PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=365307}

Wojna i pokój

War and Peace
2007
7,7 5,0 tys. ocen
7,7 10 1 5024
8,0 3 krytyków
Wojna i pokój
powrót do forum serialu Wojna i pokój

Jasnowłosa Natasza

ocenił(a) serial na 9

Dwie poprzednie wersje przedstawiały Nataszę jako ciemnowłosą. Ileż zyskuje ten film na obsadzeniu go aktorami nieopatrzonymi.Sceptycznie nastawiony, jakże mile się rozczarowałem!

ocenił(a) serial na 10
andulu

Możliwe, że reżyserzy nie widzieli innej aktorki w roli Nataszy.. Byc moze Clemency Poesy odgrywała rolę Nataszy tak wyśmienicie i prawidłowo, ze zrezygnowali z "poszukiwań" innej aktorki.. Możliwe ze w tym wypadku kolor włosów wydał sie zbyt małym szczegółem dla reżyserów i nie nawiązali zbytnio do tego wagi..

ocenił(a) serial na 10
izka481

gdybym była reżyserem "WiP" i choćby clemence poesy była jedyną aktorką na świecie za nic nie dałabym jej tej roli.

ocenił(a) serial na 9
Kitten

A to dziwna i malkontencka opinia.Nie ma ta aktorka charyzmy Audrey Hepburn (z amerykańskiej wersji WiP), ale urzekła mnie swoją dziewczęcością i niekłamaną świeżością i zwiewnością. Uważam, że reżyser trafnie ją obsadził, a Pani zdanie nie musi się pokrywać z moim męskim spojrzeniem na sprawę, czyż nie ?

ocenił(a) serial na 10
andulu

ależ oczywiście proszę Pana :):) różne są gusta :):) Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Kitten

Mnie też Natasza/Clemence podobała sie bez dwóch zdań. Książki nie czytałem jeszcze ale już niedlugo mam zamiar, pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Leonnatos

Mi tam film bardzo sie spodobał. Podobała mi sie gra aktórów ;) Biorę się nawet za czytanie ksiazki ;) Czekan tylko kiedy Wojna i Pokój wyjdzie na dvd...

acm2

Zgadzam się z tym że panna Clemence zagrała w tym filmie bardzo naturalnie i zrobiła na mnie wrażenie. Jest wg mnie dobrze dobraną do tej roli aktorką i faktycznie sprawia wrażnienie kilkunastoletniej (zgodnie z książką) niewinnej osóbki :)
Wydaje mi się zresztą że faktycznie bliżej jej typem urody do Słowianki niż Francuzki ;)

Beban

Francuzki?

Nie wierzę, że ktoś, kto przeczytał powieść, może byc z niej zadowolony. Przecież to absolutne przeciwieństwo oryginału.

sperma

popieram .... całkowicie popieram........ :):)

użytkownik usunięty
oliwka_666

Leje i sram na to jak było w książce, Natasza byłą śliczna, miała taka słowiańską urodę :)

Byla OHYDNA, wygladala jak krolik albinos majacy sie lada chwila przewrocic z powodu anemii i spadku poziomu cukru we krwi.

I co teraz? :>

ocenił(a) serial na 10
sperma

"królik albinos" hahahah sama bym tego lepiej nie ujęła :)
w jednym z tematów stwierdziłam, że dla mnie wyglądała jak połączenie agaty buzek i nutrii, ale "królik albinos" też super pasuje.
Pozdrawiam :):)

Kitten

@Kitten nie zauważyłam twojej wypowiedzi wcześniej,nie mniej jednak jestem nią przerażona.naprawdę.tak jakby wyrazy obrażające urodę człowieka (nie do końca zależną od niego) były najnormalniejsze na świecie i z niewinnym uśmieszkiem,jak o jakiejś sukience piszesz,że "królik albinos super pasuje".no kur. ludzie,obrażacie drugich i się przy tym ładnie uśmiechacie.ja tak nie umiem i współczuje ci (bo nie mogę podziwiać),że masz umiejętność mieszania ludzi z błotem i porównywania ich do królików albinosów przy okazji uśmiechając się od ucha do ucha. -.-

ocenił(a) serial na 10
hukukuku

no nie przesadzaj... "mieszanie ludzi z błotem"...chyba zbyt ostro oceniasz moją wypowiedź... Nie ma się co ekscytować - przecież to chodzi tylko o jakąś marną, podrzędną aktoreczkę.

ocenił(a) serial na 10
andulu

Moze i była ohydna.. W kazdym razie ja tego nie zauwazyłam.. Mi się podobała jej gra i moim zdaniem dobrze odzwierciedliła rolę Nataszy.. Nie mam do niej żadnych zastrzeżen..

andulu

W powieści też jest brunetką.

ocenił(a) serial na 10
Roksolana

Czytałam książkę i uważam, że Clemence świetnie zagrała Nataszę:) film w ogóle jest boski:D

ocenił(a) serial na 8
lonia171

To ty chyba jakąś inną książkę czytasz ;].

ocenił(a) serial na 10
Lady_of_the_Rings

mi się ta aktorka w ogole nie podobała, jeżeli chodzi o jej wygląd. okropna! jeszcze te krzywe zęby, jak jakas parodia postaci przez nią granej.

andulu

No rzeczywiście aktorka mogła zagrać lepiej. Nie podobały mi się głównie te sceny z Anatolem Kuraginem... Takie... sztuczne były. Moim zdaniem tyle jest innych, zdolnych aktorek, że reżyser mógłby wybrać inną:((

andulu

mnie również się podobała,jest delikatna,subtelna i ma w swojej urodzie nutkę słowiańszczyzny,kiedyś kiedy nie znałam tej aktorki (to były jej początki) byłam pewna,że jest Rosjanką ;)

hukukuku

Mogli jej przecież dać perukę... To tak teraz, jakby Harry Potter był rudzielcem o piwnych oczach i nosił modne okulary..