PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196831
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Grałem w Wiedźmina i mi się nie podobał, średnio wyobrażałem sobie tą postać na dużym ekranie, a tu niespodzianka. Serial świetnie nakręcony, Wiedźmin w formie choć nie jest niepokonany. Muzyka i klimat przemawiają do mnie. Historia składa się fajnie w całość. Zakończenie pierwszej serii rozczarowuje, ale jest szansa na kontynuację. Niektóre odcinki mniej dynamiczne, mogłoby być więcej walk z ładnymi stworami. Porównywanie tej produkcji do Gry o Tron to nieporozumienie. Nie ten budżet i nie te klimaty. Wątków nie jest dużo, są proste i składne. Biorąc pod uwagę, że na Netfliksie są beznadziejne filmy to Wiedźmin wybija się zdecydowanie na plus. Jeden z lepszych seriali na Netfliksie, obejrzałem całą serię w jeden i pół dnia. Wciągnął mnie i czekam z niecierpliwością na kontynuację. Mam nadzieję, że z większym budżetem. Brawo. Zagraniczni krytycy się mylą, zresztą nie pierwszy raz, ale widzowie zweryfikują temat, już teraz widać jak pozytywne są oceny. Serial z ogromnym potencjałem. Proszę nie piszcie że nie odwzorowano książki, to niemożliwe, a ten serial to poprostu dobre kino akcji.