PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196605
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

no właśnie.. Historia wiedźmina jest na tyle rozbudowana i usytuowana w świetnym świecie, że ma szanse na światowy sukces. Tak na prawdę wszystko zależy od tego, kto będzie grał i kto będzie odpowiedzialny za całokształt produkcji, za kostiumy, plener, MUZYKĘ itp. Jeżeli twórcy będą w stanie utrzymać klimat rodem z gry Wiedzmina, to sukces gwarantowany.

Marzy mi się, aby za Wieśka wzięła się ekipa z Gry o Tron (do 6 sezonu). Nie jestem dokładnie w temacie, ale chyba 7 sezon jest 'pisany' przez kogoś innego i jak widzimy - nie wyszło to na dobre.

Podsumowując potencjał jest ogromny, kwestia tego jak zostanie on wykorzystany. Mam nadzieję, że nie zostanie to spier***ne, bo kasa na produkcje będzie raczej wielka. Mam nadzieję, że będę dumny z efektu końcowego.

ocenił(a) serial na 2
Kaineko

Na 100 tak nie będzie, z prostego powodu Netflix , a nie HBO robi serial. Po 2 sezon 7 jest taki jaki jest, bo nie mają materiału źródłowego, o ile w 6 były domieszki tego co już zdąrzył napisać martin (do szuflady)

Ja zakładam 2 opcje :P albo zjebią, albo serial przebije GOT i liczę na to bo sezon 8 będzie ostatnim, a świat potrzebuje zamiennika i myśle, że jeśli mamy sie spodziewać premiery serialu, to około rok po skończeniu się gota

ocenił(a) serial na 4
mop01290

Netflix niestety potrafi spie*dolić produkcje po całości :P Zobaczymy, mam nadzieję, że nie będzie klapa, bo cały naród polski się wtedy mocno wku*wi.

ocenił(a) serial na 5
merdenoms_

Dobrze zauważyłaś mają dobre jak i złe produkcje, więc wszystko możliwe. Jeśli będą się np. zbyt szybko spieszyć to wyjdzie to niezbyt dobrze, jeśli serial będzie zbyt różnił z tym co zawarte w książce, nawet jeśli będą to kosmetyczne jak w stylu gwiazdorzenia i inne podobne zmiany mogą zniechęcić widzów. A wtedy jak prawisz wk*rwienie widzów gwarantowane. Cóż ja ostatnio czytając książki widzę niektóre twarze takie jakie są w grze, mam nadzieję, że będą podobne, w sumie chcąc nie chcąc, to też jakoś wpływa na widza.

Kaineko

Chyba żartujesz. Osoby odpowiedzialne za GoT, czyli D&D (David Benioff i D. B. Weiss, lub jak kto woli- Debil&Debil) to najwięksi grafomani jacy chodzili po ziemskim padole. To, co zaczęli wyczyniać z adaptacją prozy Martina od 5 sezonu woła o pomste do nieba, mam nadzieję że szatan przygotował dla nich już mieisce w piekle.

ocenił(a) serial na 6
Fass_

Od 5 sezonu.