PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196628
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

O co chodzi Wam z tymi murzynami czy Azjatami? Serio obsadzenie aktorów o innym kolorze skóry niż biały powoduje, że nie możecie obejrzeć serialu? Co jest z Wami nie tak? Serialowi można zarzucić wiele łącznie ze złą grą aktorów, ale żeby widzieć problem w kolorze skóry to już macie poważny problem. I nie piszcie mi tu o średniowiecznej Europie bo, po pierwsze, Sapkowski nigdy nie powiedział, że akcja toczy się właśnie w tym miejscu w tym czasie, a po drugie w tej właśnie średniowiecznej Europie sporo było osób o kolorze skóry innym niż biały.

ocenił(a) serial na 4
Adam1Kluska

Obejrzałeś serial przyjacielu? Nikt nie mówi, że to "serial dla białych", który powinien mieć "białych aktorów". Ale na litość boską, czy dla Ciebie czarni aktorzy wpychani na siłę na pierwszy plan to nie jest jakieś dziwadło mające zadowolić lobby dot. "równości ras we wszystkim co k***a widać"?. "a po drugie w tej właśnie średniowiecznej Europie sporo było osób o kolorze skóry innym niż biały" to taki kocopoł, że aż oczy bolą - może i byli czarnoskórzy, zielonoskórzy i czerwonoskórzy ale na pewno nie w otoczeniu dworów królewskich/książęcych a wokół tego krąży akcja Wiedźmina.

Lurtz

Owszem obejrzałem i kompletnie nie drażnią mnie osoby czarnoskóre. Dla mnie ważniejsza jest fabuła i to czy aktorzy grają dobrze. W tym serialu obie te rzeczy są na średnim poziomie i nie ma to nic wspólnego z tym czy twórcy i aktorzy są bali czy kolorowi. A na czym opierasz swoje twierdzenie, że w średniowiecznej Europie osoby o innym kolorze skóry nie bywały na dworach?