Dlaczego Polakom nigdy nic się nie podoba? Ja właśnie skończyłam oglądać serial i jestem nim zachwycona, nie oceniam go ani pod względem książki, ani gry, tylko za sam serial. Tanie efekty? Kicz? Drętwe postacie? Nudna i monotonna akcja? Słaba fabuła? Jesteście pewni, że oglądaliśmy dokładnie tą samą produkcję? XD Bo ja odniosłam wrażenie, że Netflix odwalił dobrą robotę, widać, że wpakowali dużo pieniędzy w to dzieło, a co do efektów- są dobre, nawet bardzo dobre jak na serial. Na początku nie polubiłam Geralda - przez aktora, jakoś nie mogłam przywyknąć do jego gry, ale potem go polubiłam. Yenefer i Ciri są świetne, Jaskier najlepszy. Duży plus za muzykę i sceny walk. Jedyne w sumie co mi się nie spodobało to ten mieszany czas akcji - pogubiłam się, co kiedy ma miejsce. Myślę, że ten sezon miał nas zaznajomić z postaciami i z tym, o czym on będzie w przyszłości, dlatego mam nadzieję, że kolejne sezony będą jeszcze lepsze. - moja opinia.
I drodzy hejterzy - nikt wam nie karze tego oglądać, więc przestańcie spinać dupę i gadać głupoty. Dziękuję.
Wielu osobom nie podoba się pewnie że role wieśniaków,elfów,służby na dworze,rycerzy itd grają czarnoskórzy aktorzy a my jesteśmy strasznie mało tolerancyjni jako naród.Zupełne inne oceny są na imbd i na rotten i nimi bym się sugerował z racji mniejszej ilości rasistów .Mi się nie spodobało jedynie podobnie jak u ciebie przeskakiwanie akcji z miejsca na miejsce i średnio postać ciri pewnie dlatego że inaczej sobie ją wyobrażałem szczególnie po przejściu wiedzmina 3 a reszta spoko