Uważam że pierwszy sezon wypadł całkiem nieźle. Twórcy mimo wszystko mają sporo rzeczy do poprawy. Moim zdaniem dialogi kuleją, potwory są zrobione średnio (jedynie smok mi się podobal) . Kiepsko wypada też scenografia budynków ( szczególnie ich wnętrza) są mało przekonujące. Powinni się bardziej do tego przyłożyć. Również do kostiumów choć aż tak mi to nie przeszkadza. Oczywiście poza zbroją Nifgardu(tragedia) . Większość już to zauważyła.
Z plusów na pewno styl walki. Jest na wysokim poziomie. Plenery też wypadają świetnie. Również Henry w roli Geralta bardzo dobrze sobie radzi. Ciri również nieźle wypada. Yenefer ma potencjał. Choć tu mam mieszane uczucia.
Wierzę że z sezonu na sezon będzie coraz lepiej. Nie ukrywam że będę czekał z niecierpliwością na kolejne.
Wystawiając ocenę od 1-5 temu serialowi to jest przesada. Rozumiem że można się nie zgadzać z wieloma sprawami ale ten serial ma bardzo dużo plusów. Minusy nie ujmuja na tyle żeby tak zaniżać ocenę. Ogląda się to dobrze bez znużenia. Więc podejrzewam że Ci zagorzali przeciwnicy tego serialu to ludzie niezadowoleni z życia którzy potrafią tylko krytykować. Pesymisci filmowi a większości pewnie i życiowi.
Dodam tylko że nie czytałem książek. Za to grałem we wszystkie części "Wieśka".
Serial nie powinien być aż tak porównywany do książek czy gier bo zawsze znajdą się tacy co mają inną wyobraźnię i będą mieli obiekcje . Ocenia się serial za to jest zrobiony. Jak osobne dzieło.
Wg. mnie to dobry serial i wierzę że będzie tylko lepiej.