PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196660
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Czy coś w ogóle będzie z tego serialu? Minęły długie miesiące i nie ma dosłownie nic.

Danaan

Jak wiadomo scenariusz do odcinka pilotażowego jest już ukończony - I to od scenarzystki trzeba oczekiwać, najważniejszych informacji dotyczące np. obsady .

buterfly

Pełna zgoda, tylko kiedy te informacje wyjdą na światło dzienne? Serial ma wystartować w 2018, jest koniec kwietnia i jak sam piszesz nie ma nawet obsady.

Danaan

Z tego co jednak wiem nikt z twórców tej daty nie potwierdził, a daty z Filmwebu często mogą prowadzać w błąd :)

buterfly

Więc chcesz mi powiedzieć, że nawet data wypuszczenia serialu do sieci (oczywiście nie chodzi o konkretny termin, ale właśnie o rok) to jakaś tajemnica? :D Słabo to widzę i wydaje mi się, ze klątwa Wieśka z 2002 roku ciągle działa :D

Danaan

Jak widać na razie konkretnej oficjalnej daty brak ;)

ocenił(a) serial na 3
Danaan

Produkcja idzie . Dzisiejszy news . Narazie szukają plenerów , scenariusz jest ukończony , ale wymaga poprawek . Potem castingi ponieważ aktorzy muszą mieć w grafiku 100 % na termin zdjęć i całkiem mozliwe , że pod koniec 2018 lub na początku 2019 ruszą zdjęcia . Kręcić mają w Europie środkowej i w tym Polsce

michalkuc1993

No to premiera będzie na 2020. Mam tylko wielką nadzieję, że warto na to czekać.

ocenił(a) serial na 3
Danaan

No i jeszcze dzisiejszy news . Będzie 8 odcinków w pierwszym sezonie . I tak dużo jeśli w pierwszym zbiorze jest 7 opowiadań ( licząc głos rozsądku )

ocenił(a) serial na 5
michalkuc1993

Raczej tutaj z aktorami będzie podobnie jak w serialu Wikingowie. Znaczy gł. aktor będzie znany, a reszta będzie aktorami z Europy Środkowej, a już na 100% drugoplanowi, trzecio i statyści.

ocenił(a) serial na 3
LordWieslaw55

Z twittera Pani Lauren .
- Oprócz pilota pozostałych odcinków jeszcze nie ma na papierze .
- Wszystkie odcinki nakręcą za jednym zamachem .
- Lauren ma pomysły kto powinien zagrać
- serial będzie tylko w Europie kręcony .
- Castingi zaczną się zanim skończą jeszcze scenariusz , ale na razie nie mają jeszcze opracowanych materiałów wystarczająco aby przedstawić je aktorom .
- O muzyce nic jeszcze nie wiadomo .
- Premiera 2020 ? Sami twego nie wiedzą . Możliwe , że wcześniej się wyrobią.