Jak usłyszałem o tym serialu pomyślałem ze serial będzie o jakimś Wirusie biologicznym coś
związane z medycyną .Okazało się że nie .Wirus to młodszy brat serialu Żywe trupy i jest trochę
gorszy od swojego pierwowzoru .Co łączy te dwa seriale oczywiście zombi .Tylko ze Żywe trupy
to serial grozy trochę Fantasy . Wirusowi już bardziej bliżej do Fantasy czy Baśni typowa walka
dobra ze złem ubrana w grozę .Pierwszy odcinek sprawiał że serial będzie miał tajemnice w
sobie .I myślałem że tak zostanie jednak potem zrobiło się chyba standardowo .Mnie osobiście
intrygowało że jak cofali się z akcją do drugiej wojny światowej akcja odcinka toczyła się w
Polsce ,ale to nie ma nic związanego z serialem i jego oceną.Jak mówiłem Wirus to walka dobra
ze złem .w serialu pojawia się Mistrz jakiś demon może i Szatan przyznam się nie wiem ale ta
postać Mistrza trochę ten serial burzy .Bo zrobila się z tego taka bajka dla dorosły .Mnie się
wydaje że serial byłby lepszy gdyby był to jakiś wirus biologiczny coś tego typu tajne misje rządu
.Wyszło by to serialowi chyba lepiej . Ale Wirus nie jest serialem przegranym były sceny które
trzymały w napięciu akcji nie brakowało Wirus to nie zły serial .6/10