Nie wiem skąd czerwoni wzięli tyle trolli, żeby podbijali ocenę serialowi, którzy wszyscy krytykują za terror poprawności politycznej, wciskanie na siłę czarnych i gadki o rasizmie, ale trzeba walczyć z trollami ich własną bronią. Każdy kto nie jest zarażony propagandą polityczną powinien dać serialowi 1/10.
Nawet trolli nie potrzeba. Na imbd są statystyki, w starszej grupie facetów ocena 7,8. Po za tym serial jest dla widza który obejrzy coś do piwka, szamki, patrząc jednym okiem na smartfona. Są naprawdę fajne recenzje ( nie licząc tych kupionych czy fanatyków Netflixa ) które jadą po serialu i to w profesjonalny sposób. To jest średniak, tylko brak seriali fantasy więc serial tak się wybija i tak.
...ale jak to, starsi faceci? w tym roku pyknie mi 44 a też uważam że ten serial to gówno... i znam takich jak ja więcej... nie ulegajmy stereotypom :'(
Przepraszam, skrót myślowy. Chodzi o to że najmniejsze oceny są w grupie mężczyzn chyba 40 +, jeszcze mniej chyba Europa ma.
...drugi sezon, pierwszy odcinek, pierwsza scena. rodzinka wjeżdża wozem na opustoszały dziedziniec... i wszystko staje się jasne. wiele osób twierdzi że to najlepszy odcinek w sezonie. czyżby? w oryginalnym opowiadaniu geralt dowiaduje się od nivellena o gwałcie już na początku a mimo to postanawia mu pomóc. nie ma z tym większego problemu (w sensie rozterek moralnych). netflix jednak zrobił z faktu tego gwałtu, główną oś zwrotną dla oceny moralnej (dla nas widzów i postaci, ciri, geralt). cieszyć można się co najwyżej z dwóch rzeczy. po pierwsze że ciri nie złożyła jednak koszulki z nadrukiem "me too". drugie, to "gul" który musiał "skoczyć" oszołomrunnerce kiedy czytała oryginalne opowiadanie i dotarło do niej co czyta i co adaptuje... XD oczywiście o ile czytała w ogóle :'(