PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 199538
5,4 65 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Czy tylko mnie denerwował w roli Geralta. Sposób w jaki mówi, jakby miał syntezator głosu, każde zdanie wypowiadane z przesadnym patosem... i to jak się porusza. Drewno większe niż Keanu... :O Jedynie w pojedynkach wypada doskonale.

ocenił(a) serial na 8
freeq

Tak. Uważam, że gra doskonale. Kupił mnie już w pierwszym odcinku

ocenił(a) serial na 4
freeq

Keanu akurat w tego typu rolach wypada znacznie lepiej. Bo też szczerze mówiąc, Geraltowi jako postaci bliżej do Johna Wicka niż do Supermana.

ocenił(a) serial na 6
freeq

To sie zastanów jak wyglada zabójca pozbawiony prawie wszsytkich uczuc i emocjii...Superman daje rade...Ale Żebrowski był lepszy.

twokill

Sam Geralt tłumaczy, że to ściema z nieodczuwaniem uczuć. Mi bardziej chodzi o ten każdorazowy patetyczny sposób mówienia na poziomie optimusa prime... Keanu jakoś potrafi normalnie mówić nawet jak gra mordercę.

ocenił(a) serial na 6
freeq

Porównanie Keanu do ,,Supermana" jest zabawne...TO tak jakby porównać De Niro do ,,The Rock"

twokill

Ale ja nie porównuje Keanu do Supermana :O

ocenił(a) serial na 3
freeq

Zgadza się, kompletne drewno. Cały czas ta jedna marsowa mina i patetyczny, nadęty sposób mówienia, żeby czasem nikt sobie nie przypomniał, jaki chłopaczek-przystojniaczek z niego. Gdyby grał to aktor z naturalną fizjonomią i sposobem zachowania, pasującym do tej roli, to nie musiałby tak przeginać, mógłby tą postać zniuansować, pokazać jej większą złożoność i wieloraki charakter. A tak to wyjdzie wiecznie ponury cierpiętnik na jedno kopyto przez cały serial.
Niektórzy to chyba książki na oczy nie widzieli. Przecież dzieła Sapkowskiego wręcz kipią dowcipem, aluzjami, płynnym przechodzeniem od powagi do komizmu. Gdzie wy to tutaj widzicie?
Myślę, że po prostu większość widzów serialu kojarzy całą historię tylko z gier i poziom scenariusza oraz gry aktorskiej na poziomie gier całkowicie im wystarcza.

marekskiba

Zgadzam się z Tobą w 100%

ocenił(a) serial na 2
marekskiba

Niestety - nic dodać, nic ująć.