Co powiecie na to by napisać petycję do TVP, żeby zrekonstruowali ten serial (poprawili jakość obrazu, może też dodali lepsze efekty specjale w miejsce tych żenujących), zrobili profesjonalne napisy po angielsku i wstawili to na youtube? Widzowie zza granicy mogliby wtedy porównać sobie nasz serial z netflixowym.
Oj tak, dobry pomysł. Obraz jest w miarę ładny, tylko tu chodzi o te efekty. Więc efekty to mogliby poprawić :)
a wiesz że na YT były niektóre odcinki w takiej słabej jakości a i tak zagraniczni użytkownicy często chwalili w kometach?
z tą petycją to natomiast jest tak że faktycznie trzeba by chyba do tvp. jakiś czas temu pisałem do pana Brodzkiego w tej sprawie, można go znaleźć na facebooku, no i odpisał mi tak: "Panie Krzysztofie, to niestety jest w gestii TV prog. 2 bo to oni byli koproducentem... Ja sam byłbym Bardzo rad gdyby to się udało..."
https://vod.tvp.pl/video/wiedzmin,odc-1-dziecinstwo,39525302
TVP nie wrzuci tego na youtube, bo ma na własnym VOD
Jestem za.Jeżeli wpłynęło by do tvp kilkanaście,kilkadziesiąt petycji,może i by wyłożyli trochę grosza.Fabuła i aktorstwo jest genialne,serial sam w sobie się broni.Netflix nic lepszego nie stworzył,a ta ich Dol Blathanna,Kraina Kwiatów,wygląda jak ściernisko,jak wyschła sawanna w Afryce.Polska Kraina Kwiatów od razu urzeka.Ja bym chętnie jakieś pismo wysłał,tylko,że jeden głos czy dwa oni puszczą mimo uszu.