub nie wiedziała to będzie on w poniedziałek 07.01 w "Naj". Noo wiesz, sam lubię ten film i nie mógłbym dopuścić aby jakiś fan go przegapił.. A jeszcze w ten piątek w Gazecie Wyborczej "Autostopowicz" którego też masz w ulubionych filmach.
To tyle, pozdrawam!

ps. Jescze co do tych "Wichrów namiętności", jak nie ma tu żadnych opisów ani recenzji, to może Ty napisz jakieś małe co nieco o tym serialu? Z miłą chęcią przeczytam,a i niejeden napewno będzie Ci wdzięcznych...

ocenił(a) serial na 10
Argento251

ooo.. dziękuję bardzo za informacje o filmie Kochanek.. :):) Naprawdę bardzo się cieszę bo niestety nie udało mi się go zdobyć.. super ;) no i ten Autostopowicz - DZIĘKI WIELKIE.. :)
Co do tych Wichrów Namiętności - hehe.. szczerze powiem, że prawie nic z niego nie pamiętam.. - wiem poprostu, że kiedyś wywyołał u mnie sporo emocji.. - ogólnie lubię filmy z gatunku dramat+romans.. no i ten do takich należy...
Ale jak będzie mi się chciało to przetłumaczę z jakiejś zagranicznej strony opis - o ile taki znajdę.. :)

ukulele20

ja go namietnie ogladalam, fajny klimat :)
jakis rok-dwa lata temu lecialy nawet powtorki na Pulsie. generalnie fabula skupiala sie na blond kobiecie, ktora wygladem przypominala mi Diane Lane. po latach pobytu w Afryce wrocila do rodzinnego domu na poludniu Francji, gdzie przypadkiem uratowala pewnego uchodzce z Bosni (w tej roli boski Georges Corraface) i zakochala sie z nim. miala czarnoskorego 12-letniego syna, ktorego zafascynowala historia jego przodkow - Katarow. w sumie moglabym obejrzec to jeszcze raz :)

ocenił(a) serial na 10
horovitz

OOo tak - coś mi świta..
Czy była tam jakaś scena w której gł. bohaterka widziała śmierć swojego ukochanego na łodzi?? Tzn on nie umarł - ale ona tak myślała bo łódź na której był wybuchła chyba.. Coś mi się kojarzy taka scena - co prawda nie mam pojęcia czy to z tego filmu bo mało go pamiętam..

ukulele20

tak, to chyba w tym serialu byla taka scena. generalnie lubie tego typu francuskie romansidla i czasem mieszaja mi sie watki.

horovitz

zwlaszcza, ze aktor grajacy tutaj amanta gral go rowniez w "Blekitnym rowerze" i w "Na krawedzi prawdy" :)

ocenił(a) serial na 10
horovitz

Hmmm - francuskie romansidła - a mogłabyś podać jakieś ciekawe tytuły??
Ogólnie Wichry namiętności od dłuższego czasu za mną chodza i mam wielką ochotę znowu obejrzeć ten serial - szkoda tylko, że jest on tak mało znany i jakoś możliwości brak..

ukulele20

uh, nie powiem Ci teraz bo te tytuly szybko wypadaja mi z pamieci. podobaly mi sie te, o ktorych wspomnialam wyzej. byl jeszcze 'Horoskop Smierci', z watkiem kryminalnym.

ocenił(a) serial na 9
horovitz

Też bardzo chętnie oglądałbym powtórki w tv tego serialu. Pamiętam, że oglądam go jak byłam mała, najbardziej kojarzę takiego słodkiego czarnulka;)

ukulele20

folder Wspomnień czar - Cudochomiczek i już masz :)