PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179204
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Ulala

ocenił(a) serial na 9

Chyba szykuje nam się porządne widowisko. Pilot zrobił na mnie duże wrażenie. Walki wyglądają
na porządnie zrobione, postacie dobrane solidnie i muzyka, która wywołuje lekko mroczny klimat.
Mnie twórcy "złapali" i czekam na więcej.

bluearmy

Mnie też się bardzo podoba.
Jeżeli chodzi o 2 odcinek to SPOILER SPOILER SPOILER najfajniejsza była scena zajęcia klasztoru. Człowiek oczekuje jakichś walk, biegających w kółko wojów. A oni po prostu... wchodzą. Spokojnie wyrzynają, grabią i jeszcze dyskutują na tematy filozoficzne. Super :)

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Dobra była rozmowa o Bogu :D

bluearmy

Zastosowano żelazną logikę :D

Ale pamiętam, że gdzieś czytałam, że Wikingowie obraz Jezusa na krzyżu porównywali do Odyna wiszącego na drzewie Yggdrasil. Byłam pewna, że do tego nawiążą, ale twórcy postanowili ponownie zignorować moje oczekiwania wobec tego serialu. Co mi się bardzo podoba oczywiście :)

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

I właśnie ta żelazna logika wyszła im mistrzowsko :D A o Odynie wiszącym na drzewie nie wiedziałem. Ale wydaje się, że lepsze rozwiązanie wybrali scenarzyści.

bluearmy

Cała ta scena była super, począwszy od zdziwienia i nawet pogardy, że nikt nie chroni bogactwa, poprzez cofnięcie ręki przed dotknięciem potencjalnie przeklętego kielicha przez Ragnara ^^, poprzez odwołanie się do swoich, żywych bogów... i mój ukochany Vladimir Kulich nie szczypiący się z niczym, prawdziwy Boewulf! :D

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Nic dodać, nic ując :D

ocenił(a) serial na 7
bluearmy

wie ktoś gdzie serial jest kręcony?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
pixi222

Rewelacja.
Serial zapowiada się naprawdę wspaniale. Stroje, muzyka... coś cudownego.
Obejrzawszy pierwszy odcinek, czułam się mile połechtana, choć jako żelazna zwolenniczka Celtów, w duchu pomyślałam: "Chędożone wikingi! Renifery doić i drakkary dłubać!". ;D
Od czasu pierwszego sezonu "Camelot", jest to drugi serial, na kontynuację którego będę czekała z żarliwym zniecierpliwieniem. =]