PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=764656}

Wieczna miłość

Kara Sevda
2015 - 2017
8,2 1,4 tys. ocen
8,2 10 1 1405
Wieczna miłość
powrót do forum serialu Wieczna miłość

Może ktoś to uzna za spoiler dlatego zaznaczam.
Czy w serialu scenarzyści i reżyser popełnili taką gafę czy ja coś przeoczyłam?
Jestem w połowie drugiego sezonu.
Zdazylam zauważyć, że Kemal i Nihan poznali się w czasie jej urodzin (zapewne 19. czerwca tak jak było na nagrobku Ozana - skoro są bliźniakami).
Emil powiedział raz, może dwa, że byli oni ze sobą 5 miesięcy. Powiedzmy, że zaczęli być ze sobą w lipcu- sierpniu.
We wspomnieniach wielokrotnie ich postacie przedstawiane są w czapkach, kurtkach.
Wiec powinni się rozstać No góra w lutym... zaokrąglając.
Ale kiedy Kemal chce prosić Nihan o rękę, kiedy ona cała we łzach odmawia - jest lato.
Jak to wytłumaczyć ?;)

ocenił(a) serial na 5
nadalka900

Takie nieścisłości zauważyłam w wielu innych tureckich serialach np. Tysiąc i jedna noc. Burcu urodziła się w listopadzie, a 2 - gie urodziny obchodziła w pełni lata. Czyżby reżyserzy nie zwracali uwagi na takie szczegóły ?

ocenił(a) serial na 10
AnkaJ_3

Właśnie nie wiem

ocenił(a) serial na 10
nadalka900

Może Turcy tak nie przywiązują wagi do czasu, Hmm...

ocenił(a) serial na 10
nadalka900

Walentynki też spędzali ze sobą wiec już bardziej wiarygodnie byłoby, że byli ze sobą około roku ;)

nadalka900

Też to zauważyłam. Ponad to Kemal na początku znajomości był zupełnie ogolony, a potem w tych dokrętkach miał zarost. Nawet jest scena gdy ponownie pojawił się w Stambule miał znak nieskończoności na ręce choć w scenie wcześniejszej pokazywał ,że to wymazał. zapomniał umyć ręce:))
Kiedyś usiłowałam policzyć ile ma lat główny bohater innego serialu CESUR i wymiękłam . Nic się tam nie zgadzało.