PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196628
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Mam nadzieję, że będzie to niesamowita produkcja, jednakże małym marzeniem jest to aby na początku pierwszego odcinka na wejściu w świat Sapkowskiego pojawiło się zdanie: "Później mówiono, że człowiek ten nadszedł od północy od bramy Powroźniczej." z "Ostatniego życzenia".

darek753

Miałem dokładnie tak samo. U nas ten tekst jest tak klasyczny, że nawet ci co nie czytali to go znają <3

ocenił(a) serial na 3
Kex1232

Ktoś chciał by się zabawić w symulacje jak może wyglądać scenariusz do 1 sezonu ? Wszyscy typuj,ą tylko aktorów a jak może to być opowiedziane to też jest ważne . Jak przeczytam po raz dziesiąty " Ostatnie życzenie " to skrobne tu w punktach jak wg mnie powinien ten sezon wyglądać .

michalkuc1993

A wiadomo już coś, czy wszystko pod znakiem zapytania ?

ocenił(a) serial na 3
Kubisto

Z Ploteczek takich , że twórca muzyki do gry wiedźmin 3( Mikołaj Stroiński ) był w siedzibie netflixa i dopóki nie skończą pisania scenariusza to nie zaczną castingu ( tak powiedział dyrektor netflixa we wrześniu ) Nie prędko się dowiemy . Netflix za bardzo nie mówi nic o swoich produkcjach na długo przed premierą . Na pól roku przed premierą się coś zaczyna dziać . Są jakieś zdjęcia , obsada a 3 miechy przed premierą trailer.
A Bagiński pary z gęby nie chce puścić ..

michalkuc1993

Myślisz, że 1 sezon będzie tylko na podstawie "Ostatniego życzenia" czy dodadzą też "Sezon Burz"? :) Według mnie nie bez powodu Bagiński, jak poinformował na Facebooku, zaczął czytać SB kilka miesięcy temu :)

ocenił(a) serial na 3
Imitation

Tego nie powiedziałem , że tylko Ostatnie życzenie będzie . Pierwszy zbiór opowiadań nie wiem czy by starczył na te 10-13 odc . Taką mam teorie , że Sapek ma jeszcze napisane opowiadania , których sam nie upublicznił a można wykorzystać w serialu ?? Jednak i tak Opowiadanie wiedźmin był by idealnym pierwszym odcinkiem

michalkuc1993

Nie sugeruję, że to powiedziałeś. Zgadzam się, że opowiadanie ze Strzygą najbardziej nadawałoby się na pierwszy odcinek, ale wtedy musieliby pominąć wiele ważnych wydarzeń, takich jak rzeź w Blaviken, poznanie Yennefer, pierwsza przygoda z Jaskrem, czy właśnie cały Sezon Burz :) Jeśli tego nie pominą i będą trzymać się chronologii wydarzeń, to pierwszy odcinek będzie na podstawie "Ziarna prawdy", czyli alternatywnej wersji "Pięknej i Bestii"

ocenił(a) serial na 3
Imitation

Oj to poznanie z Yennefer będzie mega kosztowny odcinek o ile go zrobią z taką pompą jak to faktycznie jest w opowiadaniu . Ta cała bitwa z dżinem rozwaliła całe miasto prawie . A to musi wszystkie wydarzania wg dat w książkach ? Nie. Moga być retrospekcje przeplatane własnie głosem rozsądku .