PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196605
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Nie wiem skąd czerwoni wzięli tyle trolli, żeby podbijali ocenę serialowi, którzy wszyscy krytykują za terror poprawności politycznej, wciskanie na siłę czarnych i gadki o rasizmie, ale trzeba walczyć z trollami ich własną bronią. Każdy kto nie jest zarażony propagandą polityczną powinien dać serialowi 1/10.

ocenił(a) serial na 1
NormalnyCzlowiekPolak

Nawet trolli nie potrzeba. Na imbd są statystyki, w starszej grupie facetów ocena 7,8. Po za tym serial jest dla widza który obejrzy coś do piwka, szamki, patrząc jednym okiem na smartfona. Są naprawdę fajne recenzje ( nie licząc tych kupionych czy fanatyków Netflixa ) które jadą po serialu i to w profesjonalny sposób. To jest średniak, tylko brak seriali fantasy więc serial tak się wybija i tak.

ocenił(a) serial na 1
WiedzminodNetflixatokupa

...ale jak to, starsi faceci? w tym roku pyknie mi 44 a też uważam że ten serial to gówno... i znam takich jak ja więcej... nie ulegajmy stereotypom :'(

ocenił(a) serial na 1
kgibas666

Przepraszam, skrót myślowy. Chodzi o to że najmniejsze oceny są w grupie mężczyzn chyba 40 +, jeszcze mniej chyba Europa ma.

ocenił(a) serial na 1
NormalnyCzlowiekPolak

...drugi sezon, pierwszy odcinek, pierwsza scena. rodzinka wjeżdża wozem na opustoszały dziedziniec... i wszystko staje się jasne. wiele osób twierdzi że to najlepszy odcinek w sezonie. czyżby? w oryginalnym opowiadaniu geralt dowiaduje się od nivellena o gwałcie już na początku a mimo to postanawia mu pomóc. nie ma z tym większego problemu (w sensie rozterek moralnych). netflix jednak zrobił z faktu tego gwałtu, główną oś zwrotną dla oceny moralnej (dla nas widzów i postaci, ciri, geralt). cieszyć można się co najwyżej z dwóch rzeczy. po pierwsze że ciri nie złożyła jednak koszulki z nadrukiem "me too". drugie, to "gul" który musiał "skoczyć" oszołomrunnerce kiedy czytała oryginalne opowiadanie i dotarło do niej co czyta i co adaptuje... XD oczywiście o ile czytała w ogóle :'(

ocenił(a) serial na 1
kgibas666

Słucham teraz audiobooków i polecam każdemu. Ile tam emocji, uczuć, humoru.

ocenił(a) serial na 1
WiedzminodNetflixatokupa

znam. przesłuchałem kilka razy + "coś się kończy, coś się zaczyna" + "droga z której się nie wraca + wersję rocha siemianowskiego. teraz czekam na 2 ostatnie tomy i mam nadzieję że uda się w końcu je nagrać.