PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196660
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin
ocenił(a) serial na 6
bartoszmarszalek

Mads jak najbardziej a oprócz niego stawiałbym może na Jake Gyllenhaala a co do Yen to widzi mi się Gemma Arterton, Eva Green albo Kate Beckinsale :)

rafoman

Zgadzam się do Kate Beckinsale :) Pasowałaby do tej roli. Eva Green też by sobie poradziła. Obie potrafią zagrać te zimno bijące im z oczu. Dorzuciłbym jeszcze Rachel Brosnahan z "House of Cards". Chciałbym by pojawiły się już jakieś nowe informacje o filmie. Nie musiałaby być to oficjalna obsada. Wystarczyłoby gdyby Tomasz Bagiński podał jakich aktorów widziałby w swojej produkcji.

ocenił(a) serial na 6
bartoszmarszalek

ja i tak wciąż uważam, że najlepiej byłoby zrobić pełnometrażową animację niż wkręcać w to aktorów, tym bardziej że to polska produkcja i na bank nie będzie żadnych zagranicznych, dobrych nazwisk. :/

rafoman

Jeżeli Bagińskiemu uda się ten film, to może być to początek wyjścia marki "Wiedźmina" z książek i gier do innych mediów. Chciałbym by Netflix zainteresowało się tematem i zrobiło miniserial. Inni w większości wolą HBO, ale oni przerobiliby fabułę z książek nie do poznania, a chyba nie o to chodzi fanom. Osobiście nie mam nic przeciwko polskim aktorom. Gry i słuchowiska od fonopolis pokazały, że nasi rodacy poradziliby sobie. Stawiałbym jednak tutaj na mało znanych aktorów. Pewnie tak się stanie, ponieważ budżet filmu nie jest wysoki a znane twarze kosztują.

Wracam w tym momencie do Madsa Mikkelsena. Czemu myślę, że byłby idealny do głównej roli? Pomijając to, że ze swoją powierzchownością pasowałby idealnie, to jest to aktor, który lubi grać w niskobudżetowych produkcjach. Zagrał "Valhalla Mroczny Wojownik", który kosztował 39 milionów DKK. Ma talent do nauki języków, co pomaga mu w zagranicznych produkcjach. Z wyuczeniem się polskich kwestii na pamięć nie powinien mieć problemów.

ocenił(a) serial na 7
bartoszmarszalek

Dla mnie idealny do tej roli jest Marcin Dorociński najlepiej widać to w ostatniej scenie filmu Róża kiedy ma brodę. Najbardziej by mi przypominał Geralta. A jeżeli chodzi o zagranicznych to Luke Goss. Co do Madsa. Jest to świetny aktor ale bardziej widziałbym go w roli Eskela niż Geralta. Kate Backinsale do roli Yennefer. Dorociński - Geralt , Kate - Yennefer. A wspomniany przez was Mads do roli Eskela. Na Geralta się nie nadaje.

ocenił(a) serial na 6
aras8899

A Vesemir to Al Pacino :P trochę niemożliwe ale bardzo chciałbym to zobaczyć. Chyba czegoś takiego jeszcze nie grał? bo z wyglądu nawet, nawet, jeszcze dodać dłuższe włosy, jakąś bliznę i czemu by nie :P

rafoman

Ja bym jak Vessemira chciał zobaczyć Seana Conneryego

aras8899

Dorociński jak najbardziej za!

bartoszmarszalek

Jak dla mnie Mads to bardziej na Vilgefortza by sie nadawał, rasowy psychopata
Na Regisa w sumie też
Clint Eastwood by sie wyśmienicie nadawał na Geralta jakby był tak ze 20 lat młodszy :(
Inne propozycje: Hugh Jackman, Evan McGregor, Iain Glen
Charlize Theron jako Yennefer
Ciri w sumie będzie ciężko wybrać, Maisie Wiliams być może

Venderein

Charlize Theron mogłaby zagrać Filippę Eilhart. Oglądałem ostatnio "Monster", gdzie grała główną rolę. Prawda jest taka, że dałaby radę zagrać wszystkie kobiety z sagi.

ocenił(a) serial na 3
bartoszmarszalek

Sam Sapkowski powiedział, że obecnie chciałby Mikkelsena w roli Geralta, ale trzeba się spieszyć, bo facet też już się starzeje.

potas13

Bagiński mógłby podać już jakieś informacje. Wiadomo, że taki film ma powstać i nic więcej.