PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196660
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Są jakieś przecieki? Kto będzie grał i dlaczego to będzie Karolak(ponury żart)? Ciekawi mnie też jaki będzie budżet na ten film. Bo nie oszukujmy się bez dużej kasy, można się spodziewać raczej takiej samej profanacji jak poprzedni wiedźmin. Bagiński jest dla mnie zagadką, niby fajne tworzy krótkie animacje, ale długometrażowy film i do tego WIedźmin to duże wyzwwzanie.

ocenił(a) serial na 2
Isstred

30mln budżetu, co jest moim zdaniem dosyć dużą sumką :) Gerlat - jeszcze niedobrany ;/

ocenił(a) serial na 1
mop01290

jak na polskie realia to niby dużo, zobaczymy. Tylko że jak obsady jeszcze nie znamy to wątpie by się wyrobili na 2017 ;(

Isstred

Tylko, że to przecież nie jest produkcja typowo polska, nawet aktorzy nie będą polscy. Więc 30mln to wcale nie jest dużo, no ale skoro tylko na podstawie opowiadań to może rzeczywiście nie trzeba ogromnego nakładu.. Zobaczymy.

ocenił(a) serial na 1
smokexthat

Ale tez nie będą to aktorzy z światowego topu, jakiś głośnych nazwisk się nie spodziewam. Mam nadzieje tylko że będą pasowali do ról i będą conajmniej solidni. Jak produkcja się przyjmie dobrze to następna część będzie miała większy budżet!

Isstred

Głośne nazwiska często po prostu przeszkadzają w takich produkcjach. Znani aktorzy pożądani są w filmach, które prócz nazwiska aktora nie mają nic do zaoferowania. W takich gwiezdnych wojnach na przykład większość obsady była nie znana. Dla filmu najlepiej jest jeżeli przewodnią rolę gra aktor dobry, ale jeszcze nieznany wtedy na ekranie nie widzi się aktora, a postać którą gra.

ocenił(a) serial na 5
mop01290

Wszystkim zrobią w CGI twarz, zatrudnią 5 mężczyzn i 3 kobiety, a reszta to będzie armia klonów to na pewno się wyrobią na 2017, nie ta data nie jest już realna.

ocenił(a) serial na 7
Isstred

Nic nowego nie wiadomo i szczerze powiedziawszy zaczynam się obawiać że tak już zostanie aż projekt umrze śmiercią naturalną. Obym był w błędzie, nie chce za wcześnie wróżyć z fusów i czekam z niecierpliwością na nowe informacje co dalej. Z budżetem myślę jest ok, 20-30mln spokojnie powinno starczyć ze względu na fakt że film ma się opierać o dość kameralne opowiadania "Wiedźmin” i "Mniejsze zło”. Także spokojnie, nie rzucamy się od razu na całą sagę (chyba najlepszym wyjściem byłoby zrobić z tego serial...coś na zasadzie Gry o Tron, ale o tym to sobie możemy pomarzyć)
Właśnie sam Bagiński też jest dla mnie wielką zagadką, ok, rewelacyjnie sprawdza się w krótkometrażówkach animowanych, ale jedno aktorskie "Ambition" trwające 5min to trochę mało żeby mnie przekonać. Oby to był udany debiut Polaka w aktorskim filmie pełnometrażowym...o ile w ogóle ten projekt wypali i nie zakończy się tak jak "Hardkor 44".

ocenił(a) serial na 1
Anthrax91

no sam jestem ciekaw co pokaże. Nie chce mi się wierzyć żeby projekt umarł, po tym jak znaleźli sponsora, chociaż rzeczywiście coś za cicho o tym. Co do zrobienia serialu na podstawie wiedźmina, to potencjał jest na to żeby Gre o tron zamieść pod dywan, szkoda że nie będzie wykorzystany.

ocenił(a) serial na 5
Isstred

Nic nie wiadomo, film raczej będzie w 2018-2019, albo i później. Jeśli to będzie dość długi film jak Władca Pierścieni, to będzie trzeba na niego więcej czasu, także rok 2017 wydaje mi się niezbyt rzeczywisty.

ocenił(a) serial na 1
LordWieslaw55

skoro mają być 2 opowiadania tylko zekranizowane, to wątpie by był taki długie, 2-2,5 godziny pewnie

ocenił(a) serial na 8
Isstred

Jak w temacie... coś już wiadomo?? czy projekt nadal żyje??

wojtasxxx

Geralta zagra Josh Holloway (LOST, Colony), a w Ciri wcieli się Anna Rust (The Brothers Grimm).
Tylko skąd Cirilla skoro miało być na podstawie opowiadań?

ocenił(a) serial na 8
Rinkelwald

Rinkelwald - Bagiński zdementował tą plotkę.

ocenił(a) serial na 2
wdwdr

Którą dokładnie Josha czy Anne?

ocenił(a) serial na 7
GalaQXus

Na pewno nie będzie Josha. Platige Image zdementowało plotkę pisząc na facebooku "We're not LOST - sorry"