moje wrażenia po pierwszych dwóch odcinkach były krytyczne, po zakończeniu całego sezonu stwierdzam że jest całkiem dobrze, na początku kalkowali GOT wyglądało to bardziej tandetnie, im bardziej poszli w swoją strone tym było lepiej, od 3 odcinka serial mnie wciągnął, odcinki nie nudziły tak jak pierwsze, a nawet byłem lekko ciekawy następnych, trzeba pamiętać że Wiedzmin chodzi w fantasy czyli w tej samej kategorii co GOT najlepszy serial ostatniej dekady a może i najlepszy ever, trzeba jednak uczciwie powiedzieć że nawet GOT nie od razu była kultowa, potrafiła chwilami przynudzać czy mieć słabsze momenty, obiektywnie całość pierwszego sezonu Wiedzmina nie jest najgorsza, akcja dość szybka i ciekawa, relacje płytkie na początku dalej się pogłębiają, dużo magii i świata fantasy, sporo walki, krytyka na filmwebie jest zdecydowanie zbyt mocna
Kolejny co pierdzieli. To nie kwestia filmwebu, i to nie kwestia nas. Wiedźmin jest oceniany jak Skywalker:Odrodzenie. Fani Lore którzy mają które oleju w głowie będą jechać jak po psie decyzje które sprawiają że serial jest PRZECIĘTNY. To żadna obrona że jest mało seriali fantasy tego typu. A GoT od początku piął się na szczyt. Od 2011 był na szczycie seriali, dopiero w tym roku to się zmieniło, a na dobrą sprawę za 7 i 8 sezon który łamał wszelkie prawa logiki ocena powinna jeszcze spaść. Pod tym względem na imdb są nieco bardziej krytyczni, choć i tam GoT ma 8 miejsce, a Wiedzmin po ogromnym hype spada na łeb i na szyje.
sam pierdzielisz, nie chodziło mi o to że jest mało seriali fantasy, ale o to że Wiedzmin musi się mierzyć z legendą GOT bo chodzi w tej samej kategorii, i oczywistym jest że te porównania przegra, jeśli pominąć zestawianie go z GOT to wcale nie jest tak słaby i wręcza badziewny jak się pisze na tutejszym forum, GOT mimo że serial wybitny też miał czasem przestoje , słabsze odcinki a nawet całe sezony, ja po obejrzeniu całego sezonu Wiedzmina stwierdzam że mogę go polecić, był całkiem ciekawy i nie najgorzej zrobiony, i nie czekam z zapartym tchem na następny sezon ale jak wyjdzie to chętnie obejrze, dla mnie 7 w filmwebowej skali