Kto waszym zdaniem najlepiej by się nadał do roli wiedźmina? Pytam ludzi, którzy czytali
książkę i mają jakieś wyobrażenie, jak powinien wyglądać wiedźmin wg Sapkowskiego, a
przystojniaczkiem to on nie był. Moim zdaniem idealnie by się nadał Aleksey Serebryakov. Z
Polaków nikt nie przychodzi mi do głowy.
Pierwsza część zaczyna się parę lat (5 chyba) po zakończeniu sagi. Wyszukaj na youtube filmik pod tytułem "Poznaj fabułę gry wiedźmin". Całkiem przyjemna 5 minutowa animacja. W drugiej części kontynuowane i rozwijane są wątki z części 1, na koniec Geralt wpada na trop Yennefer, więc 3 część prawdopodobnie potoczy się wokół poszukiwań ukochanej :) Ale zrobiliśmy offtopa
W sumie najlepszym pomysłem byłby dobry serial animowany. Bagiński by podołał :D
Bagiński sam by sobie nie poradził ( jego zespół , który liczył gdzieś 40 osób robił intro do wiedźmina 2 jakiś rok a czas trwania to niecałe 4 minuty ) film by raczej nie wypalił trudno by było zrobić nawet "ostanie życzenie " w filmie kinowym .
A więc pozostaje jedno - serial! Jeden tom na jedną serię . Ja jestem zwolennikiem zrobienia serialu nie animowanego , ale normalnego , bo kiedyś bagiński mówił nawet , że taka pełnometrażowa produkcja by była nie opłacalna . Jeżeli by się trafił jakiś reżyser z talentem i który jest fanem o prostu książek o wiedźminie a nie komiksów jak poprzedni reżyser to by była super produkcja na miarę "gry o tron " no ale do tego potrzeba duuużo pieniędzy może ktoś się tym zainteresuje pożyjemy zobaczymy .
Ja obstawiam Hugh Jackmana, Ewana MacGregora albo Garyego Oldmana xd. Może jestem glupia, ale myślę, że nada się któryś z nich
Nie chcę nazywać cię głupia bo nie znam cię na tyle dobrze ale myślę że na bank jesteś nastolatką. Pierwszego trzeba by mocno podrasować (a raczej porysować), trzeci jest za stary i trochę nie ten typ urody, a drugi to już całkiem piękniś. Zdecydowanie Mads Mikkelsen najlepiej tu pasuje. Tym bardziej gdy zobaczyłem go w Valhalli - ten sam spokój, bezwzględność, pustka w oczach ale i specyficzne dobro które jest w wiedźminie. Jak dla mnie ideał.
to prawda jestem nastolatką, ale nikogo prócz Żebrowskiego w tym interesie nie widzę to byli tacy absolutnie zapasowi, wątpię czy ktoś wgl nakręci film godny książki bo wszystkie części są świetne