PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 180 tys. ocen
8,4 10 1 179634
7,0 26 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Nie wiem czy coś przegapiłam ale nie bardzo rozumiem śmierć tej dziewczynki i reakcję Ivara i jego matki.mógłby mnie ktoś oświecić bo to dla mnie jakiś watek z nikąd bez poczatku i zakończenia...

intermanka

Piorunn gdzieś zaszyła się zostawiając swoją córkę i Bjorna.
Bjorn mało interesował się swoją córką i Piorunn, bo w tamtych czasach głównie się liczył męski potomek.
Aslaug i młodziutki Ivar ich reakcja na śmierć córki Bjorna była nieludzka.
Dziwne, że Aslaug nie poniosła żadnych konsekwencji za śmierć wnuczki Ragnara.
Pamiętam, że gdy gziła się pierwszy raz z Harbardem o mało co nie zginęli wtedy synowie i
gdy Ragnar się o tym dowiedział był na nią wściekły. Widocznie żeński potomek dużo mniej znaczył.
Zauważ, że kobiety jeszcze 100-150 lat temu w każdym regionie świata były traktowane gorzej od mężczyzn.

returner

Rozumiem,że synowie byli bardziej pożądani niż córki ale żeby nawet o tym nie wspomnieć...Reakcja Aslaug wskazywałaby na to,że maczała w tym palce, a i z tego Ivara wyrośnie pewnie niezłe ziółko...Jestem ciekawa co stało się z Sigi. Co do Bjorna to faktycznie mało się interesował Porunn czego nie można powiedzieć o Torvi w końcowych odcinkach. A czyim dzieckiem jest syn Torvi bo gdzieś mi umkneło?

intermanka

Z tego co pamiętam Torvi miała dziecko z Erlendurem.

intermanka

Jarla Borga.

ocenił(a) serial na 9
intermanka

A to nie było dziecko Bjoerna? Jak w modzie na sukces jest to zagmatwane :)

kelvin86

Najstarszy syn, którego wychowują Torvi i Bjorn nie jest Bjorna synem, tylko Jarla Borga (Erlendur o tym mówi, gdy przedstawia Torvi Kalfowi). Bjorn jest jego ojczymem. Co prawda powinien być w wieku Ivara, bo chyba urodzili się w podobnym czasie, a nawet Ivar jest rok młodszy chyba.