Podejrzewam że nie mogli znaleźć kompa, który by odpalił Windowsa 95.
Ale spoko, kolega dostrzegł w tle współczesny tramwaj którego tym bardziej nie powinnk być.
Co nie zmienia faktu że serial naprawdę fajny.
Tramwan Moderus Beta też był w tle i też nie zauważyli, ale był słabo widoczny.
Tez to zauważyłem, ale nie czepiałbym, się i tak zrobili to po mistrzowsku, wielki szacun.
Koszulka hard rock Cafe amstardam /Cafe amstardam otwarto 1999 z tym pianiem o kunszcie scenarzystów to spora przesada.
Takich perełek jest tam sporo. Szyli czym mieli. Z jednej strony w ważnych dla akcji lokacjach są takie detale jak ciastka kwiatuszki z marmoladą gdzieś na półce w tle, z drugiej przewijają się co rusz przedmioty jak współczesne butelki mleka, wody, nowsze fasony jeansów, itp.
No właśnie te skinny jeansy Jaśminy (rurki) też mnie trochę w oczy kłuły. W latach 90 chodziło się w jasnych, dosyć szerokich jeansach z prostą nogawką. Jeansy skinny weszły do Polski na dobre ponad dekadę później.
Może ten zabieg był celowy i miał pokazać, że Jaśmina pomieszkująca na zachodzie wyprzedza modowe trendy obowiązujące wtedy w Polsce i że ogólnie jest "do przodu" pod każdym względem w stosunku do reszty rodaków? Taka hipoteza moja.
W jednym z samochodów były bezprzegubowe wycieraczki, na szybie w autobusie były naklejki/rzepy na viatolla. xD
Z innych błędów, w gabinecie jest mapa współczesnego województwa dolnośląskiego, a wtedy było 49 gierkowskich województw karłowatych.
Z kolei pod koniec odcinka 4, gdy młoda szuka adresu ze zdjęcia widać znak D-52 "Strefa ruchu", a on został wprowadzony dopiero w 2011 (wtedy ostatnim znakiem informacyjnym było D-41).