PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 198 tys. ocen
7,0 10 1 197822
5,3 63 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Żeby Smok wyglądał jeszcze gorzej, niż w Polskim serialu sprzed 18 lat. Gdzie budżet jest 100-krotnie większy! Tu Smok wyglądał jak Jaszczur ze Spidermana a u Żebrowskiego lepiej też ziewał ogniem.

GTA1

Co nie? :P

ocenił(a) serial na 3
BlackPiterback

Co to jest za Smok który nie potrafi się sam bronić, w poprzednim serialu sam się bronił.

ocenił(a) serial na 10
GTA1

Rozumiem, że ten nowy smok może się nie podobać. Sam mam do niego pewne zastrzeżenia, ale żeby uważać, iż jest on gorszy od tego z Polskiego serialu to już przesada.

Laki_Lou

Dawać 10 to jest przesada za inne głupoty w tym serialu. I jest gorszy. Już w 1996 robiąc Ostatniego smoka go lepiej zrobili.

ocenił(a) serial na 10
BlackPiterback

Nie nazwałbym tego przesadą. Świadczy to po prostu, że serial zrobił na mnie duże wrażenie. Ale rozmawiamy chyba o tym tragicznym smoku z Polskiego "Wiedźmina", a nie "Ostatniego smoka".

Laki_Lou

To nawet porównując naszego smoka przy tak skromnym budżecie to nie wypadł tak źle jak przy takiej mega-produkcji na skalę światową jaką jest Wiedźmin.

ocenił(a) serial na 10
BlackPiterback

Nasz smok był tragicznie zrobiony. Przez długi czas śnił mi się po nocach. Z kolei ten z tego serialu był zrobiony w porządku, ale jego wizja już jest dyskusyjna. Być może jego wygląd to kwestia niskiego budżetu jakim dysponowali.

Laki_Lou

No i sobie zaprzeczasz. W Netfliksie mały budżet - no problemo. W Polsce mały budżet - tragedia. I musisz mieć przykre życie że ci się słabo zrobione smoki śnią po nocach :D

ocenił(a) serial na 10
BlackPiterback

Nigdzie sobie nie zaprzeczam. Chyba jakieś problemy z czytaniem masz czy coś.

Laki_Lou

To ty nie wiesz co piszesz. Naćpałaś się? Przeczytaj co napisał dziewko wszeteczna.

ocenił(a) serial na 10
BlackPiterback

Ja wiem doskonale co piszę. Zaznaczyłem tylko, że pomysł na to jak ma wyglądać smok mógł być podyktowany niskim budżetem. Nie ma tutaj nigdzie zaprzeczenia do tego, iż jest dobrze zrobiony czy, że jest lepszy od tego Polskiego. Jeśli jednak jakimś cudem gdzieś je tam dostrzegasz to trudno.

ocenił(a) serial na 8
GTA1

A skąd wiesz jak powinien wyglądać smok? Masz jakieś zdjęcia? Czy po prostu kierujesz się swoim widzimisię lub wizerunkami smoka z gier komputerowych?
Bo jeśli tak (a wiadomo, że tak jest), to narzucasz innym swoją subiektywną wizję jako obiektywną.