Coś już wiadomo na temat fabuły tego filmu? To będzie jakaś zupełnie nowa opowieść czy ekranizacja książki?
Prawdopodobnie historia osadzona w uniwersum. Filmowi ma być bliżej do książek niż gier. Oczywiście nie jest to potwierdzone jeszcze.
Film powinien zadowolić fanów książek, jak i gier, takie coś pośrodku byłoby bardzo dobrym pomysłem.
Bagiński już wypowiadał się ,że nie będzie chciał robić ekranizacji żadnej z części gier i dobrze. Dobrze dlatego, że to nie byłoby to samo co odczuwa gracz zagłębiając się w uniwersum Wieśka. Jestem pewny że Bagiński wyłuska dobry scenariusz z kart książek o Wiedźminie i mam nadzieję ,że poradzi sobie z filmem fabularnym;) Kibicuję Bagińskiemu i jego ekipie, bo bardzo chcę żeby powstała dobra ekranizacja dzieł Sapkowskiego, która przy okazji zatrze już całkiem złe wrażenia i wspomnienia z poprzedniej produkcji
Mimo wszystko mam nadzieję, że to będzie jakaś odrębna historia, a nie ekranizacja książki lub/i gier. Chciałbym też, aby głównym bohaterem filmu był jakiś inny wiedźmin, np: Eskel lub Lambert (opcjonalnie obaj). Obaj panowie są ciekawymi postaciami (jak zresztą wszyscy w prozie Sapkowskiego), a Geralt mógłby wystąpić jako postać poboczna. Oczywiście wskazane by było, aby występowały inne postacie z książki lub gry i liczne nawiązania do historii z sagi (Film mógłby pokazywać, co dzieje się w tym samym czasie, co saga, ale w innym miejscu). Oczywiście to tylko pobożne życzenia, ale myślę, że coś takiego miałoby większą szansę na sukces niż zwykła ekranizacja.