Gdy prawie wszyscy przeprowadzają castingi i zadają sobie pytanie kto powinien zagrać Rzeźnika z Blavkien, ja mam inny problem. Otóż czym jest Netflix? Nie jestem znawcem kina, dlatego piszę tu, gdzie znawcy się wypowiadają. Jedyne, co wiem, to to, że jest to światowa kompania streamingowa, która realizuje różnego typu seriale. Znajomi na Wyspach Brytyjskich "oglądają Netflix", lecz ja nigdy tam nie zajrzałem. Jak oceniacie seriale z Netflix? Czy rzeczywiście owa firma może konkurować z HBO, a Wiedźmin - jak już powstanie - z Grą o Tron? Jacy aktorzy wystepują w tych serialach, światowe gwiazdy czy raczej dobzi acz mniej znani?
Netflix jest bardzo dobry - mówie tutaj o Daredevilu, 13 powodach, Jessice Jones, Lucu Cagu. Nie zawiodłem się na nim. Ma duży budżet więc z aktorami nie byłoby problemu ;P kampania reklamowa również nie jest zła. Dadzą radę, o ile reżyserzy nie zrypią czegoś:P
Dzieki za recenzje. Osobiście nie jestem miłośnikiem seriali i widziałem tylko takie jak Spartacus, Game of Thrones, Black Sails czy Vikings. Wszystkie bardzo mi sie podobaly. Nie martwił bym sie jednak reżyserami. Idea serialu pochodzi od Bagińskiego i uważam go za gościa, który nie da sobie wleźć na głowe. A jego "Legendy polskie" uważam za swoisty trailer, wstęp do serialu Wiedźmin, które też swoją drogą zapewne przekonały amerykamskich kolegów z branży, że polak też potrafi. To samo dotyczy gry, która zaraziła Wieśkowym klimatem cały świat i udowodniła, że my polacy wiemy, co robimy.
Można spać spokojnie, Netflix robi seriale na równie wysokim poziomie co wspomniane HBO.
The Expanse, świetny serial SF jest właśnie przez nich produkowany. Widać w nim, że nie żałują pieniędzy na wysokiej jakości efekty specjalne i umieją zbudować klimat.
The Expanse nie jest serialem Netflixa tylko stacji Syfy , ale za to wiedźmin i te expanse mają wspólne studio Sean Daniel Company i teraz oglądam ten serial i naprawdę efekty lepsze niż w gwiezdnych wojnach , których nigdy specjalnie nie lubiłem . Co do Netflixa to jedyny ich autorski serial jaki mi się podoba to Narcos 10/10 , ale za to house of cards mi nie potrzedł . Ostatnia seria nie fortunnych zdarzeń też jeden odc zobaczyłem i tyle .