Wiedźmin

The Witcher
2019 -
6,9 202 tys. ocen
6,9 10 1 201939
5,4 48 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Jak chcesz żeby wszystko było jak w książce to idź se jeszcze raz przeczytać książki i daj serialowi robić swoją własną wersję tego świata.

ocenił(a) serial na 4
kosiak_

bardzo słusznie. dlatego odpuściłam po pierwszym sezonie

ocenił(a) serial na 1
Palma_Kokosowa

...ja nie odpuszczam... konsekwentnie zasysam z torrentów i wystawiam 1/10. polecam pozdrawiam XD

ocenił(a) serial na 4
kgibas666

XD mnie szkoda czasu na to łajno, nie będę się w nim bawić.

ocenił(a) serial na 1
kosiak_

...o czym ty bredzisz typie??? powiedz wprost że ten ch...owy serial uważasz za "zaspakajający twoje niskie potrzeby" a książek nawet nie ruszyłeś.

ocenił(a) serial na 1
kosiak_

Nikt nie ma problemu z tym że nie jest to 1:1 książka, tylko że pozmieniano zarówno fabułę jak i najważniejszy element fantastyki - świat przedstawiony, właśnie w taki ściek jakim masz okazję się delektować. Porównania do książki które widziałem, były głównie z tego względu, że gdy masz dobrą powieść, dużo łatwiej ją wiernie zekranizować we w miarę dobry film czy serial, niż pokoślawić, powycinać i poprzeinaczać 99% zawartości tak aby na końcu wyszło takie gówno jak wyszło. Netflix specjalnie zadał sobie dodatkowy trud żeby zmieszać świat Wiedźmina z błotem, kiedy dało się to zrobić dużo lepiej przy dużo mniejszym nakładzie pracy scenarzystów. Zanim się ktoś zesra, ocenę 1 rezerwuję dla takich dzieł kultury bez których świat byłby lepszym miejscem i za taki właśnie uważam ten wysryw, bo inaczej ciężko mi to nazwać. Zmarnowana szansa na serial w świecie wiedźmina, bo wystarczyło żeby zabrał się za to jakikolwiek inny producent gigant. Jeśli nadal nie rozumiesz, poszukaj jakichś towarzystw zrzeszających fanów eugeniki, jestem pewien że zapłacą ci grube pieniądze, żebyś nie przekazywał dalej swoich genów.