Zauważyłem pewną nieścisłość pomiędzy tymi dwoma odcinkami, możliwe że jest to po prostu moje przeoczenie, ale jednak. W odcinku 19 sezonu 4 w okolicach 23 minuty możemy zauważyć, że Torvi ginie od strzał po obronie Kattegat, natomiast w odcinku 20 siedzi jak gdyby nigdy nic z Lagherta i Astrid przy stole i dyskutują (13 minuta). To są moje przywidzenia, czy twórcy scenariusza popełnili tak duży błąd?
Też się zastanawiam czy to nie błąd w montażu, w wersji amerykańskiej tej sceny nie ma. Torvi zupełnie nie wygląda tam na osobę, która przeżyła atak, była ranna.
Pewnie tak, bo akurat w drugiej części 4 sezonu chyba w każdym odcinku była jakaś wycięta scena. Nawet w e15, gdzie była śmierć Ragnara.
Nie, nie dział. Przynajmniej w niektórych wersjach. W odcinku, który History puściło z polskim lektorem, scena w Kattegat zaczyna się w 12:24, a kończy 13:30. Sprawdźcie choćby na CDA.
w wersji którą ja oglądałem w podanym okresie Król Egbert żegna się z podwładnymi i zostaje tylko z biskupem. Musze znaleźć jakąś inną pełniejszą wersję -)
nie zginęła od strzału, leżała na polu bitwy, prawdą jest to, że dostała w ramię(?) ale w scenie ukazania jej ze strzałą wbitą w ciało otwiera oczy.