PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179202
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Ivar słabo

ocenił(a) serial na 10

Czy tylko mnie denerwuje kaleki syn Ragnara? Fakt, odziedziczył po ojcu geniusz, niebagatelne pomysły, ale ekipa ewidentnie nie wie, jak go właściwie przedstawić. Co się zatem dzieje- Wikingowie atakują York, walczą, a Ivar jedzie na swoim rydwanie krzycząc "aaaaaaaaaaa aaaa aaaaaaa". Później zalewa księdza złotem i robi "ahahaha". Kolejny odcinek- walka o miasto, fajny pomysł Ivara z pułapkami. Ale obserwując z wieży Ivar pod wpływem chwili postanawia włączyć się do walki. Jedzie rydwanem i robi "aaaaaaaaaa", zostaje zrzucony z rydwanu więc repertuar zwiększa się- dochodzą obelgi w języku normanów i "ahahahah". Oczywiście "aaaaaa" zostaje i powtarza się co jakiś czas. Czy drący japę kaleka to pomysł twórców na postać super wodza wikingów? Bardzo słabo. Niewiarygodnie. Bez polotu, finezji. Ja nie mogę uwierzyć, że brodacze odziani w skóry idą za kaleką, który ma dobre pomysły, ale na polu bitwy może jedynie drzeć ryja.

KissMyAsthma

Nie tylko Ciebie denerwuje ten kaleka Ivarek,a raczej to w jakiś sposób twórcy go sobie wymyślili jest tak irytujący na tym swoim rydwanie ,swoją droga w Wikipedii nie ma słowa ze popier...on na jakimś rydwanie.Generalnie zagłębiając się bardziej jest tak wiele absurdów w tym serialu co On tą swoja brykę z koniem przetransportował przez morze na tych łodziach?Który koń by to wytrzymał??? a specjalnie wróciłem do 4 sezonu i wszytko na to wskazuje w 17 floki mu go daje -pokazuje a w 18 już na nim popier na króla Ella. Mozna by powiedzieć ze się czepiam,a niestarzejące się postacie wiecznie młoda Lagertha?,co Ona kur pije eliksir młodości ?Albo Alfred jak nagle szybko wyrósł a przecież widać ze w 5 sezonie nie mogło minąć wiele czasu chowają brata,znajdują świeże ciało króla wiec jaki chu ze Alfred taki wielki a reszta bez zmian hahah .Po prostu Twórcy mieli gdzieś by trzymać się historii i ram czasowych, bo jak się poczyta to wg dat itp większość by ze starości ledwo chodziła.W takim razie nasuwa się pytanie skoro chcą opowiadać historie Ragnara i jego synów bitew itd?,mogli się bardziej postarać ze szczegółami ,a jak im się nie chciało trzeba było robić nie zobowiązujący luźny serial o wikingach bo gdy się czyta prawdziwa historie,legende to człowiek się tylko wkur ,szczegóły a tak kole w oczy ze dramat.Ale Ivar na tym swoim rydwaniku największa porażka twórców scena jak drze ryja i się z nich śmieje z tulu chłopa siedząc na ziemi i nikt go nie zabija kuriozum.