więc mam kilka pytań. Kiedy rozgrywają się te seriale i czy dzielą ze sobą jaki okres czasowy. Czy i tu i tu pojawiają się różne interpretacje tej samej historycznej lub legendarnej postaci ??
Jaka jest główna różnic między tymi doma serialami ??
Kurde jestem fanem "Vikings" i zaciekawil mnie ten drugi tytuł, który podales. w sumie może bym go obejrzał ale boje się, wiesz jak to jest bycie fanem czegoś, wszystko inne o podobnej tematyce na "NIE" XD
No dokladnie dlatego ja też podchodze do tego jak Pies do Jeża. Jednak Aktualnie w Wikingach podoba mi się to że wsyscy są źli. Bardziej lub mniej a tam w TLK podobno są postacie wiodące jedna lub dwie które są krystaliczne xD
znaczy nie wiem jak odbierasz vikingów, że źli, jakby nie patrzeć serca mają i kochają siebie nawzajem :>
ragnar---floki
ragnar---athelstan a nawet nie był vikingiem
i dużo więcej
nawet walka ragnar vs rollo niejedna walka między nimi ta na początku to chyba s02e01
rollo z jarlem borgiem vs ragnar, na koniec walki rollo uklęknął przed ragnarem, a w środku walki miał okazje ciachnąć ragnara a tego nie zrobił
No pewnie że to są Anty Bohaterowie a nie łotry. Taki Bjorn niby jest dobry ale z zemsty trochę złego zrobił. Nie ma tam postaci krystalicznie czystej i o co mi chodzi o mnie niezwykle cieszy.
A to że tam ciachnął czy nie ciachnął to wgl nie ma znaczenia. Po prostu lubie takie seriale jak to czy Gomorra gdzie nie ,a dobrych postaci są tylko strony które mają wzajemnie się wykluczające interesy i muszę ze sobą walczyć. I dlatego najlepiej jak nie ma podziału na psów i bandytów bo wtedy mamy tą granicę jak bohaterami są sami bandyci fajnie można to rozegrać. Ale w Vikingach mozna sie wielu pozytywnych cech u danych postaci doszukiwać w Gomorze wręc na odwrót tam nie znajdziesz postaci która nie miała by na koncie jakis hardcorowych akcji i morderstw. w 4 tym sezonie Ci którzy tego nie robili juz po prostu nie zyją zostali ( został ) tylko najbardziej nieobliczalni gracze.