PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179029
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Zauważyłem pewną nieścisłość pomiędzy tymi dwoma odcinkami, możliwe że jest to po prostu moje przeoczenie, ale jednak. W odcinku 19 sezonu 4 w okolicach 23 minuty możemy zauważyć, że Torvi ginie od strzał po obronie Kattegat, natomiast w odcinku 20 siedzi jak gdyby nigdy nic z Lagherta i Astrid przy stole i dyskutują (13 minuta). To są moje przywidzenia, czy twórcy scenariusza popełnili tak duży błąd?

szymidubiel

Też się zastanawiam czy to nie błąd w montażu, w wersji amerykańskiej tej sceny nie ma. Torvi zupełnie nie wygląda tam na osobę, która przeżyła atak, była ranna.

szymidubiel

Zaskoczony byłem, gdy pojawiła się siedząc przy stole, jakby nie odniosła żadnych ran.

ocenił(a) serial na 10
szymidubiel

Nie było scen z Kattegat w odcinku przecież. Chyba, że coś wycięli.

ocenił(a) serial na 10
Tommy_DeVito

Pewnie tak, bo akurat w drugiej części 4 sezonu chyba w każdym odcinku była jakaś wycięta scena. Nawet w e15, gdzie była śmierć Ragnara.

ocenił(a) serial na 8
brylcio16

Obejrzałem właśnie i 4.20 dział się cały w Anglii.

ocenił(a) serial na 7
pielaa

Nie, nie dział. Przynajmniej w niektórych wersjach. W odcinku, który History puściło z polskim lektorem, scena w Kattegat zaczyna się w 12:24, a kończy 13:30. Sprawdźcie choćby na CDA.

ocenił(a) serial na 8
Bianka_Lg

w wersji którą ja oglądałem w podanym okresie Król Egbert żegna się z podwładnymi i zostaje tylko z biskupem. Musze znaleźć jakąś inną pełniejszą wersję -)

pielaa

Na f.il.iser jest i na history w tv leci, jeśli masz ten kanał :)

ocenił(a) serial na 8
Tommy_DeVito

Była w wersji z lektorem na History

ocenił(a) serial na 8
szymidubiel

nie zginęła od strzału, leżała na polu bitwy, prawdą jest to, że dostała w ramię(?) ale w scenie ukazania jej ze strzałą wbitą w ciało otwiera oczy.

ocenił(a) serial na 10
szymidubiel

A to nie było później wytłumaczone że Torvi "prawie zginęła" podczas obrony?

Tak wiem, nie ma to jak szybka odpowiedź ;)