PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 198 tys. ocen
7,0 10 1 197888
5,3 63 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Według mnie bardzo dobra produkcja. Obejrzałem cały sezon w jeden dzień, dużo się dzieje więc nie nudzi. Czytam opinie i rozumiem, że inaczej to widzą ludzie mocno związani z tą seria ale radziłbym nabrać dystansu. Z tego co wiem materiału z książki jest tyle, że nie ma szans tego przenieść w całości na ekran i twórcy w wywiadach mocno to podkreślali. Nawet jeśli coś się nie zgadza, nawet jeśli fabuła gdzieś nie pasuje idealnie do tego co było w książkach lub grze nie wiem czemu przez to psuć sobie radość z oglądania tego serialu. Technicznie bardzo dobrze zrealizowany, aktorsko również. Przez moment lekko zakręcona fabuła jeśli chodzi o czas poszczególnych wydarzeń ale z czasem wszystko jak dobra układanka tworzy bardzo udaną całość. To nie musi być 1 do 1 to co było w książkach i niech zrozumieją to ludzie oceniający. Świetne sceny walk, dobra muzyka i całość na serio ma odpowiedni klimat. Czekam na kolejny sezon, czekam na więcej i gratuluję twórcom. Miło się robi widząc na koniec w napisach tyle polskich nazwisk :) pozdro :)

ocenił(a) serial na 1
mylifeisfootball

To się nie udzielaj na temat Wiedźmina a to nie jest Wiedźmin, a tęczowa szmira z żydowskiego Netflixa.

ocenił(a) serial na 8
boli_ma_bolec

rasista i homofob