PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=869049}

Willow

2022 - 2023
5,0 2,7 tys. ocen
5,0 10 1 2739
5,2 5 krytyków
Willow
powrót do forum serialu Willow

FAN-TA-STY-CZNY!!!!

ocenił(a) serial na 9

Wreszcie ktoś sobie przypomniał kwintesencję słowa fantasy!! Prawie się popłakałem ze szczęścia oglądając. I idę stąd w pi*** zanim przeczytam jeszcze jeden wylew o silne role kobiece XDDD

Gizmo81

Mi silne kobiety nie przeszkadzają, wszędzie pakowany na siłę, nawet do baśni, wątek lgbt, tak. Jeśli tak wygląda współczesne fantasy, to wolę wracać do klasyków. To profanacja oryginału.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

Ale czemu na siłę? Dały se buzi, mają się ku sobie, taki zamysł scenarzysty, co cię to boli? Nikt ci nie broni, wracaj do klasyków i tego nie oglądaj. Choć z tą profanacją trochę cię poniosło, niektórzy za bardzo patrzą na wszystko przez pryzmat łóżka. Chore.

Gizmo81

Dlatego, że poprawność polityczna jest od pewnego czasu niemal nieodłącznym elementem każdego serialu, produkowanego przez amazoony, netflixy itd. Jakoś w starym "Willowie" tego nie było i nikomu tego typu braki nie przeszkadzały (chociaż homo nowością nie jest). Przecież to jest baśń; jeszcze trochę, a zaczną do bajek dla dzieci takie elementy wprowadzać. Można odnieść wrażenie, że współczesne kino jest kierowane głównie do tego typu mniejszości. Dla mnie to jest profanacja i nie uważam tego za stwierdzenie na wyrost. Lubiłem seriale typu "Xena", czy "Łowcy Skarbów", których bohaterkami były silne kobiety i to było dla mnie ok (w Xenie nawet wątek lesbijski tak bardzo nie irytował) ale to, co się teraz dzieje to przegięcie w drugą stronę. Rozumiem, że osoby o preferencjach homo mogły czuć się dotąd pomijane tylko nie bardzo widzę sensu wprowadzania takich wątków do baśni itp. Poza tym całą reszta to ogromny kicz; nawet w filmach z lat 60 nie widać takiej "cukiereczkowatości". Jaki pryzmat łóżka? Jak ktoś się nie zgadza z poprawnością polityczną, to od razu odwraca się kota ogonem.

tomtop

Zgadzam się, że obecnie wątki mniejszości seksualnych są po prostu przedstawiane w serialach jak coś zupełnie normalnego. W serialach nikt nie mam z tym problemów. I to jest chyba błąd bo w normalnym życiu te osoby mają przesrane, są ciągle szykanowane szczególnie w Polsce, gdzie sam rząd z prezesem na czele i ojcem Rydzykiem dbają o to żeby osoby lgbt+qr czuły się jak najgorzej, żeby najlepiej nie istniały. I pokazywanie że to jest ok jest jak oglądanie sci-fi czy fantasy dla takich osób. Nie wiem, jak dla mnie scena pocałunku dwóch tak naprawdę koleżanek nic nie wniosła do fabuły. klasyczny queerbaiting i tyle. Tęsknie czasem do seriali takich jak Xena czy Stargate, gdzie nawet jak pojawiały się wątki lgbt to były traktowane z taktem, z szacunkiem zarówno dla mniejszości jak i dla widza. Dziś to jest po prostu manipulacja faktami.

RadoslawKamil

Właśnie problem tkwi w tym, że nieważne czy te wątki pasują, czy nie ważne [dla pewnych ideologów], żeby tylko były i tym sposobem zabieg, który miał pogłębiać tolerancję, działa wręcz odwrotnie.

RadoslawKamil

Co do tego, że mają przesrane u większości społeczeństwa mnie to nie dziwi, skoro żyją wbrew Naturze [abstrahując od tego ułamka, który, jakby to powiedzieć przyszedł na świat z pewną.....nietypowością, powiedzmy]

ocenił(a) serial na 9
tomtop

Wiedziałem że wyleje tu szambo , ale na litość boską... XD

Gizmo81

Typowe podejście do sprawy niektórych klik; gdy zdanie jest inne niż ich, to już od razu jest szambo.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

To nie jest kwestia różnicy zdań, tylko pewnych poglądów jakie prezentujesz.

Gizmo81

Ja prezentuję poglądy naturalne i do tego też mam prawo. Zresztą na temat samego filmu (abstrahując od pewnych wątków) też się wypowiedziałem. Ze swej strony czasami mam wrażenie, że niektórym tutaj płacą za rozsiewanie poglądów, które robią wodę z mózgów w głowach, zwłaszcza ludziom młodym.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

O widzisz, to jest nas dwóch. Za każdym razem jak widzę wymiot o LGBT, poprawności politycznej, lewakach i lobby mniejszości, jestem wręcz przekonany że to płatny komentarz, zamieszczony przez Stowarzyszenie na rzecz obrony Białych Heteroseksualnych Samców marzących o latach osiemdziesiątych.

Gizmo81

Ooo dzięki za info, fajnie, że w tym zdegenerowanym świecie ktoś jeszcze propaguję takie akcje.

ocenił(a) serial na 2
tomtop

"Jakoś w starym "Willowie" tego nie było"
Idąc w tym torem to w Willow nie powinno być kolorowego obrazu i dźwięku bo przecież kiedyś go w filmach nie było.

"nikomu tego typu braki nie przeszkadzały"
A kim jesteś by wypowiadać się za wszystkich?
I komu przeszkadzało? Mi przeszkadzało. Brakowało mi więcej kobiet czy romansów między kobietami. Ludzie chcą takich rzeczy i dlatego są w serialach.

"Można odnieść wrażenie, że współczesne kino jest kierowane głównie do tego typu mniejszości."
:D
Ludzie hetero też mogą oglądać filmy o homoseksualnych postaciach.

"Rozumiem, że osoby o preferencjach homo mogły czuć się dotąd pomijane tylko nie bardzo widzę sensu wprowadzania takich wątków do baśni itp. "
A czemu nie? Przecież takie osoby są od zawsze. Jeszcze przed naszą erą ludzie bywali w związkach homoseksualnych. A pokazanie, że są takie osoby pozwala młodym ludziom zrozumieć, że to że mają inne preferencje nie oznacza, że są "zepsuci" albo nienormalni.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9

To nie wychodź z domu, nie oglądaj, nie czytaj, będziesz miał spokój XD

użytkownik usunięty
Gizmo81

To nie chodzi o to zeby nie wychodzic z domu nie czytac ale jestesmy tym faszerowani i programowani non stop wszedzie gdzie sie tylko da. Nie powiesz mi ze to jest normalne bo nie jest.

ocenił(a) serial na 9

Ale co jest normalne? Homoseksualizm? No jest.

użytkownik usunięty
Gizmo81

Nie nie jest. Jest to niezgodne z naturą.

ocenił(a) serial na 9

Ale wiesz że wśród wielu gatunków zwierząt to całkowicie normalne zjawisko?

użytkownik usunięty
Gizmo81

To super i na pewno sie dzieki temu odchyleniu rozmnażają i jest normalnie. Wspaniale argumenty. A wiesz ze wsród ludzi sa mordercy to tez normalne jest prawda? Po co sie ich izoluje i zamyka w wiezieniach?

ocenił(a) serial na 9

Stwierdzam z pewnością że ty nie jesteś normalny, skoro porownujesz homoseksualizm do morderstwa.

użytkownik usunięty
Gizmo81

Ty za to normalny jestes. Rozkoszuj sie do woli kolejnym gównem.

ocenił(a) serial na 9

Ależ rozkoszuję. Napisałem przecież, jestem zachwycony XD

użytkownik usunięty
Gizmo81

Wysokie masz wymagania.

ocenił(a) serial na 9

Absolutnie nie.

Gizmo81

Non stop ta sama śpiewka, nie znudziło się wam to jeszcze? Widzisz są wśród nas jeszcze tacy osobnicy, którzy uważają, że ludzkość stoi, jednak na wyższym poziomie niż zwierzęta. Poza tym mylisz homo z bi. Naturalne powiadasz....a co z rozmnażaniem?

ocenił(a) serial na 9
tomtop

A seks służy tylko do rozmnażania? Rozumiem zatem że ty czekasz/czekałeś z tym do momentu aż będziesz gotowy na potomstwo? A ludzkość już dawno runęła na pysk a wstając wyrżnęła łbem o parapet.

Gizmo81

Oczywiście, że nie ale po raz kolejny tłumaczę, że tu nie chodzi tylko i wyłącznie o seks. Pod pewnymi względami, niestety tak. Kino nie powinno służyć jedynie promowaniu czegoś, co dla znacznej części społeczeństwa jest ni mniej ni więcej jak zboczeniem, a można odnieść wrażenie, że ostatnio głównie o to zwłaszcza w niszowym chodzi [amazon, netflix itp.]

ocenił(a) serial na 9
tomtop

To nie jest promowanie zboczeń, tylko pokazywanie że jest to całkowicie normalne i nie trzeba tego ukrywać. Trochę jak z emancypacją kobiet czy segregacją rasową.

Gizmo81

Segregacja rasowa zgoda ale homo to nie jest coś naturalnego. I tak naprawdę niewielki tylko ułamek tego wynika z ....powiedzmy pomyłek Natury, reszta to uwarunkowania społeczne ale nie chcę mi się po raz kolejny wałkować tego wątku. Widzę, natomiast, że musisz mieć zawsze ostatnie słowo, co również jest typowe dla pewnych klik.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

Znaczy że jeżeli uważam, że pier.... głupoty to muszę mieć ostatnie słowo? I łatwiej wcisnąć mnie do jakiejś mitycznej kliki niż przyznać się do błędu?

Gizmo81

Nie, aczkolwiek tak to wygląda. Ja do błędu potrafię się przyznać, o ile rzeczywiście błądzę; w tym przypadku piszesz chyba o sobie. Sorki ale powtarzasz śpiewki właśnie przez te kliki wyświechtane......

ocenił(a) serial na 9
tomtop

Stary, dla mnie wygrałeś wszystkie ordery z kartofla twierdząc, że homoseksualizm to uwarunkowanie społeczne. Sorry, ale z kimś kto ma takie braki w wiedzy podstawowej nie zamierzam dyskutować. To jakbym próbował nauczyć moją czteroletnią córkę zmienić koło w samochodzie, a podejrzewam że efekt byłby lepszy.

Gizmo81

Ja nie zamierzam dyskutować dalej z kimś kto uważa homoseksualizm za coś normalnego. Klasyczne żadnej merytoryki tylko obelgi. Zatem żegnam obojętnie....

Gizmo81

Jeszcze tylko jedno chyba nie doczytałeś tego, co pisałem o ułamkowych pomyłkach Natury.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

Zaczyna się syndrom oblężonej twierdzy XDDD Papa!!

Gizmo81

Skoro tak to powrócę do ostatniej kwestii swojej wypowiedzi i poproszę o konkrety, że kwestię społeczne nie mają wpływu na homo.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

To ja odbiję piłeczkę i poproszę o dowody że mają. Dalej, jesteś mądrzejszy ode mnie xd

Gizmo81

W sumie to ja byłem pierwszy, dlatego podam tylko zagadnienia (szczerze mówiąc nie chcę mi się po raz kolejny w to wchodzić): nieudane związki hetero w otoczeniu (rodzice, znajomi itp), brak powodzenia u płci przeciwnej. Co do mądrości wcale tak nie uważam; po prostu mamy inne opinie, reszta jest prosta; ty uważasz, że racja jest po twojej stronie, ja po mojej.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

Chryste, co za bzdury. Skąd ty bierzesz te mądrości? XD

Gizmo81

Spodziewałem się podobnego komentarza. Jak zwykle żadnej konstruktywnej odpowiedzi. Potem się dziwisz, że nie chcę mi się z tobą dyskutować; zresztą chyba masz nikłe pojęcie na czym polega dyskusja. Coraz poważniej się zastanawiam, czy ci jednak nie płacą. No to kolejny przykład; wiesz na jakiej zasadzie uznano, że homoseksualizm nie jest chorobą? Ciekaw jestem.

Gizmo81

No i nie wiem czy masz tego świadomość ale naukowcy dotąd nie są w stanie wyjaśnić, ponad wszelką wątpliwość, skąd się homoseksualizm, w ogóle bierze.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

Zacznij żyć, zajmij się jakimś poważnym problemem, rozwiąż go. Idź już stąd.

Gizmo81

Zatem miałem rację, jakoś mnie to nie dziwi, bo to dla mnie nie pierwszyzna. Prawda w oczy kole. Polecenia wydawaj swoim "kolegom". Na razie, jak widać sam masz problem. Nie zaczynaj dyskusji, na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia. Przecież sam miałeś stąd iść, o czym piszesz na początku tematu.

ocenił(a) serial na 9
tomtop

A idź stąd.

Gizmo81

Pisz zdrów...

ocenił(a) serial na 9
tomtop

Dobre, dobre. Idź już.

Gizmo81

Nie ty jeden musisz mieć ostatnie słowo....

ocenił(a) serial na 9
tomtop

O proszę jaki dożarty. Jak, nie przymierzając, gej..

Gizmo81

Hehe przyganiał kocioł garnkowi...