Na pewno z Wiedźminem wiele wspólnego mają amerykańscy aktorzy proponowani bez ustanku na forum... Według mnie tylko Żebrowski na Wiedźmina. Zresztą to moje zdanie, ty możesz mieć swoje
Po pierwsze jest to produkcja Amerykańska, a producenci szukają mało znanego lecz utalentowanego aktora - Więc propozycje na tym forum są jak najbardziej słuszne .
Ale oczywiście że je to moje zdanie, dlatego też je wyraziłem .
Tak mało znanego tylko ,że co chwile są propozycje typu Nicolas Cage, Josh Calloway, czy Hugh Jackman lub aktorzy GoT a to chyba mało znane osoby nie są...
Są też wymieniani aktorzy inny seriali chociażby Piratów ....
A nawet aktorzy z GoT to nie liga takich aktorów, jak właśnie Hugh Jackman czy Nicole Cage - Po za GoT nie mają większych osiągnięć .
Właściwie to nie mamy żadnych informacji odnośnie obsady ani kandydatów na nią, więc możemy sobie tylko pogadać. Ja uważam ,że Żebrowski pasuje na Wiedźmina w 100% i po jego wyglądzie i grze w Wiedźminie z 2001 roku trudno mi wyobrazić sobie lepszego kandydata. Co do ewentualnych polskich kandydatów w Internecie mówiono o Marcinie Dorocińskim i ktoś nawet proponował Bogusława Linde(według mnie za stary). No a kogo ty widzisz w roli Geralta?
Zgodzie się z tobą że był idealnym kandydatem w 2001 roku, ale teraz uważam że jednak jest już ciut za stary .
Co do swojego kandydata do roli Geralta to uważam że, świętym wyborem byłby Zach McGowan - http://www.imdb.com/name/nm2090702/
Znany chociażby z roli w Piratach .
Wiedźmin się starzeje( w każdej części gry jest starszy) więc uważam właśnie ,że Żebrowski byłby idealny. Zagrałby starszego Geralta. Co so twojego kandydata to on mi jakoś wyglądem nie pasuje... Ale to tylko moja opinia;)
Każdy ma swoje zdanie - dokładnego opisu wyglądu Geralta w książkach Andrzeja Sapkowskiego tak naprawdę nie ma, po za oczywiście dość dokładnym opisem jego białych włosów .
Eryk Lubos pasuje najbardziej z polskich aktorów, podobno z Bagińskim już współpracował. :D
Produkcja jest polsko-amerykańska. Amerykańska strona jest jasna, Polska strona to Bagiński-Sapkowski i Platige Image. Możliwe, że będą przeplatani aktorzy jeśli nie polsko-amerykańscy to na pewno europejsko-amerykańscy. Choć nie wykluczałbym tego, że główne postacie będą aktorami angielskimi, amerykańskimi, reszta będzie polskimi aktorami, jeśli będzie kręcony w Polsce jak chce Bagiński. Co do mojego przypuszczenia będzie kręcony w USA, bo koszta są niższe, budżet podobno nie jest na miarę Gry o Tron, ani chyba na Wikingowie. Problem będzie, bo trzeba się liczyć, iż serial będzie bardzo naszpikowany efektami specjalnymi, chyba scen z np.Wyzimy nie będą kręcić w Disneylandzie, a piramidy w Meksyku chyba nie zastąpią zamków. Także chciałbym by u nas to kręcili. :)
Do tego dochodzi Netflix - Ich seriale do tanich nie należą wręcz przeciwnie, więc liczę na to że Wiedźmin będzie miał na tyle odpowiedni budżet żeby nie wyglądało to sztucznie .
Też stawiam że jednak będzie kręcony w USA bo jednak koszty są niżę , wystarczy że ekipa i aktorzy miałby się na czas realizacji przenieść do Polski - to już jest byłby to dość duży wydatek .
Nie wszystkie co wypuszczają dla widzów jest na poziomie, ale fakt czasem zdarza się coś lepszego, w kwestii fantasy są mało doświadczeni. Tani może nie są, ale jest to stacja internetowa filmów i seriali, to nie HBO i nie dysponuje, aż tak dużymi środkami jak oni. Nie sądzę, że będzie ich stać na budowanie specjalnych plenerów, czy rozbudowanej scenografii, więc trzeba liczyć na dobre efekty specjalne jeśli ma być realizowany tylko w USA. Ja jednak nie jestem zwolennikiem totalnego CGI, chociażby w Warcraftcie kręconym właśnie w tym kraju zniechęciło mnie to dość mocno. Równie dobrze Bagiński i Platige Image mogli by zrobić taką serialową animację, koszta byłby nawet mniejsze, a efekt podobny. Dlatego chciałbym by serial był kręcony w Europie Środkowej zaczynając od Polski, po Chorwację, może także Rosja. Ten państwa mogłoby się dorzucić do budżetu, to może się udać. :)
Marco Polo był produkowany na zlecenie Netfixa, przeliczając pieniądze na odcinek kosztował więcej niż Gra o tron.