PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 180 tys. ocen
8,4 10 1 179634
7,0 26 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Ivar & Ubbe

ocenił(a) serial na 10

Ciekawi mnie jedna rzecz. W historii ci dwaj bracia byli naprawdę przerażający i bezwzględni. Ivar taki faktycznie jest. Ubbe natomiast z początku wydawał się rozważny i spokojny. Jednak w ostatnich odcinkach widać pewną zmianę. "Zbliżył" się nieco do Ivara. Fajnie to było pokazane w scenie na pomoście, jak oczekiwali na sojuszników. Podszedł do Ivara, klepnął go w głowę i poczochrał. W chwilę potem na imprezie stanął w jego obronie, po czym podał mu kufel i razem się nimi stuknęli. No i oczywiście wspólna próba zemsty na Laghercie. Czyżby Ivar miał mieć taki wpływ na niego? Czy za jego sprawą stanie się takim sk....em?

ocenił(a) serial na 9
Spooky82

Ta scena na pomoście, gdzieś wyczytałem po obejrzeniu odcinka, że to przyjacielskie poczochranie nie było w scenariuszu. Po prostu aktorzy się mocno zaprzyjaźnili i kręcą bekę na planie. Fajnie, dodaje realizmu budowanej więzi między Ubbe a Ivarem. Ubbe wg przekazów historycznych był niepokonanym wojownikiem, wyjątkowo sprawnym i groźnym na polu bitwy. Z resztą widać że w serialu też jest mocno pewny siebie jeśli chodzi o walkę, choćby scena jak się rzucił na Laghertę jak dojechali z Sigurdem z Hedeby, albo rozmowa z Hvitserkiem na temat pojedynku z Bjornem. Wydaje mi się że ta postać w serialu jeszcze nie pokazała w pełni swojego potencjału tak jak Ivar, poczekajmy na 418, myślę że Ubbe się fajnie pokarze w walce, w końcu to podobno była jego domena.