PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119350}
5,5 31 tys. ocen
5,5 10 1 30962
3,7 10 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Co powiecie na to by napisać petycję do TVP, żeby zrekonstruowali ten serial (poprawili jakość obrazu, może też dodali lepsze efekty specjale w miejsce tych żenujących), zrobili profesjonalne napisy po angielsku i wstawili to na youtube? Widzowie zza granicy mogliby wtedy porównać sobie nasz serial z netflixowym.

ocenił(a) serial na 7
BOB_76

Oj tak, dobry pomysł. Obraz jest w miarę ładny, tylko tu chodzi o te efekty. Więc efekty to mogliby poprawić :)

ocenił(a) serial na 8
BOB_76

a wiesz że na YT były niektóre odcinki w takiej słabej jakości a i tak zagraniczni użytkownicy często chwalili w kometach?

ocenił(a) serial na 8
BOB_76

z tą petycją to natomiast jest tak że faktycznie trzeba by chyba do tvp. jakiś czas temu pisałem do pana Brodzkiego w tej sprawie, można go znaleźć na facebooku, no i odpisał mi tak: "Panie Krzysztofie, to niestety jest w gestii TV prog. 2 bo to oni byli koproducentem... Ja sam byłbym Bardzo rad gdyby to się udało..."

BOB_76

https://vod.tvp.pl/video/wiedzmin,odc-1-dziecinstwo,39525302
TVP nie wrzuci tego na youtube, bo ma na własnym VOD

ocenił(a) serial na 8
BOB_76

Jestem za.Jeżeli wpłynęło by do tvp kilkanaście,kilkadziesiąt petycji,może i by wyłożyli trochę grosza.Fabuła i aktorstwo jest genialne,serial sam w sobie się broni.Netflix nic lepszego nie stworzył,a ta ich Dol Blathanna,Kraina Kwiatów,wygląda jak ściernisko,jak wyschła sawanna w Afryce.Polska Kraina Kwiatów od razu urzeka.Ja bym chętnie jakieś pismo wysłał,tylko,że jeden głos czy dwa oni puszczą mimo uszu.