Może ktoś to uzna za spoiler dlatego zaznaczam.
Czy w serialu scenarzyści i reżyser popełnili taką gafę czy ja coś przeoczyłam?
Jestem w połowie drugiego sezonu.
Zdazylam zauważyć, że Kemal i Nihan poznali się w czasie jej urodzin (zapewne 19. czerwca tak jak było na nagrobku Ozana - skoro są bliźniakami).
Emil powiedział raz, może dwa, że byli oni ze sobą 5 miesięcy. Powiedzmy, że zaczęli być ze sobą w lipcu- sierpniu.
We wspomnieniach wielokrotnie ich postacie przedstawiane są w czapkach, kurtkach.
Wiec powinni się rozstać No góra w lutym... zaokrąglając.
Ale kiedy Kemal chce prosić Nihan o rękę, kiedy ona cała we łzach odmawia - jest lato.
Jak to wytłumaczyć ?;)
Takie nieścisłości zauważyłam w wielu innych tureckich serialach np. Tysiąc i jedna noc. Burcu urodziła się w listopadzie, a 2 - gie urodziny obchodziła w pełni lata. Czyżby reżyserzy nie zwracali uwagi na takie szczegóły ?
Walentynki też spędzali ze sobą wiec już bardziej wiarygodnie byłoby, że byli ze sobą około roku ;)
Też to zauważyłam. Ponad to Kemal na początku znajomości był zupełnie ogolony, a potem w tych dokrętkach miał zarost. Nawet jest scena gdy ponownie pojawił się w Stambule miał znak nieskończoności na ręce choć w scenie wcześniejszej pokazywał ,że to wymazał. zapomniał umyć ręce:))
Kiedyś usiłowałam policzyć ile ma lat główny bohater innego serialu CESUR i wymiękłam . Nic się tam nie zgadzało.