W serialu Netflixa o podboju Troi, role Zeusa, Achillesa, Patroklesa i paru innych będą odgrywać ciemnoskórzy. Skoro takie postacie są ubarwione, to czemu nie Geralt, który będzie dopiero 2 raz w tv, więc jeszcze się nie utarło, że musi być biały. Taka moja sugestia, co do Geralta:
http://thirstyroots.com/wp-content/uploads/2015/07/19-grey-locs-on-black-man.jpg
albo:
https://i.pinimg.com/originals/43/a0/a8/43a0a806ebeadb2cbdfb07190274e64d.jpg
Witaj trollu. Oto suche fakty:
http://www.filmweb.pl/serial/Troy%3A+Fall+of+a+City-2017-800464
Sprawdź obsadę a potem komentuj warchlaczku.
Wiesz co . To jest ich interpretacja , że Achilles jest czarny . Całkiem możliwe , że Achilles żył naprawdę i był czarny , ale potem zrobili z niego legendę pół boga i pięknego białego człowieka . Mam nie złą beke z takich jak ty . W wiedźminie jedna świat jest złożony . Jedyne czarnej karnacji wiedźmine były Tea i Vera Borcha Trzy Kawki . A więc najpierw obejrzyj potem Trolluj dobra ? Bo cie wiedźmin upoluje a do inteligentnych trollów nie należysz , więc kodeksem się nie będzie zasłaniał :)))
Hahahahahahaha, Grecy byli murzynami? No tak... całkiem możliwe ......
Poza tym twoja składnia jest co najmniej dziwna. Śmiało też można napisać, że trollujesz ortografię. I co mam obejrzeć ? Serial z 2001 ? A nie lepiej przeczytać książki ?A skąd wiesz, że Netflix nie będzie miał własnej interpretacji Wiedźmina? Oczywiście wątpię, by ryzykowali podkolorowanie postaci Geralta, ale już taki Jaskier, czemu nie? A już na pewno Yennefer, jako soczysta czarnula, to może być to!
I nie strasz mnie Geraltem, bo znamy się od lat. Przynajmniej ja jego znam
Będzie obsada to dopiero krytykuj . Serio myślisz aby Bagiński i Sapkowski , którzy siedzą w tym projekcie pozwolili na to aby jedną z głównych postaci przeinaczyć względem pierwowzoru z książek?
Ty jesteś moim idolem. Prześlij mi swoje zdjęcie to se pohajluje. A może zapytamy Homera? OJ NIE ! Achilles był blondynem-typowe dla czarnoskórego! ahahahaha.
Bardzo ciemna odmiana Turków - dobre ! ahahahah
Ale Achilles nie był Trojaninem, pochodził z Tesalii, to tak obok dzisiejszej Macedonii. I był postacią fikcyjną , ok. Był wodzem Myrmidonów. A teraz podaj mi nazwisko jednego ciemnoskórego wodza jakiejkolwiek Helleńskiej armii, czy oddziału z starożytności. Albo opis z mitologii, że jakaś postać syna tych ich bogów była ciemnoskóra, według Homera, czy innych autorów.
Kolor skory Achillesa nie ma większego wpływu na fabule, za to ciemny kolor skory Gerlata miałby wpływ gdyż wiemy ze osoby o ciemniej karnacji były z innego regionu świata (Ofiru). Na nietolerancyjnej północy nie bywali prawie nigdy.
Powiedz to twórcom Mrocznej Wieży czy Thora (Heimdall i Walkiria). Poza tym od kiedy to poprawność polityczna Hollywoodu dba o rzetelne przedstawienie postaci względem książki. Liczy się różnorodność..... xD
Heimdall i Walkiria to według Marvela kosmici, więc mogą być nawet i tęczowi. A Dark Tower to absolutna porażka jako ekranizacja i kolor skóry Rolanda to w sumie prawie zerowy problem w porównaniu do wszystkich innych z jakimi ten film się boryka :P W sumie gra aktorka Elba to jedyny mocny punkt tego filmu, więc nawet się ciesze, że go zagrał.
Tak czy siak, w Wiedźminie jest wyraźnie powiedziane jak wyglądali ludzie z poszczególnych krajów, więc baaardzo wątpię żeby przerabiali opisany kolor skóry. Niech sobie dadzą do serialu nawet i 20 ciemnoskórych bohaterów, byleby byli oni np z Zerrikani.
Chociaż i tak u mnie największy ból tyłka wywołałby czarny Emyr :D lub ogólnie jakiś rodowity Nilfgaardczyk :D
Niech Nilfgaardczycy będą czarni , ale tylko z nazwy po tak nazywano ich w sadze :)
Mam nadzieję, że nie zrobią poprawnej politycznie papki, biorąc pod uwagę to, że w świecie wiedźmina podziały rasowe i to, jak jedna rasa za drugą nie przepada, są bardzo ważną częścią książkowej fabuły.
Obserwując twitera Lauren H. - showrunnera wiedźmina . Mogę stwierdzić , że na pewno nie zrobią .