dal ostatnio post na facebooku ktory daje do myslenia :D cos czuje ze bedzie maczal palce w produkcji
No akurat jego kawałki w wiedźminie 3 aż takie cudowne nie są .Są ok , ale nie są genialne pozostali dwaj autorzy lepsi http://www.soundtracks.pl/reviews.php?op=show&ID=1113 co nie zmienia faktu , że portfolio ma i działanie tylko w grach ale w serialach i filmach .
Szkoda że nie kompozytorzy z jedynki, którzy stworzyli jedną z najpiękniejszych ścieżek dźwiękowych do gier w historii. Ale z drugiej strony muzyka z trójki jest tak naprawdę bardzo dobra właśnie w tych bardziej podniosłych i "epickich" utworach. Kompozytorzy z trójki nie potrafili stworzyć żadnego utworu mocno powyżej 3 minut. Za to świetnie sobie poradzili z tymi bitewnymi i cut scenkowymi kawałkami.
Skorupa i Błaszczak tworzą muzykę tylko do gier . W serialach nie działają a tym bardziej na rynku amerykańskim , ale jeśli tak patrzeć to ich muzyka z w1 by pasowała do filmu o wiedźminie czy serialu taki urok tej muzyki:) . Do dziś słucham muzyki z nocnego podgrodzia czy z brzegu 4 aktu . ..... Ale niestety portfolio w serialach nie mają .
Oj tak, muzyka z podgrodzia nocą do dziś wywołuje ciarki. W trójce nie ma tak naprawdę ani jednego dobrego utworu nocnego.. Bardzo słabo.. Zresztą za dnia na podgrodziu gra równie dobry kawałek. No i brzeg, Wyzima, bagna, River of Life... Brawa dla tych panów za stworzenie tak pięknej muzyki, do nieznanej jeszcze nawet wtedy gry.
https://www.youtube.com/watch?v=xPVDblFUlcI ten kawałek mi się bardzo podobał z nocnych utworów w W3.
Jego kawałki są świetne jako tło do podróży. Przybyłowicz z Percivalem rewelacyjne kawałki miał do dynamicznych scen w stylu walka. Pojedynek z von Everecem niezapomniany.
Co? Chyba tylko w tych kawałkach dynamicznych, bardziej podniosłych. W eksploracyjnych daleko mu do kompozytorów z jedynki.
To kwestia gustu. Według mnie każdy z soundtraków był świetny, pasował do każdej z części osobno. Także soundtrack z jedyni, nie pasowałby do trójki i na odwrót.
Zgadzam sie że każdy jest świetny, jednak utwory eksploracyjne z trójki przejadly mi sie jeszcze w trakcie gry..Brakuje takich perełek jak chociażby brzeg z jedynki. W jedynce niemal każdy utwór pod eksploracje jest świetny. W trojce slyszac jeden i ten sam męczący utwór przez pół Velen mialem dość :P Natomiast te bardziej podniosłe i szybsze wypadly już świetnie.