Od 2.07 codziennie na TVP 1 o 16.05.
Warto obejrzeć choćby dla Emira ;)
Też się właśnie dowiedziałam..przypuszczam że dokończą Kosem: Murata i pewnie dopiero w sezonie jesiennym wprowadzą KS do ramówki. buterfly, oglądasz aktualnie jakieś seriale tureckie? Co mogłabyś polecić?
Wszystko wskazuje na to że właśnie tak będzie - Co do tureckich serial to oglądam tylko te które pojawią się u nas - Jakoś tak przyzwyczaiłem się do tego :) - Ale do tej pory tylko ''Sezon na miłość'' wpadł w mój gust i dodałem do ulubionych .
Pardon, nie ta płeć. Rozumiem, czyli wszelkie seriale z fb odpadają. A Kiralik Ask widziałeś, też należy do tureckich romcomów, klimatycznie podobnie, bo schemat powielany właściwie we wszystkich letnich propozycjach. Ten na pewno polecam.
Mam go do dodanych do obejrzenia wiec liczę na to że pojawi się u nas w TV :) - Ale na chwilę obecną czekam właśnie ''Wieczną miłość'' - Zachęcił mnie plakat bo przypomina mi film ''Pamiętnik'' który uwielbiam :)
A wracając do Kara Sevda czyli ''Wiecznej miłości'' to polecisz może inny serial o podobnym klimacie ? .
https://m.facebook.com/notes/czas-na-tureckie/askmi%C5%82o%C5%9B%C4%87-linki-do- odcink%C3%B3w/463025530819270/?ref=content_filter
Ja polece ci serial a.s.k teraz oglądam ma tylko 13 odc gra tam "emir" tyle ze pozytywną postać za to zakończenie jest przykre i dramatyczne
Dzięki ''Emir'' jako postać pozytywna muszę to zobaczyć ;) - Co prawda link nie działa od ciebie, ale już znalazłem serial wiec i tak dzięki za polecenie .
Natomiast obejrzę sobie po skończeniu ''Wiecznej miłości'', żeby nie mieć przed oczami nadal psychopaty którego gra świetnie :)
Według jednego z użytkowników forum telenowele.fora.pl premiera serialu w TVP1 24 sierpnia (piątek) godzina 16:05 .
To nawet lepiej niż przypuszczałam. O podobnym klimacie brak.
ALE, jeżeli szukasz serialu z gatunku kryminał-akcja-jakieś gangsty i policje oraz trochę romansu to poleciłabym dwa tytuły: Poyraz Karayel oraz Cesur ve Güzel.
Oba przetłumaczone przez poszczególne grupy na fb.
Nieśmiało dorzuciłabym tutaj jeszcze Siyah Beyaz Aşk, bo to zupełnie coś nowego w tureckiej telewizji, ale jestem kompletnie nieobiektywna, jeżeli chodzi o ten serial, bo mnie omamił, polski tytuł - Czarno-biała miłość (również dostępny na fb z napisami pl).
Cesur ve Güzel ( czyli ''Meandry uczuć'') .Oglądałem serial i owszem niezły ale mnie nie wciągnął, uważam że za mało się w nim działo zbytnio dla mnie obyczajowy .
Seriale z akcją i romansem są jak najbardziej dla mnię wiec jak znajdę czas to chętnie obejrzę :) ,
co do ''Wiecznej miłość'' to czytałem że serial nie kończy się szczęśliwe, i chociaż wiem że będzie mi ciężko po finale to już serial ma u mnie plus :)
Mi początkowo CvG prypadł do gust. Przede wszystkim ze względu na aktorów (poza Tubą i Kivanem), których jeszcze nie oglądałam w żadnej z produkcji.
Postacie drugoplanowe i ich historie właściwie bardziej mnie interesowały niż główny wątek Cesur-Suhan, dodam że nie toleruję Tuby i nie rozumiem jej fenomenu, totalne drewno aktorskie z wiecznie skrzywioną miną.
Tak jak napisałeś, potem jednak za dużo było obyczajówki i przynajmniej dla mnie wątek Rizy i jego porachunków ze wszystkimi stał się głównym motywem w tej produkcji, przez co właściwie straciła ona pierwotną storyline.
SPOILER:
Potwierdzam, fani byli wściekli i nękali produkcję.
Poyraz Karayel też kończy się nieszczęśliwie.