Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180733
6,9 17 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Witam
Jak w temacie - mój niepokój budzi postać z końcówki czwartego odcinka - czyli jeśli dobrze usłyszałem Harald Pięknowłosy . Czyżby następca Ragnara , sojusznik ? Czyżby scenarzyści po uśmiercenia "syna Odyna" chcieli mieć otwarta furtkę na kolejne historie/odcinki ?

ocenił(a) serial na 10
marcin1488

Czy sojusznik to wątpię. Ale na pewno jakaś furtka na dalszy rozwój wypadków. I dobrze usłyszałeś, to Harald Pięknowłosy. Król Norwegii.

ocenił(a) serial na 10
Tommy_DeVito

Pisałem już to w innym wątku, ale mnie bardziej ciekawi o co chodzi z Flokim? (jego wizyta u jasnowidza). Kim on faktycznie jest?
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Spooky82

Sam się nad tym zastanawiam. Myślałem, że Floki został namaszczony na następcę przez Wróżbitę ale to chyba nie to ;-) Może ktoś rozjaśni o co chodziło w tej scenie?

ocenił(a) serial na 9
Tommy_DeVito

Nie trafiłem na ten wątek - sorki :-(
Co do Flokiego to niestety nie widziałem początku tego odcinka , bo rozumiem że było to na początku- net mi zamulił :-(
Co do Haralda - Tak król Norwegi ale nie król Dani i może jednak sojusznik :-)
Pozdrawiam Marcin

ocenił(a) serial na 10
marcin1488

Myślę, że mogą działać razem ale mimo wszystko będą konkurentami.

ocenił(a) serial na 4
marcin1488

Co do Haralda - Tak król Norwegi ale nie król Dani i może jednak sojusznik
XXXXXXXXx
serialowy Ragnar jest królem "Kingdom of Kattegat"
a nie Danii...

ocenił(a) serial na 9
Wladca_Piersicieni

Horik był królem Danii a Ragnar przeją chyba jego tytuł czy źle pamietam? a samo kattegat jest umiejscowione na pograniczu Danii i Szwecji... wiec Ragnar jest królem Swecji/Szwecji i Danii.... tak myślę

ocenił(a) serial na 9
Wladca_Piersicieni

Siema , No wiesz - postać historyczna Ragnara jest powiązana z "królestwem" Dani a Haralda z Norwegią - a co zrobią z tym scenarzyści . nie wiadomo
Może jeszcze przyjdzie mam zobaczyć "córkę królów" , córkę Mieszka :P he he
pozdrawiam