PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 197 tys. ocen
7,0 10 1 196528
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Wymarzona obsada

ocenił(a) serial na 5

Geralt - Piotr Adamczyk
Kolega Geralta - Tomasz Karolak
Dziewczyna Wiedzmina nr1 - Katarzyna Cichopek
Dzwieczyna Wiedzmina nr2 - Malgorzata Foremniak
Przeciwnik nr1 - Borys Szyc
Przeciwnik nr2 - Marcin Mroczek
Król - Paweł Deląg
Jakis facet w Tawernie - Maciej Zakościelny
Ten facet ktory zdradzi Geralta (Pierw ze niby dobry znajomy a potem ukradnie mu konia) - Piotr Cyrwus

Ogolnie chcialbym w koncowej scenie kiedy Piotr Adamczyk walczy z Borysem Szyc jakis dobra muzyke, Proponuje Rubika i klaskami w tle!~

"to co mam to co zdarzyło sie nam to pachnącym chlebem dom....mowia mowia ze..."

Gimli13_filmweb

2metrowy Arnold jako Krasnolud... ah spece od CGI mieliby pole do popisu : D pazura jako Bonhart... on mi psuje predzej na Renfree : d albo tego tchórzliwego czarodzieja z wieży, który był zbyt marny bym zapamiętał jak się nazywał, byłaby postać podobna do Młodego z Psów. na Bonharta to chyba trzeba by było wziąć Christiana Bale'a i to razem z tym batmanowskim zapaleniem krtani, spojrzeniem American Psycho i sylwetką Mechanika. Jim Carrey z dwiema zerrinkami mógłby za bardzo poczuć "zew natury", ja w tej roli widze Ala Pacino z tym jego manieryzmem ; d

Gimli13_filmweb

...oraz Oświeciński na trolla, który ma pretensje o buty ;)

ocenił(a) serial na 7
Bergerac

... Oświeciński - świetny wybór! Ja bym go jednak dał na Geralta zamiast Vin Diesla i w zasadzie mamy bardzo interesującą, odważną obsadę.

ocenił(a) serial na 4
fyfy1000

Dobre. A tak serio - jakby już na siłę szukać kogoś z polskich aktorów do roli Geralta - to chyba tylko Dorociński się nadaje.

fyfy1000

No i obowiązkowo Adam Ferency jako jakiś zły i Marian Kotys jako jakiś pażdzioch żebrzący pod miastem, któremu Geralt rzuca miedziaka pytając "Gadaj, chamie, kędy do zamtuza"

ocenił(a) serial na 4
fyfy1000

właśnie podałes przepis na totalny kicz:D zadnych polskich aktorzyków w tym serialu!!! niech szukaja wśród aktorów z wikingów i Gry o tron

fyfy1000

Geralt Fassbender
Ciri Delevigne
Yennefer Green
Merigold Adams

ocenił(a) serial na 3
jamesfassbender

Ostatnio mnie naszło , że do Geralta pasuje Kristofer Hivju - Gra w grze o tron tego dzikiego Tormund Zabójca Olbrzyma . W serialu jest rudy i brodaty , ale jak się przyjrzeć , głos ma , warunki fizyczne i umiejętności aktorskie ma . Wiek idealny -38 lat. Jestem pewien , że po charakteryzacji by był malowany Geralt i nie jest aż tak znany w grze o tron nie gra takiej pierwszo planowej postaci

jamesfassbender

Mam nadzieje, że twórcy serialu słyszą nasze onanistyczne westchnienia i Eva Green będzie miała w tym swoją zasłużoną kontynuację Penny Dreadful.

fyfy1000

aleś dojechał... Adamczyk
Geralt - Gerard Buttler
Jaskier - Oscar Isaac
Yennefer - Liv Tyler
Triss - Scarlett Johansson
Ciri - Maisie Williams

GlonQ

Jaskier-Sam Claflin
Yennefer- Eva Green
Ciri- Cara-Delevingne
Vilgefortz- Richard Armitage
Regis- Mads Mikkelsen
Milva- Elodie Fontan
Cahir- Jonathan Rhys Meyers

T_a

Jonathan Rhys Meyers ma za dużo charyzmy jak na Cahira, już prędzej Emhyr. A na Ciri czy nie lepsza byłaby aktorka, która potrafi grać coś innego niż samą siebie?

T_a

Kto to jest ta Delevinge? Skąd Wy ją wzieliście?

fyfy1000

Błagam, nie piszcie tak nawet, bo pomyślą, że to na serio O_O

ocenił(a) serial na 6
fyfy1000

Ja proponuję
Gerald - Oświęciński
Yennefer - Mucha
Jaskier - Karolak
Cirilla - Socha
Calanthe - Kasprzyk
Triss - Bołądź

ocenił(a) serial na 2
tom_tom_filmaniak

Bołądź nie pasuje do reszty, bo jest za dobra. Wymień ją na Cichopka i będzie git.

fyfy1000

hahah Dream Team XDDD

ocenił(a) serial na 5
fyfy1000

Lubię horrory i zazwyczaj w ogóle się ich nie boję, ale boję się jeszcze raz spojrzeć na tę listę, bo będę miał koszmary przez następny miesiąc.

kinomanpl

mam tak samo :/

ocenił(a) serial na 5
fyfy1000

Jakieś 10 lat temu to byłby mój wybór do roli Geralta, ale ma już ponad 50 lat, więc sam nie wiem. Chociaż może jeszcze jest wystarczająco sprawny, a gęba mu nie wypiękniała.
http://www.filmweb.pl/person/Aleksey+Serebryakov-171915/photos/192756

fyfy1000

Sorry ale Adamczyk skonczyl sie 10 lat temu. Po tym w jakich go*nach gra ostatnimi czasy umieszczenie go w roli Geralta byloby dla Wiedzmina profanacja. Juz zdecydowanie bardziej wolalbym Zebrowskiego w tej roli tak jak to mialo miejsce w starym filmie (generalnie film nie byl taki zly, tylko budzet go ograniczal).

mikew_86

Yyyy?

mikew_86

To żarty były, kolego. Na prawdę porównujesz Żebrowskiego do Adamczyka?

fyfy1000

...dodałbym:

Ciri - Kinga Preiss
Yarpen Zigrin - prof Jerzy Bralczyk
Żelazny Jeż - Doda Elektroda (a ch.. niech i Królowa zagra, jaj jej nie krzywduję)
obsrany przez mewy pomnik króla Osmyka - Marek Kondrat (on potrafi zagrać wszystko jak się zdecyduje grać)
Wieża Jaskółki - Piotr Polk (jak sobie poradzi z rolą można mu dać dodatkowo rolę tego kota który zaraził się dżumą)

oraz zmieniłbym obsadę Braci Mroczków na

Marcin Mroczek - srebrny miecz wiedźmina
Rafał Mroczek - drugi miecz z meteorytu

użytkownik usunięty
fyfy1000

To tak na poważnie? Ja się łudzę, że żadnej z tych polskich gwiazdeczek nie będzie.

użytkownik usunięty
fyfy1000

Calanthe-senator Anna Grodzka

fyfy1000

Co ćpałeś ?

MRSulej

Coś lepszego niż Ty, skoro straciłeś od tego poczucie humoru.

ocenił(a) serial na 8
fyfy1000

Ej no, jak tak bez Kurdej-Szatan i Roznewskiego? Przeciez ich tez teraz wszedzie wciskaja. :P

ocenił(a) serial na 5
keteek

Kurdej-Szatan jako Enid.

fyfy1000

Jakoś nie widzę żadnego z polskich aktorów w tym serialu, a już na pewno nie Karolaka w roli głównej, wszyscy oni kojarzą mi się z tandetą polskiego obecnego kina, z drugiej strony nie wierzę, że jakikolwiek anglojęzyczny aktor zrozumie i w pełni odda prozę Sapkowskiego. Z dwojga złego wolę drugą opcję z Madsem Mikkelsenem w roli głównej, jak w sumie zasugerował filmweb, lub zatrudnić nieznaną obsadę, Gra o tron, TWD są przykładami na to, że to może przynieść sukces.

fyfy1000

A co powiecie na Manu Benneta? Aktor powiedział w wywiadzie dla OT, że chętnie by go zagrał: https://ostatniatawerna.pl/manu-bennett-zagra-wiedzmina-wywiad-zza-kulis-warsaw- comic-con-2018/

ocenił(a) serial na 4
fyfy1000

To jest obsada - marzenie

https://www.unilad.co.uk/gaming/is-this-the-perfect-witcher-movie-cast/

fyfy1000

Jednak mi brakuje jakiegoś Michała Milowicza w tym filmie

ocenił(a) serial na 4
fyfy1000

Zapomniałem obsadzić Geralta- Meryl Streep

GullyFoyle

Nawet jak by tratować na serio twój komentarz to nie już za wysoka liga :) .

ocenił(a) serial na 4
buterfly

Bonhart-Glenn Close
Jaskier-Conchita Wurst
Ciri-Kirsten Stewart
cdn

GullyFoyle

A może ta na serio ;) .

fyfy1000

Bardzo chętnie zobaczyłbym taką obsadę - https://www.antyradio.pl/Film/Duperele/Serial-Wiedzmin-Geralt-Yennefer-i-Triss-k to-powinien-wcielic-sie-w-bohaterow-WYNIKI-SONDY-23118

Chociaż wiem że wątpliwe jest zatrudnienie Mikkelsena .

ocenił(a) serial na 5
fyfy1000

Smial bym sie, gdyby na prawde obsada byla by Polska xd tego nawet sluchac by sie ni3 dalo. Nie wiem czemu, ale polski jezyk w filmach jest tak slaby w porownaniu do wszystkich innych, nawet niemieckie Dark mi sie przyjemnie ogladalo i sluchalo, a jak wiadomo jezyk niemiecki uwazany jest za ten najgorszy do sluchania, a jednak jest to polski. I W OGOLE JEST 2K18 A LAPSY POLSKIE DALEJ NAGRYWAJA PRZEZ MIKROFALOWKI A DZWIEK ROBIONY ZIEMNIAKIEM Z ANTENKA, WTF NA PRAWDE NIE STAC NAS NA JAKAS DOBRA KAMERE, CZY DOBRE MIKROFONY?XD JUZ NIE MOWIE O JAKOSCI BAROKOWEJ W TYCH FILMOW I TE SMIERDZACE KOMUNISTYCZNE MIESZKANIA I BUDYNKI ŁEEE SCFI NIGDY SIE NIE DOCZEKAMY, CZY JAKIEGOS HORRORKA, THRILLERA DOBREGO, BO DOSTAJEMY PITBULLE, CZY INNE HISTORYJKI SPRZED X LAT OOHO BOGOWIE, BO PRZESZCZEP, OOO NAJLEPSZY, BO WYGRAL JAKIS ZIOMEK COS TAM, OO TWARZ, BO PRZESZCZEP MORDY, NO SPOKO, KAZDY MA TAKIE FILMY, ALE POLSKA KINOMATOGRAFIA TO TYLKO TE SAME FILMY XD OCZYWISCIE NIE MOWIE O TYCH GOWNACH TYPU PITBULL I INNYCH SCIEKACH ETC KOMEDIE ROMANTYCZNE Z KAROLAKAMI, STOPP, AAA NO TAK JESZCZE FILMY O WOJNIE,ZIMNEJ WOJNIE ITP, OSTATNIO BARDZO DUZO TEZ TEGO WYCHODZI, CZY TO ZLE? IDK NIE OGLADAM ICH. I CIAGLE TE SAME MORDY W TYCH FILMACH XD KOTY, ADAMCZYKI, SZYCE, DOROCINSCY, JA TEZ NIE MOWIE, ZE TO SLABI AKTORZY, ALE DAJCIE SZANSE INNYM, A NIE, BO PRZEVCIEZ POLSKA JAK ZOBACZY, ZE PAZUR, CZY KOT GRA W JAKIMS FILMIE TO POJDZIE NA NIEGO BEZ OBEJRZENIA TRAILERA XD

GamoraRuss

Bez ''Caps Locka'' byłoby bardziej czytelne ;) .

ocenił(a) serial na 8
fyfy1000

A ja może i zaskoczę ale najlepsza Yennefer moim zdaniem to Katarzyna Pośpiech, w "Jaga" jest genialna moim skromnym zdaniem, ma w sobie moc "wiedźmy" i kobiecość... gdyby przefarbować włosy, troszkę zmian... wydaje mi się idealnym, skromnym (bez gwiazd) rozwiązaniem.

fyfy1000

Zapomniało się o młodym Geralcie - Krzyś Ibisz by idealnie pasował

maddude

Ibisz jest chyba zbyt młody do tej roli.

fyfy1000

Pierwsze castingi już w sieci. Pierwsza aktorka, która chce zagrać Yennefer: https://ostatniatawerna.pl/pierwsza-aktorka-do-roli-yennefer-na-przesluchaniu-do -serialowego-wiedzmina/

fyfy1000

Nowa kandydatka do roli Yennefer. Co sądzicie? https://ostatniatawerna.pl/kolejne-aktorki-ubiegaja-sie-o-role-yennefer-w-serial u-wiedzmin/

ocenił(a) serial na 7
fyfy1000

A ja bym była za tym żeby w obsadzie pojawiły się zupełnie nowe twarze (mówię to w zaufaniu do twórców, że dobiorą odpowiednio aktorów zarówno pod względem wizerunku jak i umiejętności gry aktorskiej). W takim serialu chętnie bym obejrzała niezbyt znanych aktorów (albo widzianych w nielicznych produkcjach), którzy na zawsze zapadną w pamięci jako odtwórcy właśnie tego serialu. Może mam za duże oczekiwania, ale po prostu z mojego doświadczenia dobrze się takie seriale ogląda. (I mam nadzieje że nie wezmą Polaków, sory ale jakoś nikogo nie widzę w żadnej z ról - czytałam książki).

fyfy1000

Sebastian Stan jako Borch Trzy Kawki? :) https://ostatniatawerna.pl/sebastian-stan-bliski-otrzymania-roli-w-wiedzminie-od -netflixa/

SzEwCzU

Bardzo chętnie zobaczę go nawet tylko w jednym odcinku .

ocenił(a) serial na 7
fyfy1000

Coś takiego dziś znalazłam: https://www.telemagazyn.pl/artykuly/wiedzmin-netflix-kolejne-nagrania-z-castingo w-trafily-do-sieci-o-jakie-role-walcza-michael-mcintyre-i-sarah-wylie-wideo-zdje cia-66410.html
Ani ona, ani on mi nie pasują kompletnie.