PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196605
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

W serialu Netflixa o podboju Troi, role Zeusa, Achillesa, Patroklesa i paru innych będą odgrywać ciemnoskórzy. Skoro takie postacie są ubarwione, to czemu nie Geralt, który będzie dopiero 2 raz w tv, więc jeszcze się nie utarło, że musi być biały. Taka moja sugestia, co do Geralta:
http://thirstyroots.com/wp-content/uploads/2015/07/19-grey-locs-on-black-man.jpg
albo:
https://i.pinimg.com/originals/43/a0/a8/43a0a806ebeadb2cbdfb07190274e64d.jpg

ocenił(a) serial na 3
ant887

Troll

ocenił(a) serial na 6
michalkuc1993

Witaj trollu. Oto suche fakty:
http://www.filmweb.pl/serial/Troy%3A+Fall+of+a+City-2017-800464
Sprawdź obsadę a potem komentuj warchlaczku.

ocenił(a) serial na 3
ant887

Wiesz co . To jest ich interpretacja , że Achilles jest czarny . Całkiem możliwe , że Achilles żył naprawdę i był czarny , ale potem zrobili z niego legendę pół boga i pięknego białego człowieka . Mam nie złą beke z takich jak ty . W wiedźminie jedna świat jest złożony . Jedyne czarnej karnacji wiedźmine były Tea i Vera Borcha Trzy Kawki . A więc najpierw obejrzyj potem Trolluj dobra ? Bo cie wiedźmin upoluje a do inteligentnych trollów nie należysz , więc kodeksem się nie będzie zasłaniał :)))

ocenił(a) serial na 6
michalkuc1993

Hahahahahahaha, Grecy byli murzynami? No tak... całkiem możliwe ......
Poza tym twoja składnia jest co najmniej dziwna. Śmiało też można napisać, że trollujesz ortografię. I co mam obejrzeć ? Serial z 2001 ? A nie lepiej przeczytać książki ?A skąd wiesz, że Netflix nie będzie miał własnej interpretacji Wiedźmina? Oczywiście wątpię, by ryzykowali podkolorowanie postaci Geralta, ale już taki Jaskier, czemu nie? A już na pewno Yennefer, jako soczysta czarnula, to może być to!
I nie strasz mnie Geraltem, bo znamy się od lat. Przynajmniej ja jego znam

ocenił(a) serial na 3
ant887

Będzie obsada to dopiero krytykuj . Serio myślisz aby Bagiński i Sapkowski , którzy siedzą w tym projekcie pozwolili na to aby jedną z głównych postaci przeinaczyć względem pierwowzoru z książek?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
Sabcio1234

Ty jesteś moim idolem. Prześlij mi swoje zdjęcie to se pohajluje. A może zapytamy Homera? OJ NIE ! Achilles był blondynem-typowe dla czarnoskórego! ahahahaha.
Bardzo ciemna odmiana Turków - dobre ! ahahahah
Ale Achilles nie był Trojaninem, pochodził z Tesalii, to tak obok dzisiejszej Macedonii. I był postacią fikcyjną , ok. Był wodzem Myrmidonów. A teraz podaj mi nazwisko jednego ciemnoskórego wodza jakiejkolwiek Helleńskiej armii, czy oddziału z starożytności. Albo opis z mitologii, że jakaś postać syna tych ich bogów była ciemnoskóra, według Homera, czy innych autorów.

ocenił(a) serial na 8
ant887

Kolor skory Achillesa nie ma większego wpływu na fabule, za to ciemny kolor skory Gerlata miałby wpływ gdyż wiemy ze osoby o ciemniej karnacji były z innego regionu świata (Ofiru). Na nietolerancyjnej północy nie bywali prawie nigdy.

ocenił(a) serial na 6
Daroo_3

Powiedz to twórcom Mrocznej Wieży czy Thora (Heimdall i Walkiria). Poza tym od kiedy to poprawność polityczna Hollywoodu dba o rzetelne przedstawienie postaci względem książki. Liczy się różnorodność..... xD

ocenił(a) serial na 8
ant887

Heimdall i Walkiria to według Marvela kosmici, więc mogą być nawet i tęczowi. A Dark Tower to absolutna porażka jako ekranizacja i kolor skóry Rolanda to w sumie prawie zerowy problem w porównaniu do wszystkich innych z jakimi ten film się boryka :P W sumie gra aktorka Elba to jedyny mocny punkt tego filmu, więc nawet się ciesze, że go zagrał.

Tak czy siak, w Wiedźminie jest wyraźnie powiedziane jak wyglądali ludzie z poszczególnych krajów, więc baaardzo wątpię żeby przerabiali opisany kolor skóry. Niech sobie dadzą do serialu nawet i 20 ciemnoskórych bohaterów, byleby byli oni np z Zerrikani.

Chociaż i tak u mnie największy ból tyłka wywołałby czarny Emyr :D lub ogólnie jakiś rodowity Nilfgaardczyk :D

ocenił(a) serial na 3
Daroo_3

Niech Nilfgaardczycy będą czarni , ale tylko z nazwy po tak nazywano ich w sadze :)

ocenił(a) serial na 9
michalkuc1993

Mam nadzieję, że nie zrobią poprawnej politycznie papki, biorąc pod uwagę to, że w świecie wiedźmina podziały rasowe i to, jak jedna rasa za drugą nie przepada, są bardzo ważną częścią książkowej fabuły.

ocenił(a) serial na 3
azeez_2

Obserwując twitera Lauren H. - showrunnera wiedźmina . Mogę stwierdzić , że na pewno nie zrobią .

ocenił(a) serial na 5
azeez_2

Elfy będą czarne, super parodia się szykuje. :D

ocenił(a) serial na 8
ant887

Plus to nie Hollywood, to Netflix ;) On się rządzi swoimi prawami ;)