Geralta zagra Josh Holloway (LOST, Colony), a w Ciri wcieli się Anna Rust (The Brothers Grimm).
Tylko skąd Cirilla skoro miało być na podstawie opowiadań?
źródło: IMDB PRO
Bo to mają być te opowiadania związane z Ciri, nie pamiętam tytułów. Więc dlatego. To będą takie podwaliny pod ekranizacje całej sagi, tak sądze przynajmniej.
opowiadania to Wiedzmin - tam Geralt musi się przespać ze strzygą ;) oraz mniejsze zło - jego późniejszy pseudonim rzeźnik ;)
Nie ma tam Ciri, zresztą w opowidaniach Ciri jest młodziutka, ewentualnie dobrali już aktorkę do dalszych filmów bo Wiedzmin jest planowany jako cykl filmowy
podaj link do zródła z imdb
no właśnie też mi się tak zdawało. Jakoś nie jestem za nią zbytnio. Najpierw niech zrobią dobrą ekranizację tych opowiadań.
tyle że film nie będzie się opierał o sagę a o opowiadania a tam Ciri jest młodziutka
w sumie to dobrze, jednak mogą wybrać gorzej a Holloway aż takim złym wyborem nie był
http://naekranie.pl/aktualnosci/czy-wybrano-aktora-do-roli-wiedzmina-mamy-koment arz-baginskiego-791441
Najbardziej chciałbym, żeby zrobili film o życiu Ciri. To znaczy od początku jej życia do ukończenia 15-16 lat, bo wtedy właśnie "zginął" Geralt i Yennefer.
To zdecydowanie najlepsza bohaterka i chyba każdy kto czytał książkę nie zaprzeczy, że te dramatyczne sceny z jej udziałem wywoływały najwięcej emocji (szczególnie od momentu jak znalazła się sama na pustyni, gdzie prawa umarła, a potem była bardzo okrutnie traktowana przez niektórych ludzi).
Chciałbym właśnie taki świetny dramat obejrzeć (oczywiście bez cenzury względem książek).
Na początku Wiedźmina 3 jest tylko wspomnienie o Ciri jak ćwiczyła w Kaer Morhen (ale było to przed tragedią, która ją spotkała).
W grze już nic więcej nie było.
Ciri najlepszą bohaterką? W całej sadze jest ona jedną z najnudniejszych postaci, ten cały wątek na pustyni i z bandą szczurów strasznie się dłuży, w sadze masz całą mase, nawet drugoplanowych postaci które są dużo ciekawsze niż ona.
Film ma być na podstawie opowiadań "Wiedźmin" i "Mniejsze zło", i jak odniesie sukces to w następnych odsłonach na pewno zobaczysz młodośc Ciri, bo wokól tego kręci się saga.
Co ma wiedźmin 3 do tego? Film bedzie oparty na podstawie ksiazek.
Ale ty wypisujesz idiotyzmy. Najciekawsza, najfajniejsza i najbardziej zmienna bohaterka dla ciebie jest najnudniejsza.
Dłużyło się w tej sadze, to co nie było związane z Ciri.
A film raczej na pewno nie odniesienie większego sukcesu, bo sam materiał, który ekranizuje nie jest za ciekawy.
Poza tym młodość Ciri nigdy nie zostanie zekranizowana.
Chociażby dlatego, że sceny z nią związane są zbyt mocne i kontrowersyjne, żeby mogły zostać przeniesione na ekran (i co najważniejsze, to ona ma zaledwie 14-15 lat). Zarówno w grze jak i filmie tego nie pokażą. Pozostają tylko opisy książkowe.
Po prostu wyraziłem swoją opinie, która nie musi się z twoją zgadzać. Brakowało jej czegoś, szczególnie w sadze, nie wiem czy to dobrze ujme ale moim zdaniem była przerysowana.
Jeśli dłużyło Ci się wszystko co nie było związane z Ciri to chyba jestes fan boyem Ciri, i przegapiłeś wiele świetnych postaci.
I znowu się nie zgadzamy, opowiadania biją na głowe sage i jest to idealny wstęp do serii filmów.
Jak opowiadania są nie za ciekawe to co Cie przyciągło do tego fantasy?
Niby dlaczego, przecież aktorka grajacy Ciri nie musi miec 15 lat, i niby jaka to scena jest tak szokujaca że jej nie pokarzą w kategori R?
Akurat saga, czyli te 5 książek jest zdecydowanie najlepsza, ale zainteresowałem się tym dopiero po ukończeniu Wiedźmina 3.
Jak kiedyś ukończyłem Wiedźmina 2 to książki mnie w ogóle nie interesowały.
Zresztą nawet nie potrafisz podać konkretnych wad Ciri, a to najlepiej świadczy ile jest warta twoje opinia.
Tak rewelacyjnej bohaterki nie spotkasz w żadnym filmie czy grze.
Nie widziałem nigdzie podobnej. Jest po prostu oryginalna i to w najlepszym tego słowa znaczeniu.
Odnośnie filmu to jednak idiotyzmem byłoby dawać pełnoletnią aktorkę do roli Ciri.
Zgadzam się z fmalczan. Opowiadania są znakomite, saga tylko ciekawa :) ale warta każdej spędziinej minuty. Wątek Cirilli jest potrzebny dla fabuły i tyle. W świecie Sapkowskiego jest wiele bardziej interesujących i tajemniczych postaci chyba że ktoś jest jej rówieśnikiem lub lubi wątki młodzieżowe ;) w każdym razie każdy znajdzie coś dla siebie. Opowiadania mają swój niepowtarzalny klimat i jakby Sapkowski dalej miał coś napisać to chciałbym aby były to własnie opowiadania
To fajnie że sie zgadzamy, tylko ja bym wolał aby Sapkowski już wiedźmina nie tykał, nie po "Sezonie burz" które według mnie było dużo poniżej poziomu do którego Sapkowski nas przyzwyczaił.
Wątek Ciri nie tyle, że jest potrzebny. On jest najważniejszy i najciekawszy.
Pozostałe postacie są różne, ale nie ma żadnej bardziej interesującej.
Bardzo mi się podoba, że autor opisuje dorastanie Ciri i i zmiany w niej zachodzące. To jest wyjątkowo ciekawe i emocjonujące.
Odnośnie wątków młodzieżowych to one są w tym przypadku oryginalne, gdyż jest to produkcja skierowana wyłącznie dla dorosłych.
Za to urozmaicenie należy się duży plus.
Moja opinia jest warta tyle samo co twoja. Nie umiem tego ująć tego tak dobrze, jak czytałem to czuć było że jej czegoś brakuje w porównaniu do innych świetnie napisanych bohaterów, nie umiem tego ująć inaczej. Może tak to odbierasz bo zacząłes czytać po grach i masz już ukształtowaną opinie o bohaterach.
Sprawdziłem i pod koniec sagi Ciri ma 16 lat, czyli do 18 niedużo. Miałeś podać te szokujące sceny, których niepełnoletnia aktorka nie mogłaby zagrać.
Niczego jej nie brakowało Była bohaterką idealną pod każdym względem i to nie tylko jeśli chodzi o sagę czy opowiadania Sapkowskiego, ale ogólnie jeśli mowa o filmach, serialach czy grach.
Ciri była zmienna i złożona, a to właśnie największa jej zaleta. Podobało mi się jej podejście do wielu spraw, bo właśnie było widać, że ona ma tylko kilkanaście lat. Dorosłe osoby inaczej by się zachowywały.
Poza tym każdy wie, że mocne sceny są o wiele bardziej kontrowersyjne z takimi bohaterkami jak Ciri niż dorosłymi.