PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196628
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

.. pierwszy czarny rycerz..

ocenił(a) serial na 5
maciek0503_2

Nie popłacz się.

ocenił(a) serial na 7
maciek0503_2

Połowa pierwszego odcinka i już jest pierwszy polaczek-cebulaczek wylewający żale na forum.

maciek0503_2

Po prostu katastrofa (sarkazm)

No, ale skoro nie tak dawno niektórzy twierdzili, że akcja Wiedźmina toczy się w Polsce...

ocenił(a) serial na 5
Rexus88

Gry w słowiańskiej części średniowiecznej Europy i nordyckiej Skandynawii, książka to ogólnie cała średniowieczna Europa, a Netflixa to USA, znaczy jako alternatywna wizja tego kraju w tym mrocznym okresie, więc jeśli z Skeligijczyków zrobią Kubańczyków, to mnie to jakoś zbytnio nie zdziwi.

maciek0503_2

W drugim odcinku masz czarnego elfa xDDD

ocenił(a) serial na 5
Hagen99

WoW 2.0, najpewniej będą jeszcze krasnoludy, gnomy i koniecznie skrzaty!

ocenił(a) serial na 5
Hagen99

i niziołki, bez tego była by już arcy dyskryminacja.

ocenił(a) serial na 10
maciek0503_2

Dzisiaj czarny rycerz, jutro czarny ojczym

ocenił(a) serial na 2
maciek0503_2

czy zjedli tu murzyna?

maciek0503_2

Wszedłem na FW wykąpać się w łzach prawactwa, co tak słabo dziewczynki

ocenił(a) serial na 5
h_chinasky

Faszyzm, wszędzie faszyzm...

ocenił(a) serial na 5
maciek0503_2

Ja to przyjmuję jako alternatywną wizję USA w okresie średniowiecza, Kontynent to USA w wersji Netflixa.

ocenił(a) serial na 3
maciek0503_2

Prawdę mówiąc nie przeszkodziło to szczególnie w oglądaniu. Po pierwszym odcinku - serial podoba mi się. I to bardzo...

ocenił(a) serial na 7
maciek0503_2

Poprawność polityczna przede wszystkim... Ale przecież to Netfliks...tylko po co?

ocenił(a) serial na 5
maciek0503_2

gdyby sponsorem filmu był kukluksklan (celowo piszę z błędem, bo filtry forum sa strasznie wrażliwe na wszelkie rasistowskie określenia - i zresztą słusznie) to pewnie wszyscy aktorzy byliby rasy aryjskiej typ nordycki :-). Tak sobie jednak myślę, że wśród elfów, krasnoludów, niziołków, wampirów wyższych, gnomów, silvanów, dopplerów, vexlingów, mantikor, kuroliszków, tudzież kukludziesięciu innych istot żywych a mało humanoidalnych lub zupełnie odmiennych - parę postaci ludzkich o innej niż w kolorze mąki skórze nie powinno ani dziwić ani zbytnio gorszyć. Ale - jak mawia przysłowie, są ryby-piły i są ludzie-.... :-)