PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196775
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Niespodzianka, nikt wam nie obiecał ze to będzie wierna adaptacja książki. Ten serial od początku był przeznaczony do osób które nie czytały książek. Cieszcie się że w ogóle ktoś chciał podjąć się ekranizacji tej sagi.

Daraxus

Showrunnerka obiecała: Talking to IGN, The Witcher showrunner and Executive Producer, Lauren Schmidt Hissrich, said of the seven season plan, “It would be a straight translation of the books… I think there's just so much material that I don't feel the need to start inventing my own to keep it going.”

ocenił(a) serial na 3
Daraxus

I co ziomeczek, bolek_lolek_2 cię wyjaśnił, odpisz coś teraz cebulaczku, cieszyć to ja się mogę z dobrej gry wiedźmińskiej, albo z dobrz napisanej serii książek. Łaski nie robią, wyniuchali hajs, to kręcą, lecą na hajpie z gry komputerowej i solidnym fan basie, gdyby nie fan base, to serial byłby do kasacji po pierwszym sezonie, jak każde quasi fantasy gówno z netflixa

ocenił(a) serial na 3
Daraxus

i co dupsko boli bo gadasz brednie w internecie? Jak to jest byc intelektualnym dnem?

ocenił(a) serial na 3
Daraxus

No nie do końca. Fakt, że ktoś się podjął ekranizacji nie oznacza, że musimy się z tego faktu cieszyć. Po tym co zobaczyłem (będąc fanem książkowej sagi) dochodzę do wniosku, że lepiej by było dla mnie gdyby coś takiego w ogóle nie powstało. To, że serial nazywa się wiedźmin, a jedyne co ma wspólnego z oryginałem to imiona postaci i nazwy regionów jest wręcz krzywdzące dla tego uniwersum. Tak naprawdę fakt, że ten serial powstał jest czymś, z czego zupełnie nie powinniśmy się cieszyć, ponieważ przez to raczej nie ma co liczyć na żadną wiernie odwzorowaną ekranizację.