PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196628
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Coś już wiadomo na temat fabuły tego filmu? To będzie jakaś zupełnie nowa opowieść czy ekranizacja książki?

Kjcdudbjsdv

Prawdopodobnie historia osadzona w uniwersum. Filmowi ma być bliżej do książek niż gier. Oczywiście nie jest to potwierdzone jeszcze.

ocenił(a) serial na 5
Edin181

Film powinien zadowolić fanów książek, jak i gier, takie coś pośrodku byłoby bardzo dobrym pomysłem.

ocenił(a) serial na 8
Kjcdudbjsdv

Scenariusz oparty na prozie Sapkowskiego, z tego co czytałam.

Kjcdudbjsdv

Bagiński już wypowiadał się ,że nie będzie chciał robić ekranizacji żadnej z części gier i dobrze. Dobrze dlatego, że to nie byłoby to samo co odczuwa gracz zagłębiając się w uniwersum Wieśka. Jestem pewny że Bagiński wyłuska dobry scenariusz z kart książek o Wiedźminie i mam nadzieję ,że poradzi sobie z filmem fabularnym;) Kibicuję Bagińskiemu i jego ekipie, bo bardzo chcę żeby powstała dobra ekranizacja dzieł Sapkowskiego, która przy okazji zatrze już całkiem złe wrażenia i wspomnienia z poprzedniej produkcji

ocenił(a) serial na 5
Kjcdudbjsdv

Mimo wszystko mam nadzieję, że to będzie jakaś odrębna historia, a nie ekranizacja książki lub/i gier. Chciałbym też, aby głównym bohaterem filmu był jakiś inny wiedźmin, np: Eskel lub Lambert (opcjonalnie obaj). Obaj panowie są ciekawymi postaciami (jak zresztą wszyscy w prozie Sapkowskiego), a Geralt mógłby wystąpić jako postać poboczna. Oczywiście wskazane by było, aby występowały inne postacie z książki lub gry i liczne nawiązania do historii z sagi (Film mógłby pokazywać, co dzieje się w tym samym czasie, co saga, ale w innym miejscu). Oczywiście to tylko pobożne życzenia, ale myślę, że coś takiego miałoby większą szansę na sukces niż zwykła ekranizacja.

ocenił(a) serial na 6
Kjcdudbjsdv

"Sezon Burz" pokazuje, ze mimo upływu lat wciąż można tworzyć wciągające historie ze świata Wiedźmina, więc byłbym za filmem będącym prequelem sagi np. pierwsze spotkanie Geralta z Jaskrem. To byłoby ciekawe.