PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196628
5,5 57 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Niestety. Mam trochę pesymistyczna wizje i moim zdaniem bedzie powtorka z rozrywki.
Dlaczego?
Aktorzy są niedopasowani, bedzie papka na 100% tylko po amerykansku. Walki i show, takie mam przeczucia. Juz dlugo miałam nadzieje ze ktos w koncu zrealizuje Wiedzmina tak jak powinno to byc juz dawno zrobione ale cos mi sie wydaje ze to bedzie chałtura. Póki co gra jest najlepsza no i książka na 1wszym miejscu.
Oczywiscie moge sie mylic.

KhyraVolain

Tylko że trudno zawsze każdego pogodzić jeżeli chodzi o casting ;)

buterfly

Trudno, ale gdy 90% osób czekających na ten Serial są graczami to mają już swoje preferencje. Tego nie rozumieją twórcy serialu i jak pan Sapkowski, który chce wyłudzić kasę od ludzi co wypromowali jego książkę. Anna Shaffer, Anya Chalotra, Henry Cavill totalnie nie pasują do tych ról Co do postaci kobiecych widać, że wybierała je.... kobieta. Różnica widać w grze zresztą ja czytając książkę też sobie je podobnie wyobrażałem. To są Czarodziejki i powinny być bardzo ładne. Yennefer była nie do końca zadowolona ze swojej urody, ale poprawiała ją magią. Nie wiem czy makijażem to nadrobią, ale od jakiegoś czasu też mam sceptyczne podejście do tego serialu. Poczekamy zobaczymy

Delgados

Tyle tylko ze z tego co wiem niewiele serial ma mieć wspólnego z grami, a sam Wiedźmin wizualnie nie był zbytnio szczegółowo opisany bardziej już jego charakter - Dlatego ja wstrzymam się do oceny aktora, i zobaczę czy zdoła być charyzmatyczny bo o to mam obawy.

buterfly

Był zabójcą na zlecenie i to już wystarczy. Jakbyś miała wybierać osobę na mordercę to nie wybierzesz kogoś o twarzy dziecka czy osobę, która wygrała casting na supermana, a chyba wiadomo jak zawsze wygląda Superman, ale jak to kobieta wybierała to dla niej ma on wyglądać jak Superman . To tak jakby na młodą księżniczkę, której nie ma dokładnego opisu wybrać aktorkę, która wygląda delikatnie mówiąc brzydko

Delgados

Też mam o to obawy chociaż co do jego roli Supermana, to wizualnie pasował wręcz idealnie ;) - I niestety też trudno mi sobie wyobrazić jako zabójce, który powinien kipieć wręcz charyzmą a u niego właśnie do tej pory tego nie zauważyłem.

buterfly

Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Delgados

Też mam obawy - Jednak do tej pory pod względem aktorskim, seriale od Netflixa mnie nie zawiodły :)

buterfly

ja akurat fenomenu serii gier kompletnie nie pojąłem, sagi literackiej za to jestem wielkim fanem i sam casting oraz to, co do tej pory wiemy nie napawa optymizmem, ale poczekać trzeba

RainMaker86

Cóż jedynie to nam pozostało :) .