Witam! Mam małą prośbę. Czy ktoś może streścic mi co było w części 2 filmu?? Niestety nie zdążyłam zobaczyć ;/ Pozdrawiam i dziękuję ;)
1.Pierre stoczył pojedynek z tym całym Dołohovem (Pierre zwyciężył, postrzelił Dołohova, ale i tak przeżył). Do walki doszło dlatego, że Pierre oskarżył Dołohova o romans z jego żoną, Elen (co oczywiście prawdą było :P)
2.Książę Bołkoński wyjechał, by objąć dowództwo nad wojskami rosyjskimi na granicy polskiej.
3.Alaton (czy jakoś tak, zapomniałam... ;p), w każdym razie brat Elen, poprosił o rękę Marię (siostrę Andrzeja), ale ona odmówiła.
4.Okazało się, że brat Elen ma dziecko z jakąś dziewczyną, która mieszka tam, gdzie dowództwo objął Bołkoński, który kazał mu się z nią ożenić, albo poda go do sądu.
5.Natasza i jej ojciec złożyli wizytę u ojca Andrzeja, ale Natasza tego potem bardzo żałowała.
6.Brat Elen zaczął się przystawiać do Nataszy, pewnie też dlatego, żeby zemścić się na Andrzeju
7.Brat Nataszy (nie pamiętam jak ma na imię ;P) postanowił wreszcie ożenić się z Sonią i poprosił o błogosławieństwo swoją matkę, ta jednak odmówiła.
to chyba wszystko :P